Avatar” har vist sig en større succes, end de fleste havde forestillet sig. Ligesom den første “Star Wars” for over 30 år siden er “Avatar” blevet et fænomen – en film, der tales om vidt og bredt, og som trækker folk i biografen, der normalt ikke ser fantasy- eller sci-fi-film.

I løbet af weekenden har filmen sat ny rekord ved på kun 17 dage at runde de magiske 1 milliard dollars på verdensplan, og med helt præcis 1,02 milliarder vipper den “The Dark Knight” af pinden som den 4. største film nogensinde.

Som de næste film, “Avatar” skal slå, venter “Pirates of the Caribbean: Død mands kiste” (1,06 mia.), “Ringenes herre: Kongen vender tilbage” (1,129 mia.) og Camerons egen “Titanic” (1,835 mia.).

James Cameron er dermed også den eneste instruktør, der har formået at lave to film, der har passeret 1 milliard dollars, og eftersom “Avatar” ser ud til at kunne overtage 2. pladsen fra “Ringens herre: Kongen vender tilbage”, er det sandsynligt, at Cameron for alvor kan blive King of the world med de to mest omsættende film nogensinde.

Se også: James Cameron vil lave “Avatar”-franchise.Vis kommentarer (130)
Gravatar

#11 filmz-ab 13 år siden

Det er HELT ekstremt. Hold da op, den film skovler penge. Og på blot 17 dage.
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#12 Lord Beef Jerky 13 år siden

Anyway er der i hvert fald stor chance for, at Avatar slår alle rekorder hvad angår omsætning.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#13 Slettet Bruger [1903617219] 13 år siden

Helt fortjent. I mine øjne er det en bedre film, og klart en jeg har lyst til at se igen i forhold til Dark Knigt (sorry for flamebait ;). Fuldt fortjent og kan godt unde Cameron at hans hjertebarn er en succes :)
Gravatar

#14 Horrormaster 13 år siden

Andre end mig som kan se den fim slå Titanic?
FREDDY FOREVER!!!
Gravatar

#15 Batsy 13 år siden

jeg kan ikke sige andet end Wow det er da en ren pengemaskine ikke underligt der kommer en 2 ere !
"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".Gravatar

#16 mr gaijin 13 år siden

#10 Jeps. Box office-tallene er omsætning. Derfor er det også et større regnestykke end som så. Filmens produktionsomkostninger er ukendt, men det rygtes til alt mellem 300 og 500. Dertil kommer biografernes andel, som typisk er 50/50 eller 40/60. Derefter er der distributionsomkostninger (ikke så slemt når det er digitalt), markedsføringsomkostninger med mere. Til gengæld er der jo også DVD-salg, TV-rettigheder, flyfilm-rettigheder med mere. Men der er også omkostninger ved DVD-udgivelser. Og ved en franchise som "Avatar" er der også spil, legetøj med mere. Det specielle ved "Avatar" er, at Cameron og co. også kan tjene på teknologien brugt på at udvikle filmen.

Der er med andre ord en masser plusser og minusser. Den gamle tommelfingerregel er, at box office skal være lig med worldwide box office divideret med to for, at det går op. Hvis det er derover, så tyder det på en profit. Hvis det er derunder, så tyder det på underskud.

Eftersom de vildeste bud på produktionsbudgettet var på 500, så tyder det altså på, at "Avatar" er ved at give overskud.

Cameron burde ikke få svært ved at overbevise Fox om penge til en ny film. Især hvis det er en fortsættelse.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#17 JTToft 13 år siden

Hold da kæft, det er vildt..

Tanken om, at den kommer til at slå Titanic, bliver mere og mere realistisk.
Gravatar

#18 TheEnd 13 år siden

Tror ogs at Filmz selv har sat en rekord med den her nyhed: 3 nyheder i streg om samme film... Thi der ved man at filmens ringbølger har nået de fleste!
A bottle! Don't bother.
Gravatar

#19 kasper0204 13 år siden

#18 Jeg synes, at det ser fint ud med de tre blåtonede og farverige billeder i streg ;o)
Gravatar

#20 Hjorthen 13 år siden

Nu skal man jo også regne med at jo højere pris, jo færre ser filmen.. Udbud/efterspørgsel :)

Skriv ny kommentar: