James Cameron opfandt med hjælp fra sprogprofessoren Paul Frommer et helt nyt sprog – Na’vi – til “Avatar”, og hvis man vil dykke helt ned i filmfænomenet, der lige nu skraber store pengesummer sammen i alverdens biografer, og kunne blære sig med at tale samme sprog som de blå væsner fra Pandora, er der nu hjælp at hente.

En guide er nemlig blevet lagt ud på nettet, hvor man kan læse om sproget, dets grammatik og struktur og se en ordliste med indtil videre 500 ord og vendinger.

learnnavi.org kan man således lære, hvad ord som eltungawng, lehrrap og fyawìntxu betyder.

Læs Filmz’ biografanmeldelse af “Avatar”.Vis kommentarer (46)
Gravatar

#1 Kruspe 13 år siden

Jeg synes ikke, jeg kunne finde ordet 'bullshit' på listen..
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Gravatar

#2 MOVIE1000 13 år siden

okay nu bliver det for lamt, så vil jeg også have en guide til hvordan man bliver en Jedi ridder
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#3 filmz-Utyske 13 år siden

#1 -

Vel fordi der ikke findes tyre på Pandora. :)
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#4 Riqon 13 år siden

Tja, så fik Cameron sin egen version af "klingon" og "elvisk".
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#5 filmz-Bruce 13 år siden

Whxat ax crxock oxf sxhit! Gext ax lixfe!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#6 chronaden 13 år siden

#5

Du er godt nok på en målrettet mission med objektivet at svine denne film til så meget så muligt :P
http://www.lebowski.dk/film.html
Gravatar

#7 filmz-Bruce 13 år siden

Well der er et stykke tid til man når trekkie kulturen, men man behøver ikke være nogen William Shatner for at se igennem lortet, som omgiver det essentielle. Dette har på ingen måde noget med filmen at gøre, jeg er blot meget reaktionær, når det kommer til afledte effekter af en film, såsom "lær sproget". Det næste bliver måske Blåspættebogen, lær at leve i naturen som en Na'vi!

Og for at skære det ud i pap, så er min karakter 7/10 ikke udtryk for at svine en film til, jeg stemmer blot ikke med i koret af forherligelse af noget, som ikke er forherligelse værd. Ekstremt flot visuel film, men indholdet er mildt sagt, på det jævne.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#8 Michael Andersen 13 år siden

#7
Det næste bliver måske Blåspættebogen, lær at leve i naturen som en Na'vi!


Tæt på :)

Ekstremt flot visuel film, men indholdet er mildt sagt, på det jævne.


Det lyder som en beskrivelse af din yndlingsfilm "Alien". Flot film bygget over en klassisk historie, som er set 117 gange før ;)

Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#9 filmz-Bruce 13 år siden

Michael Andersen (8) skrev:
Det lyder som en beskrivelse af din yndlingsfilm "Alien". Flot film bygget over en klassisk historie, som er set 117 gange før ;)


Som jeg skrev fornylig, har jeg intet imod den klassiske historie og det er slet ikke "den klassiske historie", som jeg ser som et kvalitetsproblem mht. Avatar, for ellers er det snart så som så med muligheder for filmfortællinger, hvis man skal undgå det at dele elementer fra andre film. "Indholdet er mildt sagt, på det jævne" og med det mener jeg instruktørens valg af at fortælle historien.

3:10 To Yuma havde f.eks. intet nyt at byde på historiemæssigt, men den blev eksekveret så den står på egne ben, med overbevisende skuespil og uden at ty til elementer, som i instruktørens hænder fremstod som klichéagtige elementer.

Alien er et pragteksempel på flot eksekvering af en, kald det bare klassisk histore, hvor instruktøren undgår at det filmiske håndværk står i baggrunden for filmreferencer til andres værker. Det 7 mand store team er hverken sammensat, agerer ikke og taler ikke, som i nogen film før denne. Der er ingen Saint Crispins tale fra Dallas og "hell yeah" tilråb, for at gejle de tilbageværende ud i kloakkerne. Men ja der er en helt igennem klar forståelse for spændingens ABC.

Det er ene og alene Camerons valg af svulstigt oppustede metaforer, som Saint Crispin talen, som ikke kun Jake Sully er eksponent for, men også modpartens tale til de steroide og stereotype marinere følger. Der er ikke én "på det hold", som ikke er en klokkeklar karikering af en bodybuilder uden hjerne.

Der er chefen for mineselskabet, som er ligeså stereotyp, som alle de politichefer vi har måttet lide med gennem historien fra McCloud, Die Hard, Beverly Hills Cop. Der er ingen indikation af tilstedeværelsen af et gran af sund fornuft.

Man kan vende det om og sige, at Cameron bare har klar forståelse for mainstreamens ABC, i og med at han formår at bruge elementer, som altid har stor indvirken på publikum.
Talen, svulstig score, den store hærs overlegenhed og nedkæmpelse af de gode og til sidst forløsningen i allersidste øjeblik og så mano-a-mano kampen. Lidt ligesom You Only Live Twice, Goldfinger, From Russia With Love og 10 andre Bond film, LOTR etc.


Der er forskel på at inkorporere den klassiske historie og så eksekveringen af den.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#10 filmz-Bruce 13 år siden

Michael Andersen (8) skrev:
Tæt på :)


Truth is stranger than fiction :)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

Skriv ny kommentar: