Avatar” har vist sig en større succes, end de fleste havde forestillet sig. Ligesom den første “Star Wars” for over 30 år siden er “Avatar” blevet et fænomen – en film, der tales om vidt og bredt, og som trækker folk i biografen, der normalt ikke ser fantasy- eller sci-fi-film.

I løbet af weekenden har filmen sat ny rekord ved på kun 17 dage at runde de magiske 1 milliard dollars på verdensplan, og med helt præcis 1,02 milliarder vipper den “The Dark Knight” af pinden som den 4. største film nogensinde.

Som de næste film, “Avatar” skal slå, venter “Pirates of the Caribbean: Død mands kiste” (1,06 mia.), “Ringenes herre: Kongen vender tilbage” (1,129 mia.) og Camerons egen “Titanic” (1,835 mia.).

James Cameron er dermed også den eneste instruktør, der har formået at lave to film, der har passeret 1 milliard dollars, og eftersom “Avatar” ser ud til at kunne overtage 2. pladsen fra “Ringens herre: Kongen vender tilbage”, er det sandsynligt, at Cameron for alvor kan blive King of the world med de to mest omsættende film nogensinde.

Se også: James Cameron vil lave “Avatar”-franchise.Vis kommentarer (130)
Gravatar

#21 MTK 13 år siden

#18 Jeps, jeg udvikler sgu snart en allergisk reaktion hvis jeg skal se mere på den neonblå palet.
Gravatar

#22 filmz-ab 13 år siden

#16

mr gaijin (16) skrev:
Filmens produktionsomkostninger er ukendt, men det rygtes til alt mellem 300 og 500


Marketing costs må da vist også være imellem disse to tal, og ikke eksl?? Men på imdb står filmens budget på 230 mil.
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#23 mr gaijin 13 år siden

#22 Nej. Man blander aldrig markedsføringsomkostninger ind i ligningen, når man i filmjournalistik taler om en films budget. 230 er det laveste, jeg har hørt. Der plejer altid at være en kamp om at slynge budget-tal ud. Fox vil have filmen til at fremstå så profitabel som muligt, mens konkurrenterne vil have den til at se så dyr ud som muligt. Det er en evig, tåbelig kamp om at tilfredsstille chefer og tiltrække investorer. Kun revisorerne kender det rigtige tal, og de melder intet ud offentligt, hvis de kan undgå det.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#24 filmz-ab 13 år siden

#23

Fik det vist udtrykt forkert - ved godt at produktions budget og marketing er hver for sig. Det jeg mente var, at SAMLET set, altså budget og marketing, ikke overskred de 500 mil, som jeg ser det. Ellers er det godt nok vanvittigt. Hvis filmens budget er, lad os antage, 300 mil, og marketing (hvad ligger de i, 50-80 mil)?
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#25 Collateral 13 år siden

Det er jo helt vildt. Meget imponerende.
"You can't please everybody. In fact sometimes I don't please anybody" - Oliver Stone
Gravatar

#26 mr gaijin 13 år siden

#24 Ifølge denne artikel fra NY Times er budgettet omkring 500, men det er så inklusiv marketing. Så du har ret.

http://www.nytimes.com/2009/11/09/business/media/0...

Forresten gør artiklen jo også opmærksom på en ekstra mulighed for at tjene flere penge, hvis en film er en økonomisk succes. Nemlig at udbyde flere aktier på basis af en sådan succes, hvilket kan give mere tiltrængt likviditet.

Man kan jo også regne på de økonomiske omkostninger for Panasonic for at assistere i udviklingen af teknologi til Avatar. Det bliver jo ikke regnet med i Foxs budgetter, men det er jo en vigtig del i projektet.

Min pointe er blot, at det er et utroligt komplekst regnestykke, når man tænker alle faktorer ind i billedet. Box Office-tallene viser kun en lille side af det samlede billede. Men når de er så overvældende, som det ser ud til, at "Avatar"-tallene er på vej til at blive, så må man gå ud fra, at det går godt for Fox og alle andre samarbejdspartnere fra medinvestorer til slikmutter, der tjener en ekstra skilling på at sælge tyggegummi med Avatar-klistermærker.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#27 gi-jones 13 år siden

Jeg kan sgu ikke lade være med at være imponeret. Jeg har altid været en stor fan af Cameron - han er for mig at se en ekstremt interessant Hollywood-person af no-bullshit typen der gør i stedet for at ævle. Og nu har han bevist det igen.
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#28 Kruspe 13 år siden

Jeg ser gerne en film slå Titanic - bare ikke Avatar, som desværre skuffede mig en del...
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Gravatar

#29 filmz-ab 13 år siden

#26

Fino :-)

Jup, jeg tror gerne regnestykket er kringlet, og vi får vel næppe hele "sandheden" at kende om det, men kun selve omsætningen.
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#30 filmzkim 13 år siden

Nu er Camerons film også lidt mere alsidig i dets målgruppe end Nolans.
The Dark Knight er nu stadig bedre, selvom Avatar også er fantastisk.

Men lige så snart, at den mængde CGI bliver tilgængeligt og billigt for alle instruktører, har Avatar nu ikke så meget at byde på mere.

Skriv ny kommentar: