Borgmesteren af byen Batman, der ligger i det sydøstlige Tyrkiet, sagsøger nu Christopher Nolan og Warner Bros. for at få royalties for den nyeste Batman-film “The Dark Knight”.

Borgmesteren Huseyin Kalkan har anklaget “The Dark Knight”-producerne for at bruge byens navn uden at have fået lov.

”Der er kun én Batman i verden,” udtaler Kalkan. ”De amerikanske producere brugte navnet på vores by uden at informere os om det.”

Hvad der kan ses som lidt mærkeligt er, at det har taget godt og vel 70 år, før byen har følt sig krænket af, at deres navn bliver brugt til DC Comics’ kendte helt. Det, at “The Dark Knight” snart har omsat for 1 milliard dollars, har dog nok noget med sagen at gøre.

Batman, der første gang så dagens lys i 1939, fik sin egen tv-serie i 1966 og blev relanceret på det store lærred af Tim Burton i 1989.

Borgmesteren er i gang med at klargøre en serie af anklager mod Nolan og Warner Bros., som ejer rettighederne til Batman-karakteren. Bl.a. mener borgmesteren, at det er deres skyld, at der er sket en række uopklarede mord i byen, og at der er et stort antal af kvinder, der begår selvmord efter succesen på “The Dark Knight”. Filmen skulle efter sigende have haft en psykologisk effekt på indbyggerne.

”Vi er kun klar over denne sag via pressen, vi har ikke set nogen juridisk reaktion,” udtaler en repræsentant fra Warner Bros.

Borgmesteren har til sinde at fremfinde beviser for, at byen Batman har eksisteret før DC Comics’ Batman kom frem i 1939.Vis kommentarer (37)
Gravatar

#11 LasseUk 13 år siden

Jeg har da godt nok aldrig hørt noget så kikset i hele mit liv!
"At last we meet for the first time, for the last time"
Gravatar

#12 MaxXDk 13 år siden

Old news .. Den har været fremme flere gange forskellige steder ..

Men ... Det er ret kikset i og med at de sagsøger Nolan og WB frem for DC Comics ... Det og så at Batman som figur har været fremme i hvad - snart 80 år..?
One mans evil can become the curse of all...
Gravatar

#13 keitel 13 år siden

#7 generaliserende? Det er sgu da dig der er generaliserende, nu er jeg pludeslig erklæret nazist! blot fordi jeg synes at de tyrkere der kommer med sådan engang mundlort for at tjene kassen er intet andet end en flok huleboere, men ok, hvis du synes det er særligt genialt sagt at de 70 år efter vil score kasssen, skal du have lov til det. Hils i "Ungeren" :)
Gravatar

#14 enfilmnørd 13 år siden

Sødt
"Guuump! Whats your sole purpose in this army?"
"To do whatever you tell me drill sergeant!"
"God dammit, Gump! You a god damn genius.
Gravatar

#15 dolphinfriendly 13 år siden

Hehe det er suverænt det sjoveste PR stunt jeg har set til dato.

Gravatar

#16 Casanova_Frankenstein 13 år siden

#7 puhaa den var søgt den der...
What kinda crazy man blows up a crazy house?
Gravatar

#17 filmz-Le Samouraï 13 år siden

Batman, der første gang så dagens lys i 1939, fik sin egen tv-serie i 1966 og blev første gang sat op på det store lærred af Tim Burton i 1989.


Der er da i hvert fald en åbenlys fejl: Batman blev allerede "sat op på det store lærred" i 1943 i den populære føljeton THE BATMAN (der fik en efterfølger i 1949), for slet ikke at glemme spillefilmen BATMAN: THE MOVIE fra 1966.
Sidst set: The Black Pit of Dr. M 4/5 | SW: Ep. III 2/5 | Elephant 5/5 | Black Sunday (1960) 4/5
Gravatar

#18 Kviesgaard 13 år siden

Får mig til at tænke på, da Warner Brothers sagsøgte et filmselskab i Bollywood, fordi de lavede en film, som hed Hari Puttar (og ikke havde noget med troldmænd at gøre). Er det ikke det samme her, bare med omvendt fortegn? Jeg fristes i den sammenhæng til at sige at nu får de igen af samme skuffe.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#19 chandler75 13 år siden

# 17 Det er rettet.
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#20 I-love-Horror-movies 13 år siden

Hehe, det er næsten for sjovt. Mest af alt fordi, at han højst sandsynligt kunne vinde den sag.. Yeah right

Skriv ny kommentar: