Borgmesteren af byen Batman, der ligger i det sydøstlige Tyrkiet, sagsøger nu Christopher Nolan og Warner Bros. for at få royalties for den nyeste Batman-film “The Dark Knight”.

Borgmesteren Huseyin Kalkan har anklaget “The Dark Knight”-producerne for at bruge byens navn uden at have fået lov.

”Der er kun én Batman i verden,” udtaler Kalkan. ”De amerikanske producere brugte navnet på vores by uden at informere os om det.”

Hvad der kan ses som lidt mærkeligt er, at det har taget godt og vel 70 år, før byen har følt sig krænket af, at deres navn bliver brugt til DC Comics’ kendte helt. Det, at “The Dark Knight” snart har omsat for 1 milliard dollars, har dog nok noget med sagen at gøre.

Batman, der første gang så dagens lys i 1939, fik sin egen tv-serie i 1966 og blev relanceret på det store lærred af Tim Burton i 1989.

Borgmesteren er i gang med at klargøre en serie af anklager mod Nolan og Warner Bros., som ejer rettighederne til Batman-karakteren. Bl.a. mener borgmesteren, at det er deres skyld, at der er sket en række uopklarede mord i byen, og at der er et stort antal af kvinder, der begår selvmord efter succesen på “The Dark Knight”. Filmen skulle efter sigende have haft en psykologisk effekt på indbyggerne.

”Vi er kun klar over denne sag via pressen, vi har ikke set nogen juridisk reaktion,” udtaler en repræsentant fra Warner Bros.

Borgmesteren har til sinde at fremfinde beviser for, at byen Batman har eksisteret før DC Comics’ Batman kom frem i 1939.Vis kommentarer (37)
Gravatar

#31 PCK 14 år siden

only in america :-)
Gravatar

#32 filmz-Cerebrum 14 år siden

Ihhhhh!! Hvorfor!!??

Den omtalte by, Batman, er ret gammel - fra 546 f.kr. - men hvorfor??? Det skal så siges, at der findes originaler i alle samfund (Er selv tyrker :-)) ....so, dont hate ME!
Gravatar

#33 myshkin 14 år siden

så længe Batman ikke betyder flagermus-mand eller noget på tyrkisk, så er det søgsmål nok passé..
"also it's a movie don't be a cunt."
- internet anonymous
Gravatar

#34 filmz-Cerebrum 14 år siden

Dét gør det ike :-) Tror bare det er et ganske almindelig pr-stunt fra borgmesterens side - det er jo en historisk by med mange seværdigheder, så mon ikke det tiltrækker en turist eller to...
Gravatar

#35 holddakæft 14 år siden

#31 nej nej... tyrkiet :-)
Gravatar

#36 Noccio 14 år siden

Og så kan tyrkerne ikke forstå, at de ikke er kommet ind i EU endnu.. SUK.
Gravatar

#37 Bohemian 14 år siden

Det lyder sku en kende underligt det her.
Free in serenity.

Skriv ny kommentar: