Borgmesteren af byen Batman, der ligger i det sydøstlige Tyrkiet, sagsøger nu Christopher Nolan og Warner Bros. for at få royalties for den nyeste Batman-film “The Dark Knight”.

Borgmesteren Huseyin Kalkan har anklaget “The Dark Knight”-producerne for at bruge byens navn uden at have fået lov.

”Der er kun én Batman i verden,” udtaler Kalkan. ”De amerikanske producere brugte navnet på vores by uden at informere os om det.”

Hvad der kan ses som lidt mærkeligt er, at det har taget godt og vel 70 år, før byen har følt sig krænket af, at deres navn bliver brugt til DC Comics’ kendte helt. Det, at “The Dark Knight” snart har omsat for 1 milliard dollars, har dog nok noget med sagen at gøre.

Batman, der første gang så dagens lys i 1939, fik sin egen tv-serie i 1966 og blev relanceret på det store lærred af Tim Burton i 1989.

Borgmesteren er i gang med at klargøre en serie af anklager mod Nolan og Warner Bros., som ejer rettighederne til Batman-karakteren. Bl.a. mener borgmesteren, at det er deres skyld, at der er sket en række uopklarede mord i byen, og at der er et stort antal af kvinder, der begår selvmord efter succesen på “The Dark Knight”. Filmen skulle efter sigende have haft en psykologisk effekt på indbyggerne.

”Vi er kun klar over denne sag via pressen, vi har ikke set nogen juridisk reaktion,” udtaler en repræsentant fra Warner Bros.

Borgmesteren har til sinde at fremfinde beviser for, at byen Batman har eksisteret før DC Comics’ Batman kom frem i 1939.Vis kommentarer (37)
Gravatar

#21 filmz-Bruce 13 år siden

Åhh lort:

Küçükçekmece, Benhur Sk, 34295 Yeşilova, Tyrkiet
Kazan, Benhur Sk, Kazan, Tyrkiet

Nu bliver Charltons Hestons dødsbo sgu nok også snart sagsøgt!!!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#22 Samain 13 år siden

# 21 hehe, You Maniacs... We finally really did it!!! Ah, damn you! God damn you all to hell!

Nu er jeg ret sikker på at de har copyright på Batman, så tror nu ikke det bliver det store problem, men som der var en der sgade ret godt PR-stunt. :D
Gravatar

#23 PredatorX 13 år siden

#7

Hahahaha.. jeg ved ikke hvem der er dummest. Dig eller den omtalte borgmester.
thecleansing.net : you call we kill
Gravatar

#24 MOVIE1000 13 år siden

det vil sige at hvis en film bruger mit navn i en film så kan jeg sagsøge dem fedt. come on det er sku da fedt at få deres lorte by som hovedrolle indehaver men hvad kom først Batman eller Batman? og betyder Batman ikke noget andet på tyrkisk ligsom på engelsk.
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#25 dfms 13 år siden

#13 Du ved godt at man ikke må fornærme sand/kludetæppe folket !
Nu får du lige en fatwa m. ost og skinke.
Gravatar

#26 filmz-Le Samouraï 13 år siden

Nogen, der kender en film, hvor hovedpersonen hedder Jens? Jeg har min advokat på standby i telefonen, så vi kan sagsøge røven ud af bukserne på dem.
Sidst set: The Black Pit of Dr. M 4/5 | SW: Ep. III 2/5 | Elephant 5/5 | Black Sunday (1960) 4/5
Gravatar

#27 Michael Andersen 13 år siden

#26 Ham der oversatte navnet, Flash Gordon, til dansk burde du tage først. Han skal ikke bare sådan slippe afsted med at stjæle dit navn.

Jeg er forøvrigt i gang med at sagsøge folkene bag "Michael", "Michael Clayton" og "Michael Collins".
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#28 Boogie 13 år siden

Altså, nu er det jo i to vidt forskellige sammenhænge ordet 'Batman' bliver brugt. Og som der er blevet sagt, så betyder Batman jo helt forskellige ting på engelsk og tyrkisk. Efter min mening er det latterligt. De er jo ikke fordi de har omdøbt Gotham City til 'Batman city'. Gud ved hvor mange jeg kunne liggge sag an mod for at bruge mit navn. xD
'You either die a hero, or live long enough to be in the sequel..' - Harvey Dent i TDK spoof.
Gravatar

#29 filmz-LBA 13 år siden

Nu har jeg aldrig hørt mage før! De må have en skrue løs. Hvis der overhovedet bliver en retssag ud af det, så er det nok det dummeste, jeg har hørt om siden vandrehistorien om den gamle dame, der troede hun kunne sagsøge et firma, der lavede mikroovne, efter at hun havde lagt sin kat ind i den, og dermed troede at kunne tørre den, fordi den var våd.
Gravatar

#30 Andcasso 13 år siden

Det er jo absurd det her.

Skriv ny kommentar: