Butikskæden Blockbuster, hvor man kan finde de fleste nyudgivne film, vil fremover også gøre det muligt at leje en lang række af danskernes yndlingsfilm – fra gamle til nyere klassikere – som skal findes i samarbejde med kunderne i en online-undersøgelse.

Blockbuster vil med det nye initiativ imødekomme de mange efterspørgsler, der gennem tiderne har meldt sig. Undersøgelsen giver danskerne mulighed for at få indflydelse på det tilgængelige marked, og Blockbuster vil på baggrund af undersøgelsen udvide deres sortiment med de 333 film, som flest danskere ønsker sig på hylderne i butikken.

Butikskæden skriver i en pressemeddelelse, at det ikke længere skal være muligt at gå forgæves, hvis man vil se film som “Braveheart”, “Gøgereden” og “En verden udenfor”, kultklassikere som “A Clockwork Orange” og “Kingpin” eller gamle klassikere som “Casablanca” eller “Top Hat”.

”Vi har altid de nye film på hylderne, men vores kunder har gennem et stykke tid ønsket sig flere ældre film i vores sortiment. Det har vi valgt at gøre noget ved og udvider nu vores sortiment i butikkerne med et koncept, der hedder ‘333 film du skal se, før du dør’. Det er altid en smagssag, hvilke film der skal med i et sådant koncept, og derfor har vi valgt at lade vores store kundegruppe få indflydelse på listen, som løbende vil blive opdateret. Enten skal man kunne leje dem, eller også skal man kunne købe dem billigt i vores butikker,” siger Søren Heilmann, adm. direktør for Blockbuster Danmark.

Man kan få indflydelse på, hvilke film der bør optræde på listen, ved at klikke sig ind på blockbusters hjemmeside.

Vis kommentarer (18)
Gravatar

#1 David Munch 9 år siden

Godt tiltag! :)
Gravatar

#2 filmz-Kadann 9 år siden

Selvom jeg ikke selv lejer film, synes jeg dette lyder som en glimrende idé. En af grundene til at jeg selv stoppede med at bruge kæder som Blockbuster, var en kombination af de film jeg selv køber og at udvalget primært er nye film.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#3 mr gaijin 9 år siden

Fint tiltag. Hvis Blockbuster vil sikre sig en plads på markedet i fremtiden, skal de udvide deres udvalg kraftigt. I USA lever Netflix i høj grad af at have alle de små, særlige udgivelser.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#4 Riqon 9 år siden

Det koster omtrent det samme at købe gamle film, som det koster at leje dem hos blockbuster. Det kan næsten kun svare sig med nye film, hvor man ikke lige vil punge ud med 200 kr.. Derfor er jeg også ret ligeglad med det her tiltag.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#5 myshkin 9 år siden

#4 Sandt nok. Det er nu alligevel et udemærket tiltag.. måske også lidt på tide
"also it's a movie don't be a cunt."
- internet anonymous
Gravatar

#6 filmz-TheNthDoctor 9 år siden

wheee, blockbuster - den amerikanske butiksfranchise, der har smadret alle selvstændige danske udlejningsbutikker og nu har centraliseret al udlejning (læs: taget jerngreb på hele markedet i danmark) til deres kontorer i Hellerup.

"Skøøøønt".
Gravatar

#7 Highland Park 9 år siden

Mærkeligt... deres "inspirationsliste" indeholder mange titler, jeg tænker, at de allerede må have stående på hylderne. Men nu har jeg selvfølgelig heller ikke været i en Blockbuster i mange år. Som riqon siger, kan de fleste ældre film købes til nogenlunde samme pris, som det koster at leje dem.
Gad vide hvad Blockbuster vil gøre, hvis nogle af de indstemte film, som ender blandt de 333, ikke er tilgængelige i dansk udgivelse.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#8 filmz-TheNthDoctor 9 år siden

mr gaijin (3) skrev:
Fint tiltag. Hvis Blockbuster vil sikre sig en plads på markedet i fremtiden, skal de udvide deres udvalg kraftigt. I USA lever Netflix i høj grad af at have alle de små, særlige udgivelser.


Blockbuster behøver ikke sikre sig en plads på et marked, de allerede ejer fuldstændigt. Næsten al konkurrence er udraderet af dem, siden de tog deres indtog.

Dovenskaben er da også allerede indsat, hvis man spørger mig. Hitlister med 20-30 film man kan leje, som regel de nyeste blockbustere, og ingen mulighed for små uafhængige produktioner - kun de store filmselskabers lort kan finde plads på Blockbusters hylder... Men det giver jo også sig selv, hvis man undersøger kædens ejerskab en smule.
Gravatar

#9 mr gaijin 9 år siden

#7 Jeg tror ikke, at de offentliggører resultatet af deres poll. De bruger ord som "at hjælpe os" og "give os input" til at lave deres liste. De vil nok blot bruge polls til inspiration.

#8

Ja, de har udraderet andre udlejningsbutikker, men lovefilm, netstreaming og DVD-salg er alle hårde konkurrenter. Fremtiden for udlejning i butik er under hårdt pres.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#10 Highland Park 9 år siden

#9: Jeg er bange for, at du har ret. Det lyder desværre meget sandsynligt.
... as surely as there's a mouse behind your ear.

Skriv ny kommentar: