Bollywood lammet af strejke

Bollywood er blevet lammet af en omfattende strejke blandt bl.a. skuespillere, dansere, manuskriptforfattere og teknikere. Mere end 147.000 medarbejdere i film- og tv-industrien har nedlagt arbejdet.

Årsagen til den omfattende strejke – den første i 50 år – er de lave lønninger i industrien. En almindelig filmmedarbejder får, hvad der svarer til 70 kr. om dagen, og en medarbejder i tv-branchen 60 kr. Desuden har der været problemer med, at producenterne ikke udbetaler løn til tiden.

Strejken kommer på det værst tænkelige tidspunkt, hvor den indiske filmindustri er ved at få fodfæste på den internationale filmscene og har oplevet stor kritisk og kommerciel succes med 3,6 milliarder solgte billetter om året. Strejken truer samtidig med at lukke biograferne ned under den kommende festivalsæson.

Ratan Jain fra Association of Motion Picture and TV Programme Producers fortæller: ”Mere end 100 film har stoppet produktionen. Alle studierne er lukket ned. Skuespillere, der er blevet hyret for måneder siden, vil nu kræve flere penge for at vende tilbage til jobbet. Det vil helt sikkert have en effekt.”Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Æsop9000 15 år siden

Lort. Så kan vi ikke se flere Indiske Superman film i et stykke tid. For den indiske Superman Kan både danse og være kærester med Spiderman:


Gad vide om denne strejke også har indflydelse på indiske musik-videor. Jeg vil nødig se at vi ikke ser flere klassikere som "Benny Lava":

Eller den indiske version af Michael Jacksons "Thriller":
I teorien er der ingen forskel på teori og praksis. I praksis er der
Gravatar

#2 filmz-Narniabæver 15 år siden

Jeg må håbe at "Roadside Romero" klarer sig:
Chip: Rescue Rangers, away!
Gravatar

#3 Clint 15 år siden

Haha, de klip der gjorde lige min dag så meget bedre =)
Gravatar

#4 anoch22 15 år siden

og glem ikke denne "fantastiske" stunt fra en indisk film:P


[url= Stunt In Indian Cinema[/url]

Skriv ny kommentar: