I “Avatar” pulser Sigourney Weavers figur, Grace Augustine, løs på cigaretter, og det har skabt kontroverser. Stanton A. Glantz, der er leder af Center for Tobacco Control Research and Education ved University of California vil nu stable en anti-“Avatar” kampagne på benene, som skal advare mod filmens røgfyldte scener.

”Det her er ligesom, at nogen har puttet plutonium i vandforsyningen,” udtaler Glantz. Samtidig har hjemmesiden Scenesmoking.org, som vurderer rygning i film, tildelt “Avatar” karakteren “sort lunge”.

Som svar på kritikken har James Cameron udsendt en e-mail, hvori han skriver, at det aldrig var hans intention, at Grace Augustine skulle være en rollemodel. ”Hun er grov, hun bander, hun drikker, hun ryger… Grace er ligeglad med sin menneskelige krop, hun interesserer sig kun for sin avatarform, hvilket igen er et negativt billede af folk i den virkelige verden, som lever for meget igennem deres avatar, dvs. på nettet og i videospil,” skriver Cameron.

Samtidig understreger han, at cigaretter på film set ud fra et kunstnerisk perspektiv er ok. ”Jeg tror ikke på den dogmatiske tanke om, at ingen i film må ryge. Film bør afspejle virkeligheden. Hvis det er ok, at folk lyver, snyder, stjæler og slår ihjel i PG-13-film, hvorfor skulle man så pådutte en inkonsekvent morale, når det gælder rygning?” spørger Cameron.

Rygning er en ulækker vane, som jeg ikke støtter, og det synes jeg heller ikke, at ‘Avatar’ gør,” slutter instruktøren.

Se også: Bollywood kan atter pulse løs.Vis kommentarer (38)
Gravatar

#1 Ericmase 13 år siden

Hvis Grace er sådan, så er hun da bare sådan!
The Movie Nerd is here...
Gravatar

#2 aeries 13 år siden

Det jo er klart at de ikke må ryge på film. At ryge skader dig selv og andre, mens drab kun skader andre... </sarcasm off>

Sommetider er amerikanerne altså lige lovligt langt ude!

Det ender vel med at der kommer et Spielberg-Cut hvor Sigourney Weaver står med en kuglepen eller måske en Walkie-Talkie i stedet for?

Snart må de vel heller ikke vise våben i film. Jeg kan lige se Blu-Ray udgaven for mig. De render rundt med små Walkie-Talkier som alle skyder med lyserøde hjerter eller noget i den stil...

Hvad skal det dog ikke ende med :)
"Target that explosion and fire!", Hikaru Sulu, Star Trek VI: The Undiscovered Country
Gravatar

#3 Patriarch 13 år siden

Godt gået Cameron.
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#4 filmz-Utyske 13 år siden

Amen Cameron!
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#5 BN 13 år siden

Patriarch (3) skrev:
Godt gået Cameron.


Lige mine ord!
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#6 filmz-MariaMO 13 år siden

Det er en karakter, og en karakter skal have karakteristiske træk. Eller fungerer det ikke. Jojo, bevares. Det er klamt, men det er nu stadig en del af mange menneskers hverdag, og det kan ikke de ikk lave om på, lige meget hvor mange udtalelser de laver...
Gravatar

#7 Ericmase 13 år siden

"Avatar" blev da ikke vist i Biocity Hillerød i 3D? Biocity Hillerød har da aldrig vist en film i 3D og kan nu heller ikke, nu hvor salene er for små og skærmen? Jeg spørger fordi, at en af mine venner siger at han så den i 3D i Biocity Hillerød i går og det tror jeg ikke på, men det mener han? :)
The Movie Nerd is here...
Gravatar

#8 nygaardpetersen 13 år siden

Hvad bliver det næste? at Sherlock Holmes ikke må ryge pibe?

Derudover hæftede jeg mig ikke ved at hun røg i en scene.
Gravatar

#9 aeries 13 år siden

#8 Ja for søren da, på Blu-Ray render han sikkert rundt med en slikkepind i stedet for. Vi kan da ikke have at han skader sig selv og andre med noget så væmmeligt som en pibe!
"Target that explosion and fire!", Hikaru Sulu, Star Trek VI: The Undiscovered Country
Gravatar

#10 elwood 13 år siden

Slikkepind er endnu værre, så går de bare amok over de seksuelle undertoner!
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"

Skriv ny kommentar: