I “Avatar” pulser Sigourney Weavers figur, Grace Augustine, løs på cigaretter, og det har skabt kontroverser. Stanton A. Glantz, der er leder af Center for Tobacco Control Research and Education ved University of California vil nu stable en anti-“Avatar” kampagne på benene, som skal advare mod filmens røgfyldte scener.

”Det her er ligesom, at nogen har puttet plutonium i vandforsyningen,” udtaler Glantz. Samtidig har hjemmesiden Scenesmoking.org, som vurderer rygning i film, tildelt “Avatar” karakteren “sort lunge”.

Som svar på kritikken har James Cameron udsendt en e-mail, hvori han skriver, at det aldrig var hans intention, at Grace Augustine skulle være en rollemodel. ”Hun er grov, hun bander, hun drikker, hun ryger… Grace er ligeglad med sin menneskelige krop, hun interesserer sig kun for sin avatarform, hvilket igen er et negativt billede af folk i den virkelige verden, som lever for meget igennem deres avatar, dvs. på nettet og i videospil,” skriver Cameron.

Samtidig understreger han, at cigaretter på film set ud fra et kunstnerisk perspektiv er ok. ”Jeg tror ikke på den dogmatiske tanke om, at ingen i film må ryge. Film bør afspejle virkeligheden. Hvis det er ok, at folk lyver, snyder, stjæler og slår ihjel i PG-13-film, hvorfor skulle man så pådutte en inkonsekvent morale, når det gælder rygning?” spørger Cameron.

Rygning er en ulækker vane, som jeg ikke støtter, og det synes jeg heller ikke, at ‘Avatar’ gør,” slutter instruktøren.

Se også: Bollywood kan atter pulse løs.Vis kommentarer (38)
Gravatar

#21 The Boondock Saint 12 år siden

Slap nu bare af med alle de anti ryge tiltag. Jeg er selv ikke-ryger, men hvis man ikke engang må have rygende karakterer i en film har det sgu da taget overhånd....
--> www.myspace.com/areyoustillpuzzled
Gravatar

#22 Kaversmed 12 år siden

Det var sq ligefør filmen havde fortjent en hård R-rating pga. rygning sq!.. FØJ for pulan siger jeg bare.
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#23 Balrog-of-doom 12 år siden

Stanton A. Glantz - køb et liv for de penge du ikke bruger på smøger.. Tag dig sammen..

Rygning i film er okay.. Det opildner jo ikke folk til at ryge.. Det jo ikke fordi vi hverken kan lugte eller smage røgen når vi sidder og ser en film.. Helt ærligt.. Brug tiden på noget andet.. Tosse!
"Why So serious??"
Gravatar

#24 thomasegebaek 12 år siden

Jeg nyder en cigaret lige nu, jeg nyder den meget. Spiller desuden også Mass Effect på samme tid... og det er ikke engang pis
Gravatar

#25 filmz-ab 12 år siden

Hvor er jeg dog også træt af den politiske korrekthed og morale, ofte forbundet med disse pg 13 film. Du må gerne ryge i en pg 13 film, men ikke bande for meget (med fuck) og ikke se nøgenhed, og store mængder af blod. Rygning synes jeg generelt ikke forekommer så tit længere, heller ikke i R rated film. I øvrigt så bandes der ikke i avatar med fucks, ergo er der "pådutte en inkonsekvent morale", for at bruge camerons ord. Desuden har man skåret sex scenen væk, for at sigte efter pg 13 ratingen. Alle andre cameron film, pånær titanic, var R ratede. Man gjorde også Die Hard 4 "fin", og Willis måtte pludselig hverken bande eller ryge.

Apropos rygning, burde man næsten se State Of Grace med Sean Penn. Der ryges i hver scene ;-) Dog synes jeg ikke altid det passer ind i hver film.
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#26 Highland Park 12 år siden

bruce (20) skrev:
#19 Du skal bare igang med Mad Men. Der er rollemodeller nok for en hel generation!

Pfft! Der er røgen jo ikke i 3D. ;)

(Men jeg glæder mig til Christina Hendricks bliver en 3D-gimmick)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#27 Business Monkey 12 år siden

Heh. Sidder blot og tænker på Samuel L. Jacksons karakter i Jurrasic Park. Dr. Arnold.
Hver evig eneste scene sidder han der med i smøg i kæften og siger "Hold on to your butts."

Den film havde ikke været den samme uden ham. Og det er endda en Spielberg film!

Men jeg tror netop fordi nogle mennesker kan blive så forargede over en skide ryger i en film i modsætningen til f.eks. Mr. Arnold i Jurassic Park tilbage i 1993, siger lidt om hvor overmoralske, for ikke at sige dobbeltmoralske, mange mennesker er blevet i den vestlige verden i dag.
Gravatar

#28 misuma 12 år siden

At næsten alle amoralske scener skal skæres væk nu om dage for ikke at influere folket negativt, er en hån mod mennesket.

Er vi alle reduceret til uintelligænte hjernedøde får uden evnen til ræsonnere?

Mit rant er hermed slut.Redrum Redrum Red...Rum Red...what?
Gravatar

#29 Eat this 12 år siden

Så længe de ikke holder en pakke Prince op, og siger at de smager fantastisk når de ryger i film. Så er jeg da pisse ligeglad.
Gravatar

#30 filmz-Bruce 12 år siden

Når det at rode med et kondom eller ryge en cigaret på film, kan afstedkomme ønske om mere censur end eksplicit vold, så er der noget rivende ruskende galt.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

Skriv ny kommentar: