CPH:PIX bliver navnet på Danmarks nye spillefilmfestival, der for første gang går i luften 16. – 26. april 2009.

Den nye københavnske filmfestival er blevet en realitet efter sammenlægningen af NatFilm Festivalen og Copenhagen International Film Festival.

CPH:PIX skriver i en pressemeddelelse, at den nye festival vil blive en publikumsfestival, der vil præsentere det københavnske publikum for unikke filmoplevelser i alle genrer fra hele verden, krydret med opsigtsvækkende internationale arrangementer og et markant konkurrenceprogram.

Første festival i den nye organisation bliver Buster, som afholdes fra 19. – 26. september. Derefter følger CPH:DOX fra 7. – 16. november. Fra 5. – 7. december afholdes European Film Award i København og fra 25. – 27. september afholdes CPH Film Market (tidligere Copenhagen Screenings), som i år udvides med et marked for Nordiske film for børn og unge.

Gennem hele året fortsætter aktiviteterne i NatKlubben, der lige nu er medarrangør af biografen Roskilde Cinema på Roskilde Festivalen.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 filmz-Bruce 15 år siden

Held og lykke, trods navnet!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#2 Patriarch 15 år siden

#1 LOL
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#3 Outbound Sith 15 år siden

Er det ligesom NFL Picks? ;P
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#4 filmz-Le Samouraï 15 år siden

Tja, det passer jo i det mindste med CPH: DOX, og det er i hvert fald bedre end det ualmindeligt kedelige "Copenhagen International Film Festival" (som også delte bogstaver med modebranchens årlige udstilling). Men særligt nytænkende er det ikke.
Sidst set: The Black Pit of Dr. M 4/5 | SW: Ep. III 2/5 | Elephant 5/5 | Black Sunday (1960) 4/5
Gravatar

#5 Outbound Sith 15 år siden

Hvor er det i øvrigt ondt at annoncere sådan noget på et tidspunkt, hvor man har valgt sine feriedage frem til maj 2009... Det var pænt hårdt at arbejde på fuld tid samtidig med Natfilm i år.
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#6 mr gaijin 15 år siden

Med det navn og beskrivelsen i presseomtalen, ser det ud til, at festivalen er begrænset til København. Trist.

Om et års tid bor jeg sikkert alligevel i København eller Tokyo (hvor det ugentlige filmudbud nogenlunde svarer til en natfilmfestival), men det er godt nok sørgeligt, hvis kulturlivet bliver yderligere koncentreret i hovedstanden.
Happiness is not always the best way to be happy.

Skriv ny kommentar: