Som vi skrev her på Filmz i fredags, indtager virkeligheden i den grad biograferne det kommende års tid. Og det er også tilfældet med Daniel Denciks kommende historiske drama, “Guldkysten”, der påbegynder sine optagelser den 4. august i Ghana.

Se også: Anmeldelse: “Når dyrene drømmer”.

“Guldkysten” er inspireret af den virkelige historie om den danske botaniker Wulff Joseph Wullfs, der rejser til den afrikanske Guldkyst i Ghana for at dyrke plantager. Tingene går dog ikke som planlagt for danskeren, der bliver vidne til lyssky, illegale handler med hundredevis af slaver, der sejles bort i ly af natten, mens hans plantager bliver destrueret.

I rollen som Wulff ses den norske skuespiller Jakob Oftebro, der mest er kendt for sin rolle i den Oscarnominerede ”Kon-Tiki”, der også er baseret på virkelige hændelser. Jakob Oftebro er aktuel i en lang række danske produktioner herunder ”Lev stærkt” og ”Når dyrene drømmer”, Ole Bornedals kommende TV-serie “1864” samt ”Skammerens datter”.

“Guldkysten” er Daniel Denciks første fiktionsfilm. Han har tidligere instrueret dokumentarfilmene “Moon Rider” i 2012 og “Ekspeditionen til verdens ende”.

“Guldkysten” får premiere herhjemme den 2. juli 2015.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Nicki52 8 år siden

Det skal lige siges at Jakob Oftebro kan flydende dansk og bor pt. i København.

Og hvem er Daniel Dencik? Oscar-vinder?
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"

Skriv ny kommentar: