238 billetter blev indløst i åbningsweekenden til Simon Stahos “Miraklet”, der med store stjerner som Sonja Richter og Ulrich Thomsen på plakaten var blevet filmstøttet fra Det Danske Filminstitut med 8,5 mio. kr. Og det er langt fra første gang, at Staho flopper.

Se også: Anmeldelse af “Miraklet”

Faktisk har han aldrig solgt mere end totalt 3200 billetter. Det skete tilbage i 2004 med “Dag og nat”. Siden da er det gået billetsalgsmæssigt ned ad bakke, mens filmstøtten blot er øget. Musicalen “Magi i luften” nåede ikke de 3000 billetter, men blev støttet med ni mio. kr.

“Miraklet” var også tænkt og indspillet som en musical, men filmens producer har angiveligt ikke brudt sig om resultatet, der i stedet blev fraklippet sine sangscener.

Filmz’ anmelder, Anders Brendstrup, skrev om filmen: ”Et mirakel at sætte så godt skuespil og så smukt sceneri sammen til så kedelig en film.”

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 The narrator 9 år siden

Det påstås Danmark ikke er et korrupt land. Men findes der andre forklaringer på støtten, end at noget af den havner i lommen på de der bevilger den?
Gravatar

#2 thehawk 9 år siden

Virker godt nok HELT groteskt at han gang på gang kan få støtte til flop film, som ikke fornøjer hverken de brede masser eller entusiasterne. Man har jo tidligere set eksempler på gode film som er blevet svigtet af publikum, men det er jo ikke ligefrem tilfældet med hans mange middelmådige film.

Håber godt nok det er sidste gang de kaster støtte kroner efter Stahos og istedet bruger pengene på folk der har vist de kan producere noget folk gider se. Eller giver nye unge instruktører en chance for at vise hvad de duer til.
Gravatar

#3 theassociate2010 9 år siden

Det virker elitært at blive ved med at tildele støtte til en instruktør, der historisk har så snæver appel - særligt med endnu en musical. Dog tror jeg også den danske markedsføring af film generelt, er et problem. Der er sjældent trailer for danske film før 1-2 måneder før filmens præmiere og generel ret dårlig awareness omkring de egentlig mange film, vi producerer her i landet. Her kunne de lære noget af Hollywoods tidligere teasers, plakater og hype-building.
Gravatar

#4 Silver666 9 år siden

Dårlig promotion jeg har aldrig hørt om hans film
Gravatar

#5 Dragon_Claw 9 år siden

Den kunstneriske Uwe Boll?
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#6 X&O 9 år siden

Traileren har vidst været ude i et stykke tid, og hvis det er den jeg tænker på, så så det heller ikke ligefrem lovende ud. Det burde være sidste gang han får støttekroner af den kaliber før han har bevist sit værd enten i form af solgte billetter eller glade anmeldere.
Gravatar

#7 steadi07 9 år siden

Hvor mange gange skal en instruktør floppe før, at der ikke længere gives offentlig støtte?
Gravatar

#8 Justin 9 år siden

minder lidt gor meget om Sprængfarlig bombe :O
Gravatar

#9 Lord Beef Jerky 9 år siden

Ja, den er gor!
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#10 batman291 9 år siden

Det må få konskvenser, altså udover han ikke får flere støttekroner - jeg tænker Danske Filminstitut?

Den havde ikke gået i den "almindelige" verden.

Skriv ny kommentar: