De danske film har det ikke let i biograferne her i 2009. Indtil videre er der kun solgt 700.000 billetter til danske film, og det er milevidt fra succesåret 2008, hvor hele 4,3 millioner billetter blev langet over lugen. Det skriver Politiken.dk.

Hvor danske film sidste år havde en andel af det samlede antal solgte billetter på hele 33 procent, har andelen i år indtil videre kun ligget på 14,5 procent. Det skyldes ikke mindst, at der i år ikke har været en eneste rigtig storsællert blandt de danske premierefilm.

Selvom “Mænd der hader kvinder” er instrueret af Niels Arden Oplev og støttet af Det Dansk Filminstitut, tæller den ikke med i det nationale regnskab, hvor dens 950.000 solgte billetter ellers ville have pyntet på statistikken.

Blandt de bedst sælgende danske film i år finder man “Kærestesorger” og børnefilmen “Karla og Katrine” – begge med ca. 174.000 solgte billetter.

Derimod har Ole Bornedals “Fri os fra det onde” været et mindre flop med kun 27.500 solgte billetter. Heller ikke Lars von Triers meget omtalte “Antichrist” har lokket de store menneskemængder i biografen og har kun kunne afsætte 16.000 billetter siden premieren sidste onsdag.

John Tønnes, direktør for Nordisk Film Biografer, er dog optimist og fortæller til Politiken.dk, at han har store forventninger til nogle af årets andre danske film, der bl.a. tæller “Sorte kugler”, “Se min kjole”, “Julefrokosten”, “Zoomerne” og “Monsterjægerne”.



Vis kommentarer (34)
Gravatar

#31 Thomsen 15 år siden

#30 - Haha, super karakteristisk! Det minder mig om den formel for nye danske voksenfilm, som Politiken lavede for nogle år siden. Den der med, at de som regel havde Paprika Steen i en rolle osv. (nogen der kan finde den artikel?)
... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.
Gravatar

#32 tranberg 15 år siden

Thomsen (29) skrev:
Det kan vi da hurtigt blive enige om, men det er jo ikke det, nyheden handler om


Nej, det har jeg heller ikke påstået på noget tidspunkt :).
Jeg taler om et muligt hvorfor til, at dansk film flopper i 2009 =

tranberg (20) skrev:
Så længe dansk film gennemsnitligt er af så ringe kvalitet, med middelklasse drama på drama på drama, så kan man da heller ikke forvente andet.


Jeg mener, at dansk films manglende innovative side, spiller en stor faktor i den økonomiske del.
The end is closest to the beginning
Gravatar

#33 Thomsen 15 år siden

Innovation har aldrig haft nogen større økonomisk betydning på hjemmemarkedet, for det er simpelthen ikke de nyskabende film, der sælger billetterne herhjemme. Det er så til gengæld dem, der stort set udelukkende sælges til udlandet, men det er jo en anden sag.

Hvis du kigger bredt udover billetsalget fra de sidste ti år, så har der altid været 2-4 populære "lokomotiver", der har trukket hovedparten af salget - og det er dém, der foreløbigt mangler i år.

Noget helt andet er så, at det er blevet sværere at få lov til at lave kunstneriske, eksperimenterende, nyskabende film - medmindre man da allerede *har* skabt sig et navn (jf. Politikens artikelserie fra sidste efterår). Det skyldes den katastrofale Filmlov af 2006. Men erfaringsmæssigt har det ikke rigtigt den store indflydelse på det danske billetsalg, for det er alligevel ikke den slags film, der er mange, som går ind at se.
... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.
Gravatar

#34 Highland Park 15 år siden

gi-jones (10) skrev:
#8: Hvorfor ikke flere? Tror de ikke selv på den eller hvad?


http://ibyen.dk/film/article713676.ece skrev:
Det forholdsvis lave antal kopier (’Mænd der hader kvinder’ kom i 110 kopier og 'Dogville' i omkring 40) er dog ikke nødvendigvis ensbetydende med et lavt salg.

Storsalg stadig muligt
Den tyske Hitler-film 'Der Untergang' åbnede for eksempel med 16 kopier og endte med at sælge 300.000 billetter.

Dog efter at Nordisk Film kunne se skriften på væggen og øgede antallet af kopier til 25.

Det tyder meget på, at man også vil gøre med 'Antichrist'.

»Vi kan sådan set trykke nye kopier fra dag til dag. Og det vil vi sandsynligvis også gøre«, siger Jan Lehmann.
... as surely as there's a mouse behind your ear.

Skriv ny kommentar: