Elvis sang ”A little less conversation, a little more action please”, og det beskriver meget godt de danske anmelderes reaktion på Robert Downey Jr.’s tilbagevenden til rollen som Iron Man, der ikke er blevet modtaget med uforbeholden begejstring. Generelt er anmelderne enige om, at toeren ikke lever op til den første film, og at der er for meget snak og for lidt smæk for skillingen. Dog udpeges Downey Jr. og de øvrige skuespillerpræstationer som værende blandt filmens højdepunkter.

Blandt de mest positive anmeldere finder man Politikens, der skriver, at filmen ”… er suverænt bedst i den første halvdel… Her er Downey Jr. vs. Rourke & Rockwell en kombination, der er svær at stikke.”

DR Filmland er til gengæld blandt de mest kritiske: ”Vi skal tilbage til Bryan Singers sjælesøgende superflop ‘Superman Returns’ for at finde et superhelteplot, der i samme omfang får en til at gabe kæberne af led.”

Både Filmz’ og Ekstra Bladets anmelder bider mærke i de manglende actionscener. “Hvor filmen byder på masser af snak mellem mænd i dyre habitter, så er den til gengæld overraskende blodfattig, når det kommer til action,” skriver Filmz, mens Ekstra Bladet ganske enkelt bemærker, at “… en actionfilm bør byde på action, og det er der ikke meget af.”

Klik her for at læse flere citater og se, hvor mange stjerner anmelderne har givet “Iron Man 2”.

Se også, hvor mange stjerner ugens andre premierefilm har fået af landets anmeldere (klik på filmens titel):

The Shock Doctrine” – Berlingske Tidende skriver: “… uhyre interessant som det seriøse alternativ til Michael Moores kulørte angreb på kapitalismen.”

Cold Souls” – Ekstra Bladet skriver: ”Giamatti er som altid fremragende… et svimlende mindfuck.”

Øjnenes hemmelighed” – Berlingske Tidende skriver: ”… en langtrukken affære, men dog smuk nok i sit væsen til at være værd at se.”

Winx club – Det fortabte kongerige” – Politiken skriver: ”… er ikke alene en grim og kedsommelig film, den føles også skadelig for den mentale sundhed…”

Gainsbourg – Manden, musikken og myten” – DR Filmland skriver: ”… som bio-grafisk film er ‘Gainsbourg’ noget af en oplevelse, et stykke vildt og farverigt og frodigt poesi…”Vis kommentarer (19)
Gravatar

#11 filmz-OutOfSight 12 år siden

Kan ikke lade være med at tænke på alle de mennesker der brokker sig over Avatars simple handling. Nu bliver man sendt til tælling af en komplex Iron Man.. heh!
Gravatar

#12 Buhl 12 år siden

Syntes faktisk det var en rigtig rigtig god film, er kæmpe fan af nummer film 1. Og synes bestemt ikke jeg blev skuffet.

Som der er nogle der skriver var der meget snak, hvilket jeg enlig synes fungeret fint, da Film 1 havde en del ting der skulle forklares, og det samme er der jo i film 2. Og det er da hellere ikke det mest kedelige snak i verden, de får det til og fungere godt med humor.

Om der manglet action synes jeg bestemt er en smags sag, da action godt kan være andet en bil og byer der bliver sprunget i luften.

Eks. scenen hvor han:

Bygger en partikel generator, da han så starter den og det går lidt galt, det er jo også action, bare på en lidt anden måde. Det samme da han skyder "ler due" efter champange flaker og meloner. Den slags action var der meget af synes jeg.


Udover det vil jeg også sige at skuespillerne spiller utrolig godt!!!

Spørgsmål til en genstand fra filmen:

Nogle der ved hvad sådan en skrivebords genstand hedder, altså den Pots, har på hans kontor, som driver ham lidt til vandvid. Den magnetiske gemeotri genstand, eller hvad kan man kalde den?

Har søgt lidt på google efter den man synes ikke jeg kan finde noget info om den, måske den er lavet til filmen og bare er en effekt? :(

Vil gerne have en :D

"Iron Man." That's kind of catchy. It's got a nice ring to it.
Gravatar

#13 astor 12 år siden

#9 Også mig. Den ver ingen IM1, men dårlig var den da ikke!

Jeg ser mange brokke sig over Rockwell, jeg syns han spiller genialt, som han altid gør :)
Måske er han casted forkert baseret på hvordan tegneseriefiguren ser ud? Det ved jeg intet om, og det betyder da heller ingenting for mig da jeg kun overfladisk har læst IM tegneserier...

3+/6 herfra
Sorry, Quaid. Your whole life is just a dream...
Gravatar

#14 Jach 12 år siden

Så filmem på premieredagen og jeg vil gerne tage med disse såkaldte anmeldere med i biografen og se den igen for jeg kan simpelthen ikke forstå deres synspunkt, for mig virker det som om de gik i den forkerte sal.
"Game over man, game over"
"Stop screwing around"
-Hudson from ALIENS
Gravatar

#15 Geekalot 12 år siden

først se den her til næste weekend og glæder mig som en lille hund hehe, så om anmelderne siger det er en b film eller what ever, så skal den bare ses i biffen hehe
Gravatar

#16 pleuph 12 år siden

Set i forhold til den første film synes jeg denne var helt fin. Jeg synes etteren var rigtig fed, men ikke perfekt, og det samme er denne to'er. I den første film savnede jeg lidt mere 'Iron Man smadrer diverse terrorister', og i den nye syntes jeg den sidste kamp var ildt hurtigt overstået.

Men jeg synes de to film ligger på samme generelle niveau, hvilket jeg synes er ganske højt for film i denne genre. Den er bestemt værd at se, og jeg skal helt sikkert have BD'en.

Jeg kan i øvrigt bedre lide Cheadle end Howard.
Pløf?

Oink!
Gravatar

#17 Geekalot 12 år siden

ja hvordan er han egentlig i ironman II Cheadle ? fandt Howard ganske fin i den første.
Har det meget svært med når de skifter skuespillere ud i en række "serie" af film, til dels nok for det aldrig lykkedes.
Gravatar

#18 pleuph 12 år siden

Jeg synes det fungerede helt fint med Cheadle. Jeg havde gerne set ham i den første også, da jeg synes han passer bedre til rollen, og spiller bedre op mod Downey Jr.
Pløf?

Oink!
Gravatar

#19 Dot Bot 12 år siden

Jeg synes den skuffede på det groveste. Mine forventninger var tilgengæld også sky-høje, desværre blev de ikke indfriet, slet ikke. Samuel L. Jackson kom ikke til sin ret og var overflødig. Udover at plottet var underligt skruet sammen, så var der også alt for mange løse ender og handlingen var generel overfladisk.. Rigtig ærgeligt, havde håbet på mere.

Skriv ny kommentar: