Derfor hader “Watchmen”-forfatteren Alan Moore tegneseriefilmatiseringer


Selvom Hollywood længe har været glade for at bringe forfatteren Alan Moores tegneserier – deriblandt “From Hell”, “The League of Extraordinary” og senest “Watchmen” – til det store lærred, har Moore altid være ekstremt skeptisk over for tegneseriefilmatiseringer, og i et interview med TotalFilm.com fortæller han hvorfor.

”Hovedårsagen til, at tegneserier ikke fungerer som film, er i høj grad fordi alle, der i sidste ende bestemmer i filmindustrien, er bogholdere,” siger Moore. ”Disse folk er måske i stand til at holde regnskab, men inden for alle andre områder er de dumme og inkompetente og har ikke noget talent… [Filmfolkene] viser resultatet til bagmændene, og de siger ‘vi vil have det her med, og hvor er monstret’?”

Moore fortæller i den forbindelse, at han blev kontaktet af en Hollywood-producer, der bad ham om at lægge navn til en film, uden at Moore behøvede at skrive forlægget. Idéen, produceren havde fået, var en spin-off-film: “The League of Extraordinary Animals”.

Moore kritiserer også blockbusterfilmenes store budgetter – ikke mindst “Watchmen”s: ”100 mio. dollars – det kostede ‘Watchmen’, som var lige ved ikke at få premiere pga. sagsanlægget… Det brugte de også på ‘The League Of Extraordinary Gentlemen’… Har vi brug for flere lortefilm i verden? Vi har rigeligt allerede. 100 mio. dollars ville kunne løse de civile optøjer på Haiti.”

Det er dog ikke kompensation til Moore, som udgør størstedelen af “Watchmen”s budget: Ligesom med de tidligere filmatiseringer har forfatteren frabedt sig enhver økonomisk kompensation og har i stedet bedt om, at hans andel gives til tegneseriens tegner.

Også Sean Connery får en bredside med på vejen: ”‘The League’ kostede 100 mio. dollars, fordi Sean Connery ville have 17 mio. – og en større eksplosion, end den han havde i sin seneste film. Det står i hans kontrakt, at han skal have en større eksplosion i hver film, han er med i. I ‘The Rock’ sprængte han en ø i luften, og han krævede i ‘The League’, at Venedig eller noget lignende blev sprængt i luften. Det ville have været månen i hans næste film.”

Hele interviewet, hvor Moore også fortæller, hvorfor han mener, at superheltetegneseriernes popularitet i USA kan kædes sammen med den amerikanske selvopfattelse og udenrigspolitik, kan læses hos TotalFilm.com.Vis kommentarer (27)
Gravatar

#1 tranberg 12 år siden

Damn right - FUCK SEAN CONNERY & FUCK HOLLYWOOD.

Producer 50 % færre film i Hollywood og send i stedet pengene til steder, hvor de vil gavne.

PS: BRETT RATNER MÅ ALDRIG LAVE FILM MERE.
The end is closest to the beginning
Gravatar

#2 Yggdrasil 12 år siden

Hehe fine kommentarer fra Moore. From Hell og The League of Extraordinary Gentlemen fungerer afgjort bedre som tegneserie. Det bliver spændende om Watchmen kan leve op til forlægget.
Gravatar

#3 elwood 12 år siden

Hehe det minder mig om The Simpsons, hvor Alan Moore også lige får lidt afløb for sine meninger.

ville self. gerne linke til det, men Fox er nogle bæster til og fjerne clip.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#4 gi-jones 12 år siden

Men han er i mine øjne stadig en hykler. Ingen tvang ham til at sælge rettighederne.
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#5 filmz-Kadann 12 år siden

#4 -

Det er jo ikke sikkert at det er ham der har ejet rettighederne til de tegneserier der er blevet filmatiseret.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#6 chandler75 12 år siden

# 4 Han har muligvis ejet rettighederne til "From Hell" og "League" sammen med de to seriers tegnere (men jeg er ikke sikker) - han har dog tidligere udtalt, at han ikke ville stå i vejen for at tegnerne kunne få en klat penge ud af Hollywood, men - som der også står i nyheden - selv har han aldrig taget imod nogen. Tegneren af "From Hell", Eddie Campbell, fik fx. råd til at købe et hus for pengene fra "From Hell".

"Watchmen" har Moore derimod aldrig ejet noget af - det er udelukkende DC Comics, der sidder på rettighederne.
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#7 squee 12 år siden

Hahahaha! God stil, Sean Connery - større eksplosioner er det vi kan lide.
www.myspace.com/maskine
Gravatar

#8 gi-jones 12 år siden

Altså hvis han har skrevet noget, så har han også på et eller andet tidspunkt haft rettighederne til det. Hvilke aftaler han derefter har lavet med hvem, står altså stadig for egen regning.
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#9 Highland Park 12 år siden

Det undrer mig til stadighed, hvordan ellers begavede mennesker kan komme med den slags firkantede, snæversynede udtalelser. Stratbursts Neil Gaiman-citat (i kommentarsektionen) fandt jeg særligt interessant.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#10 Hive 12 år siden

Det faktum at samtlige af hans værker, der er blevet filmatiseret, er endt som noget værre lort, taler vel også for hans sag...

Skriv ny kommentar: