Han er allerede nomineret til den britiske BAFTA. Nu er danske Dan Laustsen også nomineret til de amerikanske fotografers branchepris, ASC Award – begge for Guillermo del Toros “The Shape of Water”.

Se også: 8 BAFTA-nomineringer: “Blade Runner 2049” er tilbage i award-kampen

Dermed er den danske fotograf fra Aalborg godt på vej til en Oscar-nominering, da en nominering fra American Society of Cinematographers næsten altid også er lig med en Oscar-nominering for bedste fotografering.

Dan Laustsen er i Danmark bedst kendt som Ole Bornedals faste fotograf helt tilbage fra “Nattevagten” og frem til sidste års “Dræberne fra Nibe”.

Men 2017 blev altså året, hvor danskeren fik det store internationale gennembrud først ved at stå bag kameraet på “John Wick: Chapter 2” og derefter altså “The Shape of Water”.

Til ASC Award er han nomineret side om side med nogle af branchens bedste fotografer som Roger Deakins (“Blade Runner 2049”) og Hoyte van Hoytema (“Dunkirk”).

I 2017 blev alle fem nominerede ved ASC siden nomineret til Oscar. ASC Award blev vundet af Greig Fraser (“Lion”), imens Oscar gik til svenske Linus Sandgren for “La La Land”.

Her er de nominerede til ASC Award i 2018:

Roger Deakins – Blade Runner 2049
Bruno Delbonnel – Darkest Hour
Hoyte van Hoytema – Dunkirk
Rachel Morrison – Mudbound
Dan Laustsen – The Shape of Water

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Snipp 6 år siden

Det er synd man ikke rigtig kan holde en diskussion omkring hvilken en skal vinde når 2 af dem ikke er kommet i biffen endnu og mudbound er på netflix som jeg ikke har. Men ellers så synes jeg bladerunner fortjener den mere end dunkirk.
I was once in a story... guess what, I was awesome!

Skriv ny kommentar: