Alt eller intet

InstruktionStella Meghie

MedvirkendeAmandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose, Ana de la Reguera

Længde96 min

GenreDrama, Romantik

IMDbVis på IMDb

I biografen25/05/2017

Anmeldelse

Alt eller intet

2 6
Alt og intet

Først kom “En flænge i himlen”. Så kom “En-to-tre-nu!”. Nu kommer “Alt eller intet”. Endnu en film om ung kærlighed, der bliver udfordret af dødelig sygdom. Men nu er det en-to-tre gange for meget. Der bliver forsøgt med alt. Det ender med intet.

For nu er sygdommen ikke ‘bare’ kræft. Nej, Maddy er syg. Meget syg. Faktisk så syg, at hun ikke har forladt sit hermetisk lukkede hjem i 17 år! Her er kun hendes mor og en sygeplejerske, der besøger en gang imellem med sin datter. Alt udenfor og alle bakterier, der bliver bragt indenfor, kan dræbe hende. ALT kan blive hendes endeligt. Nu er kræft nemlig ikke nok. Det skal være meget mere alvorligt. For så bliver historien også meget mere dramatisk, ikke?

Nej, det gør det faktisk ikke. “En flænge i himlen” rørte, fordi det var kræft. Det er alvorligt. Det er noget, som mange har oplevet i eget hjem. Nu har man kørt sygdommen sygeligt langt ud. Maddy lider af en immun-svækkelse, der er så sjælden, at ingen nogensinde har hørt om den. Det havde jeg i hvert fald ikke. Denne sygdom findes kun i Maddys hjem. Og pludselig virker sygdommen slet ikke så alvorlig, som den gjorde for både Hazel og Cecilie.

Men denne meget alvorlige sygdom skal selvfølgelig udfordres af kærligheden. For i nabohuset flytter James Franco-look-a-liken Olly plus familie ind. Olly har selvfølgelig også problemer i hjemmet. Hans far drikker og slår. Hjemmet er et fængsel. Ligesom det er for Maddy. Åh, hvor smukt. Hans vindue er selvfølgelig lige over for Maddys. Og så blomstrer kærligheden. Så kan det næsten ikke blive mere romantisk og ungdommeligt.

Jo, det kan det faktisk godt. Her skal ALT jo være større og mere romantisk og ungt. Så man har valgt at lave en musikvideo. For det er det, som de unge vil have. Lækre, unge kroppe på en lige så lækker, tropisk sandstrand tilsat pumpende pop-pladder. Eller også er det skæve indie-pop-sange. For Olly og Maddy er nemlig outsidere. Det viser man bedst ved, at de synger Mac DeMarco sammen. Hvis ikke musikken er nok, så viser man også deres SMS’er i bedste “House of Cards”-stil. Det vil de unge gerne have. Eller også skal Maddy voice-over-fortælle alle sine tanker. Det skal alle unge nemlig have skåret ud i young adult-pap. Hey! Lad os da også tilføje fantasier med en astronaut! Det er skævt. Det kan de unge lide!

“Alt eller intet” har valgt at satse på det første. Alt skal være mere alvorligt. Alt skal være mere romantisk. Alt skal være mere ungdommeligt. Alt for meget. Slutteligt bliver alt til en slutning af M. Night Shyamalanske proportioner, så alt vendes på hovedet. Alt var for meget. Intet er alt for lidt. På bare ét twist blev alt til intet.

Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film

Kort om filmen

Hvad hvis du ikke måtte røre noget i den virkelige verden? Aldrig trække frisk luft, føle solen i ansigtet eller… kysse nabodrengen? Maddy er en klog, nysgerrig og fantasifuld 18-årig pige, som lider af en sygdom, der gør, at hun ikke må forlade det hermetisk lukkede hjem. Men det stopper ikke nabodrengen Olly. De kommunikerer med sms’er, ser på hinanden gennem ruden og skaber et dybt bånd. Maddy er desperat for at opleve verden udenfor og sammen med Olly, er hun villig til at ofre alt. Også selvom det betyder at risikere at miste alt.