Grusomme mig 3

InstruktionKyle Balda, Pierre Coffin

MedvirkendeSøren Sætter-Lassen, Vicki Berlin, Bubber, Iben Hjejle, Rasmus Botoft

Længde96 min

GenreAnimation, Adventure, Familie

IMDbVis på IMDb

I biografen29/06/2017

Anmeldelse

Grusomme mig 3

2 6
Den grusomme bror

Jeg har set samtlige klip med de gule minions på YouTube. Mange gange! Ba-na-na, bello, gelato! Deres nuttede vrøvlesprog pakket ind i charmerende smækbukser og lysten til kun at gøre, hvad de har lyst til L-I-G-E N-U – er det, der gør, at jeg bliver ved med at kaste views efter Grus gale håndlangere. Til gengæld har jeg aldrig genset en “Grusomme mig”-film. Det kommer heller ikke til at ske med “Grusomme mig 3”.

For hverken de to første gange “Grusomme mig” eller spinoff-prequel-fanpleaseren “Minions” var gode længere end et YouTube-klip ad gangen. For det er naturligvis grumt sjovt, at to af de gule her i den tredje skiller “Find Nemo”-Nemo fra sin fiske-far. Illumination ér sjovere end Pixar. Men kun i slapstick-glimt. Som da Dave og Gary får en kælegris. Imens jeg skriver den her tekst med venstre, YouTuber jeg minions + kælegris med højre. LOL! Hvor er det nutte-sjovt!

Derfor kan det også undre, at de sparkes ud af “Grusomme mig 3”, da Gru og Lucy i indledningen bliver fyret fra jobbet som agenter. De gale og gule siger op og overgiver resten til endnu en familie-udvidelse. Første film gav Gru tre døtre. I den anden kom konen. Nu viser det sig, at enebarnet Gru i virkeligheden har en tvilling, Dru, der går i hvidt, imens Gru går i sort. Det er nærmest endnu en sæson “Dexter”, hvor svaret på mordgåden altid var: Familie!

Med minions sendt direkte i fængsel så er det op til Gru og Dru at holde “Grusomme mig 3” kørende. Det sker med hjælp fra Bubber(!), som lægger stemme til 1980’er-skurken Bratt, der med skulderpuder, rullekrave, yo-yo og Rubiks Cube søger hævn over Hollywood. Han blev droppet som barneskuespiller, da stemmen gik i overgang. Derfor vil han have diamanten, som Gru og Dru stjæler tilbage for igen at blive stjålet den anden vej – præcis som med krympe-pistolen i den første film.

Havde “3”-tallet ikke blinket i titlen, så kunne jeg forveksle den med én af de andre. Det er det samme. Samme skurke/helte-halløj, der bare var bedre i “De utrolige” og “Megamind”. Eneste formildende træk er, at “Grusomme mig 3” godt selv ved, at den står på franchise-malkning. Under det endelige slag blinker nemlig i baggrunden et reklame-skilt fra en fiktiv franchise; “Onions”. Nuttede løg med øjne så store som… Nå ja, minions.

Og præcis som med et løg så er der intet tilbage, når de mange genkendelige lag er pillet væk fra “Grusomme mig 3”. Ikke engang en undertitel har de gidet at finde på. Alligevel kommer jeg til at gense de nye klip med minions på YouTube; Tutaliloo ti amo! Resten af “Grusomme mig 3”? Tatata bala tu!

Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film

Kort om filmen

I “Grusomme Mig 3” møder vi den nye superskurk og tidligere barnestjerne Balthazar Bratt, som er fuldstændig besat af den figur, han spillede i 80’erne og han skal snart vise sig snart at være Grus sværeste modstandere til dato.