Lucky One, The
Udgivet 6. jun 2012 | Af: NadiaRegitze | Set i biografen
Når en film er baseret på en roman af Nicholas Sparks (såsom den biografaktuelle “Elsk mig igen”, der fik høvl her på Filmz), skal man tage sig i agt. Man ved i hvert fald, hvad man skal forvente: en let problemstilling samt en stormende kærlighedsaffære, der får alt andet til at blegne i sammenligning. Og i “The Lucky One” er der endda også et sødt, sødt barn i baggrunden sammen med en ond, ond eksmand. Nej, her rejses der ikke mange tvivlsspørgsmål om, hvem der er den gode, og hvem man skal tage sig grundigt i agt for.
I rollen som den tænksomme Logan ser vi Zac Efron, der kæmper en brav kamp for at blive taget seriøst som skuespiller og blive glemt som dansende fjols i “High School Musical”-filmene. I “The Lucky One” er han for god til at være sand, og kontrasten mellem Logan og den onde eksmand er skåret ud i pap for dem blandt publikum, der endnu ikke skulle have forstået, hvem der er helten. ”Far vil ikke have, at jeg øver i huset,” siger sønnen til sin mor om sit violinspil. Lidt senere kommer Logan tilfældigt gående fordi det sted, hvor sønnen øver i hemmelighed. ”Jeg vidste ikke, at der var nogen,” siger sønnen undskyldende, men Logan er anderledes god af sig end den dumme far, så han svarer ”ikke dårligt” – og sønnen øver stolt videre. Jo jo, han er skam god nok, ham Logan.
Der er dog også få gode ting ved “The Lucky One”, der ikke giver ufrivillig anledning til hovedrysten. Den udspiller sig i Louisiana, der ganske givet også er én af de smukkeste stater i det store land, og hvis ikke andet er filmen spækket med smukke, varme farver, der får sydstaten til at fremstå som et sted, man kunne blive for evigt. Og det var så dét.
Nogle ville måske anskue “The Lucky One” til at være en god date-film, men tag jer i agt! Dette er et romantisk drama, der rodfæster sig i en urealistisk verden, hvor kvinden er attråværdigt lidende, manden trofast støttende, og de begge smukke som et underskønt maleri. Med linjer som ”Du burde blive kysset hver dag, hver time, hvert minut” er der vist ingen virkelige par, der kan leve op til de forventninger, som “The Lucky One” stiller til kærligheden. For slet ikke at nævne de krigsveteraner, der retfærdigvis vil føle sig stødt over det posttraumatiske stress-light, filmen nævner som en mindre bagatel.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet