My Name is Bruce
Udgivet 15. apr 2009 | Af: kaduffo | Set på DVD
Bruce Campbell står hos mange som b-filmens ukronede konge, og han har da også medvirket i et utal af slagsen. Blandt de mest kendte i den bredere offentlighed er formentlig hans unikke personificering af den afdøde rock’n’roll-legende Elvis Presley, her på plejehjem og i kørestol, i den hylemorsomme “Bubba Ho-Tep”. Med “My Name is Bruce” skal det imidlertid ikke handle om at agere andre, men derimod om at være sig selv. Nærværende film skal først og fremmest forstås som et memorandum, hvor Campbell både spiller og er sig selv, dog med en mere afstumpet og egoistisk kant, end man må håbe, han i virkeligheden besidder.
Det er en lettere påtrykt historie, der bliver sat i scene i “My Name is Bruce”. Men noget er der dog at komme efter i en film, som Campbell også selv har instrueret. Ånden deri er nemlig symptomatisk for den efterhånden store portion blod, sved og tårer, aktøren har ofret for de mange typer b-film, han har lagt krop til. Det er et herligt mix af alt, hvad filmelskeren begærer, og hvor særligt gyset, romantikken og splattereffekterne er det tonengivende fundament. Her er han i gang med optagelserne til endnu en miserabel filmproduktion, hvor alt tilsyneladende går galt, da byen Goldlick, en lille utydelig plet på landkortet, påkalder hans assistance. Et af bysbørnene, den unge Jeff, er hardcore fan og får blandet fiktion og realisme godt og grundigt sammen i den tro, at Campbell kan redde byen fra undergang.
Alligevel kan dette absurde sammensurium ikke undgå at synes en kende omsonst. Skuespil, replikker, rekvisitter med mere er tydeligvis anlagt med en stil, der skal antyde en rigtig dårlig tur i genbrugsafdelingen. Hvis man virkelig har brug for sin dosis b-film, skulle der også være rigeligt at tage af i forvejen. En ny af slagsen er vel ikke nødvendig? Inden for filmens rammer er Campbell afdanket som skuespiller, har ikke fem flade ører og lever for dagen og vejen i sin faldefærdige campingvogn. Mødet med Jeffs storbarmede alenemor Kelly får dog sat skik på hovedrolleindehaveren, og en uundgåelig romance lurer trods et umiddelbart had til hinanden under overfladen.
Visuelt fremstår “My Name is Bruce” i et anamorphic widescreen 1.78:1-format, og det gør sig ganske godt. Udtrykket er klart, farverne stærke og kontrasten solid. Der er enkelte tilfælde af edge-enhancement og digitale forstyrrelser, mens udtværinger til gengæld ikke ses.
Lydsiden præsenteres i de to engelsksprogede DTS- og Dolby Digital 5.1-lydspor. Dialogen er tydelig, blottet for overstyringer og drukner ikke den udmærkede underlægningsmusik. Atmosfæren bevæger sig i tilgift forneden med en udsøgt detaljerigdom og suppleres af flere distinkte effektlyde.
Der er ikke ekstramateriale på denne udgivelse.
Selv som inkarneret b-filmskuespiller kan det åbenbart til tider føles som om, karrieren er ved at gå på hæld. I hvert fald virker “My Name is Bruce” i højere grad som en forlænget reklamespot for Bruce Campbell end en egentlig film. Et lidt rodet sammenkog, som i grove træk synes overflødig. Men der er muntre passager, og så er den nævnte skuespiller trods skidt skuespil og kluntet facon altid et kig værd.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet