Sex Tape

InstruktionJake Kasdan

MedvirkendeCameron Diaz, Jason Segel, Rob Lowe, Jack Black, Rob Corddry, Ellie Kemper

Længde94 min

GenreKomedie, Drama, Romantik

IMDbVis på IMDb

I biografen21/08/2014


Anmeldelse

Sex Tape

1 6
Nå, de har også lavet ét…

Det gjorde de bare ikke! Sikke en fadæse!! De tog et kamera, de filmede det, og de var uforsigtige nok til at lade det slippe ud blandt almindelige mennesker. Det er ret pinligt. Hvis bare en eller anden havde fortalt Cameron Diaz og Jason Segel, at de var i gang med at blæse på gode, kristne familieværdier som ’ikke at lave lortefilm til din næste'. Måske var batteriet i deres makværks-alarm gået, og de havde brug for pengene til et nyt. Måske var titlen så æggende i sig selv, at de overså, den var alt, der var.

Diaz spiller bloggeren Annie, der lægger ud med at blogge om sit og manden Jays døende sexliv. Smart lagt ind som en voice-over til montagen af de glade dage på college. Bol på biblioteket og andre frække sager. Men nu er der unger og arbejde. Og selv om far og mor er rigtig glade for hinanden, er der nul chance for, at børnene ser noget traumatiserende. Indtil Jay og Annie laver en fræk video og ved en fejl deler den med alle. Eller faktisk kun de seks iPads Jay har delt ud i nabolaget som gaver, men glem det. Hvis de for alvor havde klokket i det og lagt den på nettet, havde vi jo ikke fået en film om at rende rundt hele natten og lede efter apple-produkter.

Det er en tynd præmis, som endda opløser sig selv halvvejs, så kun en feberredning af en ‘skurk’ lægger 20 minutter til spilletiden. Det skal være den pinligste situation nogensinde, men udarter sig til et natteløb i tomgang som “Klovn” for længst har trumfet. Med en powerpoint-præsentation. Jay og Annie får selskab af deres lidt for underlige vennepar, som Rob Corddry og Ellie Kemper kan på rygraden. Det hele er set på video før. Også Rob Lowe, der er fin, men altså piller i sit hunk-image fuldstændig som i “Parks and Recreation”. Og ja, så er der Jason Segel, eller er det Marshall fra “HIMYM”, der skal glemme Sarah Marshall?. Det er den samme rolle.

Det er ikke så længe siden, jeg så Cameron Diaz i “The Other Woman”, der pænt sagt var svingende, men havde sine sjove perioder. Jeg grinte ikke en eneste gang under “Sex Tape” I hvert fald ikke sådan en høj, perlende latter. Til gengæld var der et par gange, hvor jeg pustede lidt mere luft ud af næsen end sædvanligt. Som når ens svigerfar fortæller en vittighed, man ikke har hørt før, men kan regne ud flere minutter før, svenskeren når frem til Sankt Peter. Lidt filosoferen over cloud-computing og Jack Blacks aggressive pornokonge trækker de fleste smil. Eller pust.

Bliver luftvejene frigjort, skal der til gengæld proppes ører, når blævrefunk-soundtracket håndtrommer derudad for at holde det lumre drama oppe. Den fiser langsomt ud af sig selv, fordi ingen af de medvirkende er nogen, man bekymrer sig om. Lummert drama er ellers en elsket genre, der udlægger nogle meget enkle, men stramme regler for indholdet. Det skal være lummert, og der skal være noget drama. Cameron Diaz’ bare numse er et skridt på vejen, men den kan trods alt ikke gestalte den store følelsesmæssige ballonfærd helt alene.

Grundlæggende er “Sex Tape” dårligt tænkt og sløset udført. Det er simpelthen ikke nok at tage en smuk kvinde som Cameron Diaz og sætte hende i en pinlig situation. Det burde være den indledende snak, man har i forfatterrummet. Ikke den endelige. Hun og resten af holdet kæmper bravt for at fylde replikkerne med noget tempo og timing, men instruktøren, Jake Kasdan, giver op og forfalder til hunde, der bider i røven, og folk på kokain, der vrøvler. “Sex Tape” forsøger at være elskelig og sørens fræk på én gang, men ligesom folk, der prøver at beskrive sex med ordene “sørens frækt”, rammer den fuldstændigt forbi.


Trailer

Kort om filmen

Jay (Jason Segel) og Annie (Cameron Diaz) har et godt ægteskab, men med travle jobs og to børn er det svært at finde tid til hinanden. For at sætte fut i forholdet, beslutter de – hvorfor ikke? – at lave deres eget sex tape. Det virker som en god idé, indtil de opdager, at deres mest private video ikke længere er privat. For i stedet for at blive en engangsforestilling, bliver videoen uheldigvis uploadet i ‘skyen’, hvor alle kan se den. Med deres ry som indsats, ved de, at de blot er et klik fra at blive klædt af overfor omverdenen… Det fører til en heftig jagt for at generhverve deres video.