Vampires Suck

InstruktionJason Friedberg, Aaron Seltzer

MedvirkendeMarcelle Baer, Emily Brobst, Parker Dash, David DeLuise, Bradley Dodds, Crista Flanagan, Kelsey Ford, Ken Jeong, Arielle Kebbel, Devon Kelly, Michelle Lang, Matt Lanter, Mike Mayhall, Krystal Mayo, Jenn Proske, Chris Riggi, Anneliese van der Pol, Wanetah Walmsley, Matthew Warzel, Charlie Weber, Nedal Yousef

GenreKomedie

IMDbVis på IMDb

I biografen19/08/2010


Anmeldelse

Vampires Suck

1 6
En hvidløgsstinker

Rowan Atkinson pointerede engang tørt, at fordelen ved parodier er, at de ikke kræver den store opfindsomhed fra udøverens side.

Det kunne næsten være et slags motto for forfatter- og instruktørparret Jason Friedberg og Aaron Seltzer, der gennem film som “Scary Movie”, “Date Movie” og “Meet the Spartans” heller ikke har demonstreret nogen større opfindsomhed, og som ufortrødent fortsætter med ikke at gøre det her. Denne gang er blikket så faldet på vampyrerne fra “Twilight”, men hvis man af den grund tror, at vi har noget mere interessant i vente i denne omgang, kan man godt forberede sig på en skuffelse.

Filmen genfortæller i store træk handlingen fra den første “Twilight”-film samt fortsættelsen “New Moon” – blot med så mange vilkårlige vitser sat ind som muligt. Den unge Becca flytter til den lille by Sporks, men bemærker, at et eller andet virker galt. De lokale forretninger sælger blod, hendes spirende kæreste er så bleg som et lagen og skyr solskin, og den lokale motorcykel-dreng er ved at udvikle hale og tilbringer dagene med at jage egern og katte på alle fire.

“Twilight”-serien er selvsagt et oplagt bytte for spoof-film, men netop derfor sætter det også krav til, at filmen kan parodiere den på en forfriskende måde, og det er ikke mindst her, at “Vampires Suck” svigter totalt. Friedberg og Seltzer har ingen form for indsigt i universet og angriber blot de punkter, som allerede er blevet parodieret til døde på internettet. Ja, der er rigtig mange bare mavser i filmene, og ja, vampyr-Edwards hår er meget stort og lidt sært, men det vidste selv de mest forblændede “Twilight”-fans jo alt sammen i forvejen, og der vel dårligt nogen grund til at gå i biografen blot for at få de samme vitser gentaget endnu en gang.

Hvad filmen selv bidrager med er derimod en serie vilkårlige og for historien ganske uvedkommende henvisninger til diverse popkulturfænomener, så “American Idol”, Lady Gaga og Tiger Woods bliver alle proppet ind, eftersom filmskaberne af en eller anden grund tror, at det er morsomt, blot de nævner en af overstående. Det bliver dog højest irriterende. I rollen som Becca har man fundet en ukendt skuespillerinde, som ligner Kristen Stewart til forveksling, og som overbevisende efteraber hendes nervøse tics, men med vanlig mangel på fornemmelse for proportioner har Friedberg og Seltzer tilsyneladende været så begejstrede for resultatet, at de lader hende gentage de samme tics om og om igen, til også de bliver en prøvelse at overvære.

I det hele taget er det svært ikke at rammes af medlidenhed for rollebesætningen, der ganske heroisk må holde grimassen, mens de – suppleret af den amatøragtige instruktion – udfører nogle af de mest ydmygende og idiotiske vitser, jeg har set i meget lang tid. De håber vel, at den vil give karrieren et løft, og det håber jeg næsten også, for det ville være en nedslående tanke, hvis de har udsat sig selv for det her uden at få mere ud af det end blot en hurtig lønseddel.


Kort om filmen

“Vampires Suck” er en spooffilm, der gør grin med gyserfilm, ungdomskomedier og andre moderne popkulturelle fænomener. Becca er en bekymret teenager, der ikke er specielt begejstret for vampyrer. Hun er splittet mellem to fyre, og før hun kan vælge en af dem, skal hun overbevise sin dominerende far, der konstant gør Becca til grin ved at behandle hende som et lille barn. Beccas venner har hver deres kærlighedskvaler, og det hele kulminerer til gymnasiets afslutningsfest.