DR 2’s filmprogram Premiere og dets skiftende værter fortsætter med at skabe kontroverser. Den seneste af slagsen er opstået, da den danske filmdistributør Miracle Film har valgt at droppe samarbejdet med programmet efter en dårlig anmeldelse. Det skriver Politiken.dk.

I programmet 23. november var manuskriptforfatteren Mogens Rukov vært på programmet, hvor han gav 1 stjerne til den franske film “Første dag i resten af dit liv”.

Det har fået Miracle Film til at frabede sig, at distributørens film fremover anmeldes af Premiere, og man vil ikke længere stille filmklip til rådighed. ”Det er fuldstændig tilfældige mennesker, der anmelder hver uge. Det er en form for russisk roulette…” udtaler Jes Graversen fra Miracle Film.

Han tilføjer, at en dårlig anmeldelse på dansk tv’s eneste filmprogram er for risikabelt, da Miracle Films titler er film, der kører i art-biografer. ”De kræver noget ekstra nursing end en popcornfilm, der sælger sig selv. Og dårlige anmeldelser er ofte lig med et dårligt salg… Og jeg synes ikke, at programmets anmeldere kan være objektive, når de selv er inden for filmbranchen,” mener Graversen.

Redaktør Ida Holten Ebbesen fra Premiere fortæller dog, at programmet fortsat vil anmelde filmene fra Miracle Film, selvom de har afbrudt samarbejdet. Hun mener også, at der bliver gjort meget ud af at fortælle seerne, hvordan anmelderne er kvalificerede.

Se, hvor mange stjerner de øvrige danske anmeldere gav “Første dag i resten af dit liv”.



Vis kommentarer (34)
Gravatar

#1 Jach 12 år siden

Hvor de dog piber.
Man må da forvente når man samarbejder med nogen der skal bedømme ens produkt at de også kan finde fejlene i det.
Miracle Film er åbenbart bare bange for at alle finder ud af at deres film er skod film.
"Game over man, game over"
"Stop screwing around"
-Hudson from ALIENS
Gravatar

#2 tiany 12 år siden

Jeg forstår skam udmærket problematikken. Det er vel helt tilfældig hvordan filmene bedømmes og jeg kan ikke sige hvor kvalificerede en person er til anmelde ud fra 3-4 anmeldelser. Så er det bedre med en fast anmelder så man over tid, kan få en ide om hvilke slags film anmelderen selv kan lide og hvor man selv ligger henne i forhold til dette.
Valar morghulis
Gravatar

#3 Moog 12 år siden

Jeg forstår det godt,

Den ene uge anmelder Sidney Lee den nye Pedro Almodóvar film
ugen efter anmelder Christian Braad Thomsen, den nye Transformers... Det er ligesom ikke rigtigt fair.
Gravatar

#4 Thomsen 12 år siden

Ha, Jes Graversen igen.

Vi var ude for præcis det samme med ham på Mifune i en periode. Graversen nægtede at sende screenere til os, efter en af hans film havde fået en dårlig anmeldelse. Han kunne simpelthen ikke acceptere, at han engang imellem fik købt noget lort ind. Så vidt jeg husker, så ringede han endda og overfusede redaktøren. Jeg har oplevet adskillige sure distributører og deres forsøg på at få ændret en dårlig anmeldelse, men han tog simpelthen prisen.
... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.
Gravatar

#5 filmz-Martychris 12 år siden

Men det er da okay! Der er da bare en andens mands mening, hvis jeg elskede frasnke film og vidste det var Sidney Lee der havde anmeldt den ville jeg nok tænke to gange! Bare fordi det er en lowbudget film, hvis man ikke kan lide den, skal man så give den max eller noget der ligner!! Syntes stadigvæk det er en mening, så er det vel ikke værræ...
"You can call me Dennis!"
Gravatar

#6 Moog 12 år siden

#5 Nej det har du ret i, men jeg kan nu stadig meget bedre li´ en anmelder der kan det hele, som dem her fra sitet eksempelvis ;)

Desuden er man vel også nødt til at læse / se flere anmeldelser fra den samme anmelder inden man kan "bruge" ham / hende til noget? Det er ikke muligt med Premieres form lige nu. Men sådan er det vel nu en gang med nødløsninger :)
Gravatar

#7 PredatorX 12 år siden

Jeg kan også sagtens forstå Miracle. Det er da alt for useriøst at Premiere kører på denne måde. Det må snart have en ende. Eller smide mig på som anmelder. Jeg skal nok svine ALT til. Det er slet ikke noget problem. Jeg skal også gerne finde et sagligt agument i ny og næ.
thecleansing.net : you call we kill
Gravatar

#8 filmz-Sichlau 12 år siden

Haha, sådan et inkompetent nokkefår.

"De kræver noget ekstra nursing end en popcornfilm"

Det var Mogens Rukov der anmeldte filmen... Danmarks svar på Robert McKee, der er mere kompetente til at anmelde en sådan film, end resten af de anmeldere der har været med i DR2 Premiere - tilsammen. At han gav 0 stjerner til New Moon, beviser blot hans værd. Det lyder bare som surmuleri fra filmselskabets side.
Gravatar

#9 Jarnik 12 år siden

En af anmelderne på DR2 premiere gav Julefrokosten 5 stjerner, sikkert som den eneste i danmark. Det var efter at han havde kritiseret filmen og sagt at han ikke forstod den. Det siger lidt om seriøsiteten i det program. Det er et problem når der er mange folk i danmark der ikke forstår sig på film og bruger anmeldelser til at finde ud af hvad de skal se.
Gravatar

#10 moulder666 12 år siden

Nu har jeg ledt efter nyheden her på Filmz, hvor de fortæller om at de vil starte "Premiere" - og jeg mindes i hvert fald at jeg, blandt mange andre, har svinet ideen til - og jeg bliver nu bekræftet i mine fordomme.

Lad os da få en skiftende omgang kendis-dommere med svingende kvaliteter til at anmelde film - det kan jo aldrig gå galt...eller hvad? :-)
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Skriv ny kommentar: