Danmarks ældste filmpris er Bodil, der uddeles af foreningen Danske Filmkritikere. Fra fødslen tilbage i 1948 og frem til i dag har foreningen primært bestået af medlemmer fra dagbladene. Aldrig fra nettet. Den tid er nu forbi. Filmz er som det første danske online filmmedie blevet inviteret inden for hos Danske Filmkritikere.

Se også: ”Jagten” fortsætter sejrsstimen ved Bodil-uddelingen.

Filmz er sammen med CinemaZone.dk blandt de absolut ældste online filmmedier i Danmark. Begge er nu inviteret med i den eksklusive klub af filmkritikere.

Om den historiske beslutning siger formanden for Danske Filmkritikere, Jacob Wendt Jensen: ”Vi er glade for første gang nogensinde at sige velkommen til to medier, der er født på web. Det er noget helt nyt i Danske Filmkritikere, der jo tidligere var et meget lille eksklusivt selskab af københavnske filmkritikere, og som de senere år er blevet en ret stor forening af filmkritikere og filmjournalister på knap 50 medlemmer.”

Ændringen i foreningens vedtægter bunder i en erkendelse af de nye tider, hvor internettet fylder mere og mere som medieplatform for mange mennesker. Også når det gælder filmjournalistik- og anmeldelser.

”Filmkritikerrollen er under stor forandring i de her år, så på den baggrund er vi glade for at tage spæde skridt i retning af, at vi nu også får enkelte medlemmer fra filmmedier, der er født online,” siger Wendt Jensen.

Bodilpriserne overrækkes næste gang i begyndelsen af 2015.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Lyhne 9 år siden

Tillykke med det!
Gravatar

#2 KEiZ 9 år siden

Godt gået :)
What are your names, Neil and Bob, or is that like what you do?
Gravatar

#3 Jach 9 år siden

Tillykke. Det er velfortjent :)
"Game over man, game over"
"Stop screwing around"
-Hudson from ALIENS
Gravatar

#4 Business Monkey 9 år siden

Fedt! Tillykke med det.

Skriv ny kommentar: