Af: chandler75 | Udgivet: 2011-06-27

Med skiftende regnbyger og bagende solstråler er sommeren over os. Filmz har i den forbindelse samlet en lille guide til nogle af sommerens film, der rammer biograferne i den næste tid.

Klik på de enkelte filmtitler for at se billeder, trailere, nyheder og meget mere om de enkelte film.


Transformers 3
Michael Bays kæmperobotter vender atter tilbage på det store lærred for at tæske løs på hinanden, mens Shia LaBeouf render forvirret rundt i kampens hede – denne gang for 3. og angiveligt sidste gang. Megan Fox fik sparket fra optagelserne, da hun sammenlignede Bay med Hitler, så man må tage til takke med modellen Rosie Huntington-Whiteley, der af Filmz-brugerne hurtigt fik tilnavnet “sugemallemund” pga. sine læber. I forbindelse med biografpremieren har Filmz TV i øvrigt været i Moskva og eksklusivt interviewet Bay, LaBeouf og resten af holdet bag filmen. Premiere 29. juni.

Harry Potter og dødsregalierne: Del II
Dette er angiveligt det sidste, vi kommer til at se til den bebrillede og ungdommelige troldmand. Da første del af det sidste kapitel have premiere i biograferne sidste år, gav Filmz’ biografanmelder Søren Ildved filmen 4 stjerner og skrev bl.a., at den ”… har en anderledes barsk tone, som indimellem næsten tangerer en mild gyser.” Om 2. del ligeledes vil slutte af med et godt gys vil vise sig 13. juli, hvor filmen får premiere.


Super 8
Altid populære J.J. Abrams står bag kameraet på “Super 8”, som han også selv har skrevet. Da filmen først blev annonceret, var der spekulationer om, at projektet ville være en form for fortsættelse til “Cloverfield”, men selvom “Super 8” er en slags monsterfilm, skulle den angiveligt ikke have nogen forbindelser til det tidligere hit. I filmen møder vi seks børn, der i slutningen af 1970’erne er ved at lave deres egen zombiefilm med et Super 8-kamera. En aften, da de filmer ved en jernbane, kolliderer en lastbil med et tog, og noget, der helt sikkert ikke er menneskeligt, undslipper fra vraget. Premiere 28. juli.

Biler 2
Pixar racer tilbage ind i biograferne med “Biler 2”, hvor Lynet McQueen er tilbage i førersædet. Denne gang får Bumle og McQueen brug for deres pas, da de befinder sig i en ny verden af intriger, spænding og lynhurtige, komiske eskapader langt væk fra USA’s velkendte veje. John Lasseter har atter instrueret de oktanfyldte begivenheder, der kan ses i biograferne 4. august.


Abernes planet: Oprindelsen
Afdøde Charlton Heston spillede hovedrollen i den originale “Abernes planet” fra 1968 og ytrede bl.a. de berømte ord ”Take your stinking paws off me, you damn dirty ape!” I denne oprindelseshistorie er vi tilbage i nutidens USA, hvor en videnskabsmand eksperimenterer med genetisk ingeniørarbejde. Det fører til udviklingen af intelligens hos aber – og bliver begyndelsen på en krig om overherredømmet. James Franco har denne gang hovedrollen. Premiere 4. august.

Midnight in Paris
Woody Allen har allerede fået mange rosende ord med på vejen for “Midnight in Paris”, der opdaterer den klassiske historie om amerikaneren, der tager på dannelsesrejse i Paris. I “Midnight in Paris” har Owen Wilson hovedrollen som forfatterspiren Gil, der har succes med at skrive manuskripter til Hollywood-film, men drømmer om at skrive en lang roman. På en sen og ensom vandretur i byens stemningsfyldte gader befinder Gil sig pludselig i 1920’ernes Paris, hvor han møder tidens store kunstnere, deriblandt F. Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway, Luis Buñuel, Salvador Dalí og Pablo Picasso. Premiere 11. august.


Captain America: The First Avenger
Iron Man og Spider-Man har allerede hevet enorme summer op af biografgængernes lommer, og nu er turen kommet til Marvel-helten Captain America. I filmen spiller Chris Evans den unge Steve Rogers, der bliver erklæret uegnet til militærtjeneste. Han lader sig dog ikke slå ud, men melder sig til et tophemmeligt forskningsprogram, som forvandler ham til supersoldaten Captain America. Premiere 11. august.

Green Lantern
Også en anden superhelt – denne gang fra forlaget DC – rammer i løbet af sommeren biograferne. Ryan Reynolds spiller hovedrollen som superhelten Green Lantern, der med sin kraftring – som kan frembringe forskellige kraftfelter styret af bærerens viljestyrke – skal besejre udefrakommende mørke kræfter, der vil erobre hele universet. Premiere 18. august.


Conan the Barbarian
Den sværdsvingende barbar Conan, som tidligere var med til at skyde Arnold Schwarzeneggers karriere i gang, vender tilbage i en ny udgave med den forhenværende model Jason Momoa i hovedrollen. Filmen, som også har bl.a. Ron Perlman og Rose McGowan på rollelisten, omhandler Conans vej over kontinentet Hyboria for at hævne mordet på sin far og nedslagtningen af hans landsby. “Conan the Barbarian” har premiere 18. august – hvor en anden “Conan”-film i øvrigt også har premiere i de danske biografer – nemlig “Conan O’Brien Can’t Stop”.

Smølferne
Senere på sommeren bliver der også mulighed for at smølfe en tur i biografen til et smølfeligt gensyn med de små blå væsener, som i efterhånden mange årtier har været et populært legetøj, og som også kendes fra tegnefilm og tegneserier (hvor de første gang så dagens lys). I filmen opdager Gargamel smølfernes magiske by og jager dem ind i skoven. Desværre forvilder de sig ind i en grotte med en magisk portal, som transporterer dem til New York. “Smølferne” indtager de danske biografer i CGI-form 25. august.


Dirch
En ny generation af biografgængere får mulighed for at stifte bekendtskab med den måske største danske komiker nogensinde, når Nikolaj Lie Kaas indtager rollen som Dirch Passer. Filmen følger Dirch fra begyndelsen af 1950’erne, hvor han får succes i revyer og senere på film. Endeløse byture, letlevende damer og konstant arbejde følger, men i kulisserne lurer dæmonerne i form af sceneskræk, druk og jalousi. Premiere 25. august.

Hvilke af sommerens film ser du mest frem til? Klik på ‘Deltag i debatten’ nedenfor, og diskuter artiklen i forummet. Klik desuden på ‘Kommende’ i topmenuen for at se alle de andre film, der har premiere i de kommende måneder.

Gravatar

#31 Bruce 12 år siden

#30 Af en franchise at være, som kniber 4/6 hjem i gennemsnit, så vil jeg ikke heeeelt erklære mig fanboy af den :)
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#32 BN 12 år siden

Bruce (31) skrev:
#30 Af en franchise at være, som kniber 4/6 hjem i gennemsnit, så vil jeg ikke heeeelt erklære mig fanboy af den :)


Nå, ikke? Du er nok en rigtig hater, hva'?
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#33 Bruce 12 år siden

#32 Hårdt trængt, må jeg erklære, at jeg mere er til Cougars Crave Young Kittens franchisen!
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#34 Antlion 12 år siden

#4:

Husk, Bartas og Hong Sangsoo også er aktuelle med nye film. Om de får premiere herhjemme tvivler jeg dog på.
Gravatar

#35 rockysds 12 år siden

#34 - Ja, jeg så den glimrende "Hahaha" til CPH PIX (den er jo i øvrigt tilgængelig på dvd - ligeså "Oki's Movie"), og Cinema Guild har samlet "The Day He Arrives" op, så den får nok en amerikansk blu-ray engang næste år.
There was no bullshit, no arty pretensions. "Doug," he'd say when we were doing Written on the Wind, "Give me some bosom."

Skriv ny kommentar: