Af: Andreas Ebbesen Jensen | Udgivet: 2014-08-16

Woody Allen rammer plet i frankrig, dansedrama rammer helt ved siden af, Sylvester Stallone og co. rammer bunden og to dokumentarfilm om alzheimers og abekattestreger i amazonjunglen rammer den nære og den fjerne virkelighed på kornet. Filmz’ anmelder har vurderet ugens premierefilm.


Filmz’ anmelder Anders Brendstrup har gæster i sin anmeldelse af “The Expendables 3” – den nu afdøde, legendariske anmelder Roger Ebert og verdens sejeste, men også mest skeptiske jagerpilot, anmelderens egen kære, afdøde morfar.

”Nej, nej, keep the faith, brother, de her mænd har virkelig lavet klassikere, det er jeg sikker på. Men er du gal, hvor tærer de her på deres renomme. De fleste af dem kan stadig et eller andet, så hvorfor spilde folks tid med en opdateret udgave af ølklubbens jagt-tur til Prag?” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Magic in the Moonlight”.


Woody Allen tager til sydfrankrig med den romantiske komedie ”Magic in the Moonlight”. Og selvom en god gammel årgangs-Allen bestemt ikke fejler noget, så havde det klædt filmen med et par ridser i sin komiske overflade. Det mener Morten Vejlgaard Just, der var inde at se filmen.

”Turen til Sydfrankrig er i den lettere ende af Woody-skalaen. Plotsløjfen er bundet hårdt og uden megen plads til fri leg, men aldrig mere forpligtende end når den bindes op til sidst, ja, så var det hele bare lidt ufarlig screwball-komisk hygge med et professionelt smurt lag af standard-magi ovenpå,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Magic in the Moonlight”.


Det eneste positive Filmz’ anmelder Johnny Vinther Jensen har at sige om dansefilmen ”Step Up: All In” er, at det ikke er den værste film han nogensinde har set.

”Ingen kan give mig de to timer tilbage, jeg tilbragte i biografen, så tillad mig i det mindste at spare jer for fem minutters læsning: ‘Step Up: All In’ er en ret dårlig film. Skulle I have brug for uddybende argumenter, eller hvis I bare er sadister, der nyder at svælge i andre menneskers ulykke, så læs endelig videre.” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Step Up: All In”.


Kunne man uddele stjerner for arbejdet bag kulisserne, ville dokumentarfilmen “Amazonia” få topkarakter. Desværre har filmmagernes hårde slid ikke rigtig båret frugt i biografen, og abekattestregerne i junglen forbliver mere søvndyssende end spændende. Det mener Filmz’ anmelder Anders Brendstrup

”Det mest grundlæggende problem er, at dyreverdenen ikke byder på den store variation i livsudfordringer og eksistentielle kriser. Her dyrkes mere enkle temaer som at få noget æde og holde sig fra at blive spist. Og derfor ender ‘Amazonia’ med mest at være en række sammenhængende sekvenser, der endda er påfaldende ens opbygget. skriver han.

Læs anmeldelsen af “Amazonia”.


Hvad vil det sige at huske, og hvilken betydning har vores minder for vores personlighed? De spørgsmål parfumerer luften hele vejen igennem Alan Berliners nære portræt af sin grandfætter, den berømte og bredt anerkendte oversætter, digter og professor, Edwin Honigs, i dokumentarfilmen “First Cousin Once Removed”.

”Denne dokumentar tilbyder ikke nogle nye og banebrydende indsigter. I stedet bliver det interessante historien om mennesket Edwin Honig, der, som alle mennesker, er kompliceret, uperfekt og dog ekstraordinært,” skriver Filmz anmelder Christian Jacobsen.

Læs anmeldelsen af “First Cousin Once Removed”.

Skriv ny kommentar: