Af: Andreas Ebbesen Jensen | Udgivet: 2014-08-23

Tornadoer destruerer, Nicolas Cage eksploderer, norsk film fascinerer, Daniel Radcliffe charmerer, japansk remake imponerer og amerikansk komedie irriterer. Filmz’ anmeldere har vurderet ugens premierefilm.


Alle bliver sidefigurer til Nicolas Cage, der sjældent har været bedre som den mutte vulkan Joe i David Gordon Greens fremragende sydstatsdrama af samme navn. Det mener Filmz’ anmelder Anders Brendstrup.

”Det er Nicolas Cage, der får den her film til at rulle, og så kan det godt være, at Tye Sheridan er imponerende sikker, og at hans hjemløse alkoholikerfar spilles perfekt af en hjemløs alkoholiker, som holdet fandt under en bro,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Joe”.


Cameron Diaz og Jason Segels seneste komedie ”Sex Tape” er lige så morsom som en fladtrådt vittighed fra en fuld onkel. Det mener Filmz’ anmelder Anders Brendstrup, der kvitterer med én stjerne for bestræbelserne.

”Grundlæggende er filmen dårligt tænkt og sløset udført. Det er simpelthen ikke nok at tage en smuk kvinde som Cameron Diaz og sætte hende i en pinlig situation. Det burde være den indledende snak, man har i forfatterrummet. Ikke den endelige,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Sex Tape”.


Når først kæmpetornadoerne smadrer sig igennem det ligegyldige skuespilensemble i ”Into the Storm”, glemmer man alt om det stive tv-skuespil og de dårlige dialoger. Det mener Filmz’ anmelder Morten Vejlgaard Just, der lod sig blæse omkuld af de medrivende b-films-destruktioner.

”Den står ved sine ambivalente b-filmkvaliteter med rank ryg. På den måde er ‘Into the Storm’ en herligt ærlig sensommerfilm, der vedkender sig sin ene, overskyggende kvalitet: Stormen. Det er det, ‘Into the Storm’ har og kan. Og titlen lover heller ikke andet,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Into the Storm”.


”What If” byder på letfordøjelig romantisk komik, der ikke mætter meget, men til gengæld (næsten) hiver stikket hjem på charmen. Det mener Johnny Vinther Jensen, der var inde og anmelde komedien.

”Filmen kommer ikke til at revolutionere genren, selv om den konstant prøver at overbevise os om, hvor anderledes dens tilgang til utroskab er. Det meste er set før, men håndværket er i orden, og ‘What If’ vil uden tvivl tilfredsstille status quo,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “What If”.


Japanerne kaster sig over Clint Eastwoods westernklassiker “Unforgiven” med ”Inception”-stjernen Ken Watanabe til hest som afdanket, koldblodig killer. Og på trods af at det hele er set før, så fungerer det faktisk. Det mener Filmz’ anmelder Morten Vejlgaard Just, der var inde og se filmen.

”Det er som efter 20 år at gense en gammel ven, der har boet i udlandet og påtaget sig en ny accent. Vedkommende fortæller de samme historier og bevæger sig som i gamle dage. Alligevel er det ikke helt det samme,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Unforgiven”.


Nordmanden Eskil Vogts CPH PIX-vinder ”Blind” er et mesterligt mindfuck, der glimrende blander virkeligheden med forestillingens vildeste afkroge. Det mener Filmz’ anmelder Jannie Dahl Astrup.

”Der er masser af humor i “Blind” – trods det faktum at filmen handler om en nyligt blind kvinde omkring de 30 år, der lever mere i fantasien end virkelighedens verden. Det er den sælsomme blanding af tragik, samfundsrevseri, næsten ondsindet slapstick og knivskarpe betragtninger omkring parforholdskvababbelser, som gør “Blind” til en oplevelse ud over det sædvanlige.” skriver hun.

Læs anmeldelsen af “Blind”.

Skriv ny kommentar: