Af: Andreas Ebbesen Jensen | Udgivet: 2014-08-08

Smukke Scarlett Johansson forvandler sig til badass actionstjerne, The Rock smider trøjen og spænder musklerne som græsk halvgud, Mia Wasikowska lægger civilisationen bag sig og tager på lang ørkenvandring og en dansk kultinstruktør farer vild i sin egen film. Filmz’ anmelder har vurderet ugens premierefilm.


Luc Bessons sci-fi-film “Lucy” er overdådigt fotograferet og koreograferet, og Scarlett Johansson er glimrende som filmens badass-heltinde, der bruger al sin hjernekapacitet på at banke folk sønder og sammen. Desværre sidder man tilbage med følelsen af, at det hele godt kunne have været lidt bedre.

”Hvis man holder filmen op mod ’Léon', ’Subway' eller ’Nikita', så føles den desværre som uforløst potentiale. Retfærdigt? Næppe, men jeg kan desværre ikke undgå at være lidt skuffet..” skriver Filmz anmelder Johnny Vinther Jensen.

Læs anmeldelsen af “Lucy”.


I ‘Hercules' bliver mytologien om den græske halvgud punkteret godt og grundigt. The Rock har nok karisma og action chops til næsten at hive stikket hjem, men filmen forspilder desværre chancen for at blive en bidende satire over vores stigende behov for masseproduceret vold. Det mener Filmz’ anmelder Anders Brendstrup.

”Der har igennem en længere periode været en tendens til at trække heltene ned på jorden og gennem sølet. ‘Hercules’ følger med og pisser for en tid velgørende på historiefortællerens idoldyrkende bål. Til sidst sætter den sig desværre ned og synger med på de gamle sange,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Hercules”.


Én kvinde. Fire kameler. Et uforløst barndomstraume. Og den ubarmhjertige australske ørken. Så kort kan dramaet ”Tracks” opsummeres. Og selvom filmen ikke er synderlig original, så gør den smukke billedside og den rørende historie alligevel, at “Tracks” langt fra ender som nogen ørkenvandring.

”Tracks’ er så meget mere end den ser ud til ved første øjekast, hvilket passende kunne være mottoet for nyere australsk film. Den lægger sig i den forbindelse fint i forlængelse af ‘Animal Kingdom', ‘Snowtown’ og ‘Last Ride’,” skriver Filmz anmelder Johnny Vinther Jensen om filmen.

Læs anmeldelsen af “Tracks”.


Ambitionerne fejler bestemt ikke noget i danske Jonas Elmers multiplotfilm ”Det andet liv”. Men på trods af en stærk start, ender filmen som en noget ufokuseret stiløvelse med håbløse dialoger og klichéfyldte tematikker. Det mener Morten Vejlgaard Just, der var inde at anmelde filmen.

”Det flyder med gode intentioner i Jonas Elmers lidt malplacerede multiplot. Men de kan ikke ændre på, at jeg ønskede mig, at ‘Det andet liv’ var blevet til en anden film. Ambitionerne er til det, men selv en fragmenteret flerplotsfilm har brug for en gennemført helhed og en dialog, der ved, at nettet er fuld af fisse,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Det andet liv”.

Skriv ny kommentar: