3D-film er efterhånden ikke et sjældent syn, og teknologien har både sine fortalere såvel som modstandere. Derfor vil det sikkert vække blandende følelser blandt fans, at Peter Jacksons “Hobbitten” bliver til i 3D.

I en pressemeddelelse hedder det, at Jackson ønsker at benytte sig af to RED EPIC-kameraer på én gang under optagelserne for at opnå den ønskede effekt.

Se også: James Cameron: I fremtiden bliver alt i 3D.

RED EPIC-kameraerne er relativt små og vejer ikke ligeså meget som traditionelle kameraer. Det forventes, at Jackson skal bruge mindst 30 kameraer til produktionen.

Kameratypen er desuden kendt for særlig god kvalitet og har bl.a. en opløsning på 5K, hvilket svarer til 5-6 gange Full HD.

Klik her for at læse flere nyheder om “Hobbitten”.Vis kommentarer (131)
Gravatar

#21 Yoda 11 år siden

#20

Hvis det er 3D, så er det vel narrefisse? ;-)
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#22 filmz-Myrepip 11 år siden

#21 To tommeltotter op!
"Know what the plural of pussy is? Puss-aiiii"
Gravatar

#23 NicklasTM 11 år siden

#1 - Der er faktisk blevet optaget en del film på RED, blandt andre Antichrist.. Men nej, der er ikke blevet brugt RED til 3D optagelse før.. Der eksisterer vist ikke så forfærdelig mange RED kameraer i verden og det da ville være fuldstændig sindsygt hvis det er 30 RED kameraer som Hr. Jackson har tænkt sig at få fat i :O
Gravatar

#24 Flipout 11 år siden

19#

Jeg kan sku kun være enig med dig :D
Gravatar

#25 MJP 11 år siden

#17 - Efter en hurtig gennemlæsning af dine uhyggeligt lange indlæg, så handler det i efter din mening om at billedekvalitet og lignende forringes. Det argument vil jeg godt købe, men fordi at billedekvaliteten er lidt dårligere, kan det vel godt stadig være en god film? Mange ældre film er jo i en ringere billedkvalitet og de er da stadig seværdige. Derfor er jeg stadig uforstående overfor at FILMEN skulle blive ringere - argumentet burde vil blot være, at BILLEDKVALITETEN er ringere. Forstår du min pointe?

Jeg accepterer et trade-off mellem skarphed og 3D, men vil da selvfølgelig helst have begge dele. Hvad angår at 3D skaber en kunstig effekt, så skal vi nok huske at vi snakker om filmmediet og temmeligt mange ting er jo kunstige heri. Så medmindre du kun ser ultra realistiske film og diverse dokumentarer, så er det da et tyndt argument...
Reggie: Jack, tell me a story...
Jack: Fuck you!
Reggie: Oh, that's one of my favorites
Gravatar

#26 KVASAR 11 år siden

★ ★ ★ ★ ★ ★
AVATAR A James Cameron Film - Total $2.782.206.970 Worldwide
Gravatar

#27 filmz-loke76 11 år siden

Dyggeren (19) skrev:
loke76 (11) skrev:
Broken record is broken.

Så vælg dog for fanden at se den i 2D, er det så svært. Det var sikkert også skide hårdt for jer da der kom farver, stereo lyd, surround lyd osv. Små stakler. Snup en kiks og et glas mælk.

Kan være man skal til at tude i samtlige tråde om film der ikke er i 3D.


Jeg er enig med dig i, at der sikkert var den samme opstand iblandt filmfans, da mediet fik lyd på, kom i farver osv., men synes ikke, at "for fanden at se den i 2D"-kommentaren holder hele vejen:

1) 2D-versionen går sjældent på de store lærreder (hvilket for mange er det fede ved at gå i biffen) - og ofte på underlige tidspunkter.


NU er det vel ikke nyt, at det der tjener penge kører i prime time. Der er mange film der slet ikke kommer i biografen. Lad os nu ikke give 3D alene skylden for det fænomen.


2) En billet til en 3D film koster mere end en billet til en almindelig forestilling, hvilket efter min mening ikke er i orden, da alternativet (jf. punkt 1) ofte ikke er tilstrækkeligt.


Billetterne steg også da biograferne skulle investere i THX anlæg osv. Faktisk er de kun steget de sidste 25 år. Heller ikke udelukkende 3D´s skyld. 100kr for en billet til en helaftens film som Avatar er iorden for mig.


3) Der er en del biografgængere, som ikke får det optimale ud af en 3D-film (og ofte decideret hovedpine og træthed), fordi de har synsforstyrrelser - som ikke spiller ind ved almindelige 2D-film.


Se 2D versionen. Uanset hvad du siger, så ER det et alternativ.


4) Man får ofte en ringere (eller slet ingen) 3D-effekt ud af filmen, hvis man sidder på de forreste rækker (ifølge ekspedienten ved skranken i Imperial). Alligevel skal man betale for 3D-effekten.


Så man skal bestille billetter for at sidde ordentligt i bio og få en fed oplevelse. Skal 3D nu have skylden for det? Jeg ville heller ikke sidde forrest til 2D film.


5) At 3D-effekten slet og ret ikke imponerer eller gør en film bedre. Nogle gange kan man endda argumentere for, at den gør filmen værre - men det er smag og behag.


Nu er det meste 3D vi har set jo nogle snoldede konverteringer for at lave hurtige penge, og ja, de stinker. Igen, se 2D versionen. Dog kan disse også stinke hvis 3D er brugt som en gimmick så det er tydeligt hvilke scener skulle være 3D. Selve 3D kan vel ikke klandres for nogle dårlige beslutninger af grådige filmfolk? Det er da set før 3D


Der er sikkert folk, som er uenige i ovenstående, men pointen er, at det er nogle gode grunde til, at folk er kede af, at deres biografoplevelse primært kommer i 3D.


Sådan er livet, ikke alle kan være tilfredse.


Og det kan jeg godt forstå, at man brokker sig lidt over på et forum :o)


Det kan da være fint nok. Men værdiløse skod indlæg fra trolls som "neeeeeeeeeeejjjj" er da direkte ubrugeligt og bliver sku lidt trættende i hver evig eneste 3D tråd. Så ignorer da 3D nyheder hvis du intet tilnærmelsesvist intelligent har at sige.

Det er sku lige så træls som latte klubbens nyeste mode fænomen med Cameron hating.
That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.
Gravatar

#28 sinfiction 11 år siden

Cracked.com har lavet okay artikel om 4 positive ting ved 3D:

http://www.cracked.com/article_18877_4-reasons-3-d...

"But that's just the beginning; the most interesting uses of 3D are the ones great film makers will be coming up with 10 or 20 years from now, once the tool has been in the hands of dozens of creative minds, innovating across multiple film...s. Meanwhile, bad film makers will still be using it to make shit jump out of the screen.

That's really the point; when you boil it all down, 3D is just one more tool for a film maker to use, for better or worse, just as same knife can be used to carve a beautiful sculpture or stab a stranger in the dick. At the end of the day the invention of 3D is no different than the invention of color film."

Jeg ser frem til Peter Jacksons forsøg med Hobbitten.
Gravatar

#29 filmz-loke76 11 år siden

That's really the point; when you boil it all down, 3D is just one more tool for a film maker to use, for better or worse, just as same knife can be used to carve a beautiful sculpture or stab a stranger in the dick.


Hvor er det da vidunderligt formuleret haha
That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.
Gravatar

#30 Jach 11 år siden

lol den her diskussion kommer da ingen vegne, da meget få af jer kan acceptere at andre har en positiv/negativ holdning til 3D.

Jeg har læst flere af jer ikke kan lide at folk skriver, om deres negative holdning til 3D, specielt loke76, og man må acceptere at der sikkert popper min. 1 kommentar op med en negativ og positiv holdning hver gang en nyhed har noget med 3D at gøre for folk viser deres holdning, og de viser den når de har en grund.
Jeg kan godt se at det er træls at den negative holdning popper op så tit, men det viser jo bare de nok er flertalligt, men flere af jer der har den positive holdning til 3D, er blevet mere træls i denne tråd, for nogen af jer lader til at acceptere andres holdning, men alligevel bliver i ved, hvilket viser at i åbenbart vil presse jeres holdning ned over dem der er negativ overfor 3D, i er blevet ligesom dem i er imod.

#29
That's really the point; when you boil it all down, 3D is just one more tool for a film maker to use, for better or worse, just as same knife can be used to carve a beautiful sculpture or stab a stranger in the dick. At the end of the day the invention of 3D is no different than the invention of color film.

Så sandt som det er skrevet, men indtil videre synes jeg ikke 3D er blevet brugt til det bedre. Ser frem til at se om Jackson er den der skal lede vejen for de andre instruktører der vil lege med 3D.
"Game over man, game over"
"Stop screwing around"
-Hudson from ALIENS

Skriv ny kommentar: