Tidligere på ugen bragte vi på Filmz en nyhed om, at danskerne ifølge en undersøgelse fra LOVEFiLM.dk hellere vil have 2D-film end film i 3D. Undersøgelsen viste, at næsten 65 % af de danske filmelskere foretrækker at se film i 2D, hvis de har muligheden for at vælge mellem de to formater.

Men den vil formanden for Brancheforeningen Danske Biografer, Kim Pedersen, alligevel ikke have siddende på sig. I en mail til Filmz har formanden vedhæftet en pressemeddelelse med overskriften ”Danskerne elsker 3D-film i biograferne”, hvori det konstateres, at undersøgelsen fra LOVEFiLM.dk tilsyneladende ikke stemmer helt overens med de faktiske tal.

Formanden skriver, at “Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand” i åbningsweekenden blev set af over 80 % i 3D. Og den seneste 3D-film, “Kung Fu Panda 2”, er blevet set af over 85 % i 3D. Også i forbindelse med forsalget til den næste 3D-film, “Harry Potter og dødsregalierne: Del II”, har langt den overvejende del af publikum valgt at ville se filmen i 3D.

Kim Pedersen skriver desuden, at ”Vi bemærker, at biograferne giver publikum muligheden for frit at vælge, om de ville se filmene i 2D eller 3D” – hvilket vi på Filmz-redaktionen dog kan konstatere er en sandhed med modifikationer.

Hvis man hos CinemaxX således vil se “Kung Fu Panda 2” på engelsk, kan man udelukkende se den i 3D. Og “Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand” vises kun i 2D kl. 18.30 – alle andre forestillinger er i 3D.

Af andre titler kan nævnes “Orla Frøsnapper”, der i CinemaxX kun vises i 3D hele dagen, og i Palads vises “Priest” udelukkende i 3D. Ligesom “Kung Fu Panda 2” her også kun kan ses i 3D i den engelske version.

Filmz lavede selv tidligere på året afstemningen “Vil du gerne se 3D i flere film?”. Blandt 1.826 besvarelser svarede størstedelen (45 %), at de helst ville være fri for 3D. 35 % foretrak at se 3D i animationsfilm, mens 10 % stemte, at det ikke gjorde nogen forskel. Kun 10 % så gerne, at man brugte 3D i flere film.

Hele Filmz’ undersøgelse med kommentarer kan ses her.

Se også: Filmz TV: 3D-debat med James Cameron og Michael Bay.Vis kommentarer (71)
Gravatar

#1 LukeStarkiller 10 år siden

Dog hvis biografen kun har en sal bliver Harry Potter nok kun vist i 3D, I vores biograf i Sønderborg kan vi kun se midnatsforstillingen i 3D og den går kun 4 dage i 2D. af hensyn til de andre film der bliver nævnet for vi ikke at vide hvor mange flere 3D forstillinger der end 2D forstillinger, jeg tror næsten kun man har kunne se Kung Fu Panda 2 i 3D de fleste steder.
Gravatar

#2 David Munch 10 år siden

Damn... Han er da en tåbe at høre på.. Det kræver da ikke mere end et kig på Kino.dk for at se at 2D forestillingerne er en minoritet, og absolut ikke i den bedste sendetid!
Gravatar

#3 Prebski 10 år siden

"I sidste uge..." - som var i forgårs - ergo pænt meget i denne uge ;o) #FlueknepperiOff
Gravatar

#4 Djibyman 10 år siden

#1 enig
Langt de fleste biografer viser jo kun filmene i 3D, det værste er at det efterhånden er blevet komplet umuligt at se animations film med original tale efter 3D's ankomst, nu viser de dem kun i 2 versioner, dansk tale, og i 3D med dansk tale, kun meget få biografer vælger den tredje løsning, og så er det gerne uden danske undertekster.
I never Apologize, i´m sorry but that´s just the way i am.
Gravatar

#5 Lethal Injection 10 år siden

Der er kun 1 sal i Rønne Bio = Ingen 2D ugaver! Så hans kommentar holder bare ikke :(
Perhaps an attic shall I seek!
Gravatar

#6 the_paki_don 10 år siden

Det kunne være fedt, hvis man ikke fik idioter til at komme med udtalelser på branchens vegne. Det får branchen til at se dum ud.
Gravatar

#7 akerman 10 år siden

I call BS. 2D udgaverne er jo ofte i små sale på dårlige tidspunkter, hvis de overhovedet vises.
Gravatar

#8 midas 10 år siden

Er den formand _fuldkommen_ fra forstanden eller hvad sker der?! Den eneste grund til at jeg så Pirates 4 i 3D var jo fordi valget var mellem den store Sal 1 i 3D med godt lydanlæg eller alternativet i en meget mindre sal med gud ved hvad for en lyd og trælse omgivelser...

3D? Ud i skraldespanden, tak!
Gravatar

#9 Bruce 10 år siden

Det er vist det min sanfundslærer i gymnasiet ville kalde manipulation. Enhver kan sgu da se, at filmene blev vist i 2D i færre og mindre biografer. Havde jeg haft muligheden, havde jeg også valgt 2D versionen i en ordentlig biograf. Det havde jeg ikke og derfor skal mit ufrivillige valg bruges i hans argumentation. Pinligt!

Men godt Filmz. Bare giv kamp til stregen :)
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#10 HonoDelLoce 10 år siden

Bruce (9) skrev:
Det er vist det min sanfundslærer i gymnasiet ville kalde manipulation. Enhver kan sgu da se, at filmene blev vist i 2D i færre og mindre biografer. Havde jeg haft muligheden, havde jeg også valgt 2D versionen i en ordentlig biograf. Det havde jeg ikke og derfor skal mit ufrivillige valg bruges i hans argumentation. Pinligt!

Men godt Filmz. Bare giv kamp til stregen :)


Du havde da muligheden for at lade være med at tage i biffen :-)
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!

Skriv ny kommentar: