Kristne grupper over hele verden ser frem til premieren på filmatiseringen af C.S. Lewis’ fantasy-bog “Narnia: Løven, heksen og garderobeskabet”, som de betragter som god reklame for det kristne budskab.
Herhjemme har Indre Mission i Fredericia lejet den lokale biograf til en special-visning af filmen. Generalsekretæren i Indre Mission, Jens Olesen, siger ifølge Kristeligt Dagblad: ”Filmen er en oplagt mulighed for at nå børn, juniorer, unge og voksne med evangeliet.”
Asbjørn Asmussen, netmissionær og redaktør af JesusNet.dk, tilføjer: ”Der er flere paralleller til Bibelen. Det er næsten en genfortælling af en række af evangeliets budskaber.”
Nordirske C.S. Lewis blev konverteret til kristendommen af sin ven J.R.R. Tolkien i 1931, og under Anden Verdenskrig var han med til at holde moralen oppe med en række kristelige radiotaler.
#41 Yoda 18 år siden
Nu er protestanter jo også kristne!
#42 filmz-herskegut 18 år siden
i mine øjne, er protestanter dem som tager i kirke når noget familie/eller en selv, skal døbes, konfirmeres, giftes eller begraves..
Kristne er dem som møder op i kirken alle de andre søndage om året.
The next sentence is fake,
The previous sentence is true.
#43 Yoda 18 år siden
Ikke desto mindre er protestanter lige så kristne som andre religiøse grupper, der vedkender sig kristendommen.
At der inden for de forskelige kristne fraktioner findes individer, der har et mere eller mindre lempeligt forhold til det at være kristen og gå i kirke, ændrer dog ikke på det faktum, at protestanter, såvel som deres katolske modpol, i deres religiøse ophav er kristne.
#44 Kalle Ferm 18 år siden
#45 nakalay 18 år siden
#46 Yoda 18 år siden
#47 filmz-gofferoffer 18 år siden
Jah, religion har været påskud for konflikter omkring i verden, men soldaternes motivation i religiøse krige har altid været deres tro. Især de troede, at de tjente Gud ved at gå i krig i hans/hendes navn, og dermed var religion et påskud, ja.
Men at religion var et påskud for at gå i krig og rent faktisk fik folk til det, gør det skam slet ikke bedre. På den måde kan man også se, hvordan religion let kan misbruges, og igen kommer religion i et negativt lys. Visse religiøse mennesker vil gøre hvad som helst til at tjene deres Gud, og det er jo langt fra godt, at mennesker i de forskellige krige ikke har kunnet tænke selv. (Og ja, jeg ved godt, at opfattelsen af at være et individ først kom ret sent, men folk kunne vel tænke.)
Jeg kan sagtens se idéen i at have en religion, for jeg vil påstå, at religion er en af de bedste måder at skabe social orden, og det er skam også meget ædelt.
Det samme gælder ideologier. Det er vel smukt, når kommunister tror på det gode i alle mennesker og på at dele alting med staten, så intet ejes, og dermed vil intet blive stjålet. Smukt, men urealistisk, og det kan let misbruges.
#48 Lowkey 18 år siden
"I mine øjne" kan desværre ikke bruges til så meget, når det er faste definitioner der er tale om.
At en pære i mine øjne hedder en appelsin, kan kun bruges når jeg taler med mig selv. Lige så snart jeg taler med andre mennesker, må jeg bide i det sure bildæk (hvilket er mit ord for hvad I andre kalder for et "æble") og acceptere at i den virkelige verden er en pære sådan en grønlig appelsinformet (hvad I nok ville kalde pæreformet) frugt, hvorimod det de fleste kender som en appelsin er i mine øjne en garbhendarfborkelfotplenosbatikon.
Hvis man enten sov i historietimen eller bare ikke lige kan huske hvad alt det der med Luther og reformation var for noget, kan man jo passende sætte sig til at se filmen "Luther" med Joseph Fiennes i titelrollen og få opfrisket det hele lidt.
En af de store forskelle på protestantisme og katolisisme, er noget med at protestantiske præster gerne må dyrke sex og gifte sig og katolske præster vist kun må have senge med smådrenge.
#49 danschier.dk 18 år siden
og til #35: jepper!!!
#50 Riqon 18 år siden
Som en af de største kristne forfattere nogensinde kan C.S. Lewis nok ikke kaldes protestant i din forstand, men han var ikke desto mindre anglikansk kristen og meget teologisk engageret.