Christopher Nolan laver kun film med tanke på biograferne. Han er imod ‘premium video on demand’, der vil gøre premierefilm tilgængelige i hjemmebiografen. Nu siger J.J. Abrams ham imod.

Se også: Christopher Nolan afviser tidlig VOD: Eneste interessante er biograferne

For “Star Wars”-producenten er det en uundgåelig udvikling, at biografernes eksklusive adgang til premierefilm afskaffes:

”Folk vil gerne se film, men kan ikke altid tage i biografen. Det virker uundgåeligt, at film bliver tilgængelige som premium,” siger Abrams til The Playlist.

Og det er langt fra altid, at biografen er det bedste valg, mener “The Force Awakens”-instruktøren. Ikke alle biografer giver en bedre oplevelse end hjemmebiografen:

”Der er en biograf-kæde, som jeg er overbevist om hader film. Du ankommer, de er sure på dig. Det er koldt. Der er ingen musik… Det er ubehagelige sæder… De fleste har efterhånden bedre tv derhjemme.”

Følg Filmz på Facebook.


Vis kommentarer (137)
Gravatar

#21 kblood 3 år siden

#19 Ja, 3 af kilderne er danske... hurra. De kigger også kun på indtjening. Jeg har ikke sagt at biograferne har problemer lige nu, jeg har sagt at der er en trend som de godt ved er farlig for dem. Den 4. kilde viser ret tydeligt den trend jeg snakker om, og de 3 danske kilder, kommer simpelthen ikke ind på det.
Gravatar

#22 Mejse 3 år siden

altså det er jo en objektiv sandhed :) der kan jo være andre grunde end netflix til at opdatere en biograf :) men selvfølgelig opdatere de og selvfølgelig vil de gerne gøre det bedre....det er som om du tror jeg har sagt at de ikke er truet og at trenden ikke går i den vej den nu gør....har bare sagt at de ikke pt er truet fordi at pt er pengene i biograferne ikke i streaming har også meget udtrykkeligt sagt at før eller siden ændre det sig :)

altså du siger at biograferne klare sig dårligt og så siger du at indtjening er ligemeget ? tror både filmselskaberne og biograferne er ret ligeglade med om de sælger 1 billet og tjener en milliard eller en milliard billetter og tjener en milliard så længe pengene bliver tjent :)
desuden viser den som vi begge havde jo at det har været rimelig stabilt de sidste del år med et dyk i 2014 men det er jo svingede tilbage igen og hvis det er en opadgående trend burde det jo være omvendt plus at den side så også viser at indtjeneningen er opadgående eller i det mindste stabil plus at den viser at biografbilleter er steger omkring 1 dollar de sidste mange år så det er altså ikke grunden :)

det er jo også et spørgsmål om hvordan man ser på informationen og hvilket fokus man har :)
du vil meget gerne have det til at være meget sort/hvidt hvilket det jo slet slet ikke er og der er også ting som du totalt ignorerer som forreksempel at streaming tjenesterne først lige skal udrydde hinanden før nogen af dem har kapow nok til at lave seriøse ændringer i noget der ikke klare sig dårligt på nogen måde....altså der er bare så mange ting der skal ske før biograferne reelt er truet og det sker da slet ikke før de mister deres eksklusivitets vindue for der vil altid være nok folk der gerne vil se dem inden for de første par uger til at det kan løbe rundt :)

det man også skal tænke på er at artikler jo som sådan bare er en historie der er tolket på en bestemt måde og ikke gospel og statistikker kan også ses fra flere vinkler og alt muligt andet
så som sagt er det altså ikke så sort og hvidt :)

ved så også helt ærligt ikke hvorfor du er så gungho om det her :P altså du er jo nærmest antikim :P biograferne tjener penge og antallet af billetter solgte er på ingen måde katastrofalt så det går altså ikke dårligt lige nu

om det går dårligt om et år eller om ti kommer jo så til at være afhængig af eksklusivitets vinduet og som sådan ikke rigtig så meget andet og det er afhængigt af at der kommer flere penge i streaming end der er lige nu....siger intet om at det ikke sker for det gør det da før eller siden men lige pt klare biograferne sig ganske fint og hvis de føler sig truet er det en langsigtet ting ikke en kortsigtet og som sagt betinget af at eksklusivitets vinduet ryger :)

læste en amerikansk undersøgelse der sagde at 51 procent helst ville se film derhjmme...men over 80 procent var i biografen mindst et par gange om året (var fordelt på ugentligt og månedligt og et par gange om året) så altså hvad folk gerne vil og hvad folk gør fordi at der er ting som eksklusivitets vinduer er jo afgørende

har generelt aldrig forstået det der med at man bestemmer sig for hvad man gerne vil have og så bygger sin sag op omrking det i stedet for at tage alt information med :) ved godt du nok ser mig som meget det samme men det er jeg jo kun som et modspil til dig jeg prøver ustandseligt at gøre opmærksom på at sandheden ikke ligger i yderlighederne :)

søg mod midten i stedet for at bygge sager op omkring hvordan din virkelighed er ;)
Gravatar

#23 Mejse 3 år siden

altså jeg mener bare se på din i UK ser det heller ikke for godt ud der er færre og færre der går i biografen :) det kommer jo an på hvordan man ser på det ud over 2014 som jo var skidt verden over så er der 5 millions solgte billetters forskel på 2016 og deres bedste år....er ret sikker på at de da gerne ville have rekord år hvert år meeeen også at det da på ingen måde viser der er færre og færre der går i biografen så igen er det en objektiv sandhed fordi at sådan ser du det :) jeg ser det som stabilitet og at det bare viser at det er en svingende branche fordi at det er underholdning :) så ja man kan smide om sig med så mange kilder som man vil men det underbygger jo ikke nødvendigvis dit budskab bare fordi du ser det som at det gør det.....verden er mere kompliceret end det :) og det er jo derfor man skal se det fra alle sider og overveje alle argumenter og indhente alt informationen før man beslutter sig for at sådan ser verden ud :) men ved godt jeg er ret alene i verden med den mening :P
Gravatar

#24 kblood 3 år siden

Du bliver jo ved med at fordreje det jeg siger. Jeg siger jo ikke det går dårligt for biograferne, jeg siger at den trend vi ser, er dårlig for dem. Hvis du insistere på at misforstå hvad jeg skriver så kommer denne debat selvfølgelig ingen vegne.

Der skal jo ikke meget matematik til at se at det er ved at nå et bristepunkt. De kommer til at få et faldende billet salg, medmindre de kan forny sig, og det ved de godt. Nej de har IKKE altid fornyet sig, de har gjort 1-2 ting de sidste... 10 år? 3D og iMax. Nu begynder de så at prøve med events og sådan. De ved netop godt at de er nød til at forny sig og det er nød til at gå hurtigt.

Tror du seriøst selv på at biograferne kan blive ved med at hæve priserne for at enten beholde den indtjening de har, eller få den til at stige? Procentdelen af folk der går i biografen er faldende... det er et objektivt fakta. At de så tjener mere (hvilket vidst kun er når man ikke tager højde for inflation) hjælper dem da ikke, hvis deres kunder er ved at forsvinde. I år 2030 så er der under halvt så mange som tager i biografen, men de betaler da alle bare 3000 per billet, så alt er fint...?

Pointen er ikke at de mangler rekorder, men at salgstallet viser at biografer bliver mindre og mindre populære. Specielt når man ser på at der jo rent faktisk solgte flere billetter for 20 år siden, end der gør nu.
Gravatar

#25 Mejse 3 år siden

åhh kblood altså du gør jo præcis det samme og fordrejer hvad jeg siger gang på gang :) alt det dersens kaste sten når du bor i et glashus og den slags :) i sidste ende handler det jo også om objektive sandheder vi fordrejer som sådan ikke det den anden siger vi fokusere bare specifikt på de dele af det som lyder som det vi svare på

men det er jo så bare din mening :) delt af mange ikke delt af mange medmindre du har fundet krystal kuglen frem kan du jo ikke konstaere de får mindre besøgende ud fra det faktum at salget har været relativt stabilt siden 2008 og det er altså ikke rigtigt hverken objektivt eller subjektivt eller på nogen anden tivt måde :P de har opdateret andre ting hvilket jo også må siges at være at prøve ting og der har altid været events i biografer det er på ingen måde nyt i hvert fald ikke i min leveltid som startede i 80erne at der er mere af det er sandt men det er ikke nyt

altså som dine egne tal jo bekræfter er billetpriserne steget 1 dollar på hvad var det 10 år ? det syntes jeg er acceptabelt ;) er det ikke dig der fokusere på danmark nu hvilket så vidt jeg husker jeg fik et "hurra" for ? desuden sagde jeg jo ikke de kunne blive ved eller at de ville gøre det jeg sagde at de nok ikke gik så meget op i det så længe indtjeningen forblev den samme men selvfølgelig vil de gerne have flere kunder vil alle vel gerne

men se salgstallene viser jo ikke de blive mindre populære nødvendigvis altså jo procentdelen af folk der går i biografen er faldende men som du ynder at sige igen og igen er det jo fordi der kommer flere mennesker men salgstallene er jo stabile og ja mindre end for 20 år siden og dem for 20 år siden var mindre end dem i 50erne og så videre det er jo altså ikke så relevant hvad der blev solgt for 20 år siden i en branche der netop har ændret sig så markant på 20 år mindre salgstal end for 20 år siden betyder jo ikke det går dårligere i nogen branche medmindre den er super statisk hvilket underholdningsbranchen jo bestemt ikke er :)

jeg siger ikke at biograferne ikke vil blive presset i fremtiden og alt det jeg siger at det helt og holdent afhænger af eksklusivitets vinduet og at det ikke forsvinder FØR der er flere penge i streaming :) se du fordrejer og fordrejer jo selv ;)
Gravatar

#26 Geekalot 3 år siden

#24 Kan kun give dig helt ret i hvad du skriver. Toppen er ved at være nået, og de skal til at gøre noget nu, for at blive ved med at holde på det antal kunder som de har nu. For ellers kommer de til at miste flere til Streaming tjenesterne, som er ret gode til at forny sig (hvis man kan sige det) Nu er streaming jo relativ nyt.
Men som du skriver det er begrænset hvad biograferne har lavet af positive ændringer over de sidste 10, jeg vil nok nærmere sige side Dolby kom.
Så at klage sig over Netflix hele tiden og så sætte priserne op på billeter og popcorn, skal være deres bedste bud på hvad der skal komme os forbrugere til gode, kan jeg så ikke se nogen form for logik i.

#25 det der arbejdes i og snakkes om er jo netop at fjerne biografernes monopol på at vise nye film. Og enhver form for monopol er ikke godt, hvert fald ikke min verden, kan være det starter ud som en god ide, til forbrugerne. Men det ender altid med at det er forbrugerne der betaler prisen for det.
Streaming har tvunget biograferne til at tænke anderledes, og komme med nye tiltag, hvilket da kun er en positiv ting igen.
Den eneste der ser det some en negativ ting er manden vi ikke snakker om. For han mener jo det køre som det skal, for det giver penge i lommen på dem. Så hvad har han at se negativt på? Udover Netflix og lignende. Men det jo kun for de er/kan blive en direkte trussel mod biograferne. For kommer der en dag du kan få lov at se en film til 70 kroner derhjemme, dør hver 3. biograf (tror jeg)
De har levet uden nogen til at give dem modstand, så derfor har de ikke haft grund til at forny sig, men de har fået modstand nu. Nu det bevist det kan lade sig gøre at lave kvalitet til små penge uden at vise det i biograferne, noget de ikke kan lide. Men er tvunge til at forholde sig til :)
Gravatar

#27 kblood 3 år siden

#25 Jeg ved ikke hvor du har de tal fra, men du siger at der var mindre salg af biograf billetter idag end der var selv i 50erne? Altså at antal solgte biletter har været rimeligt støt faldende i mere end 60 år?

Du har da ikke gjort det særligt godt, hvis du prøvede at give et indtryk af at biograferne var presset på nogen måde. Du kan ikke beskylde mig for at fordreje ting som du ikke har gjort tydeligt, det er din egen fejl. Du har hver gang du har svaret på mine indlæg svaret uden at vise at du rent faktisk vidste hvad jeg mente med det jeg skrev, og skrev som om at du ikke mente at biograferne er på vej imod en krise, og så kommer du nu og siger det er fordi jeg fordrejer dine ord? :P

Mjaa... den holder altså ikke helt.

Angående events, så er det så vidt jeg ved af en anden form da de var der for ti år siden. Kunne man se sportskampe og live streaming af e-sports events for 10 år siden? Jeg har ikke engang hørt om det sker nu, her i Aalborg. Når det er noget de begynder at se på som en mulighed, så mener de jo nok ikke at måske lige en biograf ud af 100 kunne finde på at gøre det et par gange om året. Du virker simpelthen til at bare ikke ville se hvad det er der menes. Du prøver gang på gang at modsige det de selv siger i branchen.
Gravatar

#28 Mejse 3 år siden

altså igen er det jo en objektiv sandhed :) men det er da naturligt at mange flere gik i biografen for 60 år siden i de lande og steder det var muligt end idag for dengang kunne man jo intet se derhjemme og der var mere i det end bare film....men selvfølgelig er selve billet antallet der er solgt steget siden dengang for dengang var det ikke udbredt idag er det en verdens ting men i forhold til hvor mange der havde adgang til det er salget jo faldet :)
men altså det er jo så igen ikke faldet stødt i 60 år....ligesom det ikke rigtig er faldet de sidste 10 det har svinget med 5 millioner solgte billetter på verdensplan (ifølge DINE tal) hvilket jo ikke er et fald det er en naturlig ting med udsving i alle branche og med antal samlet solgte billetter er det et hvad 2 procent sving fra bedst til værst over 10 år ? hvordan er det et fald ? og jojo 2014 var et håbløst år men det svingede jo tilbage året efter og var et af de bedste år så jeg har svært ved at se hvordan tallene viser et fald ? altså jo jo dine artikler siger biograferne lider ihh åhh så meget men det modsiger deres handlinger jo sådan set med udvidelser og alt muligt andet gøjl....og ja der er flere events end der var for 10 år siden men det har været stødt stigende i 10 år og er ikke pludselig gået helt amok efter netflix kom frem så igen kan du jo ikke bare konstatere at det er fordi biograferne ser trenden og er desperate .....det er jo det jeg mener med at finde et midterpunkt du har en holdning og bygger dine argumenter op efter det i stedet for at bygge det op efter hvad dine egne tal jo faktisk siger...hvilket er ikke fald de sidste 10 år og ikke stigende billetpriser i en grad der er unormal :) altså det er jo dine egne tal

du må lige forklare hvad forskellen er på hvad jeg gør med at fordreje og hvad du selv gør ? jeg siger ikke at jeg ikke gør det eller fordreje er et forkert ord og det er ikke mangel på forståelse for hvad du skriver det er bare uenighed og du gør jo præcis det samme :)

jamen biograferne er ikke presset på nogen måde så det har jeg ikke prøvet at give udtryk for...at de potentielt kan blive det i fremtiden er noget andet :)

tja det er måske fordi du bor i en lille provinsby som Aalborg jeg så min første superbowl i imperiel for mere end 10 år siden :) og se det du gør er da at fordreje...du siger det ikke skete og det er nyt og jeg siger så at det er ikke nyt overhovedet og så er det ligepludselig ikke nyt bare sjældent og altså du må lige beslutte dig ;)

hvem er det lige i branchen der siger det helt præcist ? de artikler du har henvist til er ikke fra branchen og jeg har givet udtryk for at jeg kender nogen i branchen som ikke siger det ja faktisk siger det modsatte og så er der jo kim som har en ubehagelig måde at kommunikere på men som også er i branchen og siger det modsatte så hvor er det lige du har din branche information fra ?
Gravatar

#29 Mejse 3 år siden

ahh sorry det er selvføgelig 50 millioner men det ændre jo ikke på at det er stort set ingenting :)
Gravatar

#30 Mejse 3 år siden

#26 ahh så slet ikke du havde skrevet :)

bare af nysgerrighed men hvor er det du ser at biografer brokker sig over netflix ? altså Kim gør meeeeeeen han brokker sig over alt og tæller ikke helt :P tror som sådan biograferne er ret ligeglade med netflix så længe de har deres vindue det er jo ikke netflix der truer dem det er en mulig filmselskabs ejet streaming tjeneste....og så brokker netflix sig altså også over filmselskaberne så det er en tovejs ting :) ville ønske de bare kunne være venner og lave en god løsning der tilgodeser alles interesser men sådan fungere verden sjældent

det der er snak om er jo ikke at afskaffe eksklusivitets vinduet men at nedsætte det og hvis man kan se film derhjemme for 70 kr så er der ingen tvivl om biograferne bliver hårdt ramt....det er jo sådan set det jeg har sagt hele tiden biograferne vil blive presset NÅR streaming kan tilbyde noget der kan give ligeså gode indtægter til filmselskaberne og det kan de bare ikke lige nu lige netop på grund af hele "flere ser den sammen situation" men vi er allesammen helt enige om at det nok skal komme det kræver bare en form for teknologisk udvikling eller mindre nærrighed fra forbrugerne og så vupti sker det uden tvivl :) det er bare ikke nu eller lige om hjørnet

det går nu også mest på om billetsalg er faldende og biograferne desperate for fremtiden som det er lige nu og der påstår kblood hårdnakket at det er de på trods af at hans tal siger det modsatte :P

må indrømme jeg ikke helt ved hvorfor vi diskutere det i det hele taget altså jeg mener der er jo ingen der har tænkt sig at give sig ligemeget hvad der bliver lagt på bordet for vi læser det bare forskelligt :) hvor han ser et sving som bevis på støt fald på trods af at der kun har været fald et år i træk ser jeg det mere som stabilitet med plads til udvikling og jo selvfølgelig skal der udvikling til ellers uddør alle brancher jo :) det er jo egentlig bare en forskel i livssyn og hvordan man ser de udlagte "beviser" ikke så meget andet

men hvad ved jeg...jeg fordrejer jo alting og nægter at forstå han har ret :P

Skriv ny kommentar: