“The Force Awakens”-instruktør J.J. Abrams var ikke førstevalg til “Episode IX” – det var Rian Johnson.

Da “Jurassic World”-instruktør Colin Trevorrow blev fyret fra “Episode IX” kort efter sommerferien i 2017, så blev J.J. Abrams ansat som afløser.

Men inden Abrams blev tilbudt jobbet, så havde Lucasfilm-chefen Kathleen Kennedy først “The Last Jedi”-instruktør Rian Johnson i tankerne som afløseren, skriver Wall Street Journal.

Sådan gik det dog ikke. I stedet fik Johnson lov til at forsøge sig med en helt ny trilogi uden for Skywalker-sagaen.

WSJ uddyber også, at Trevorrow ikke kun blev fyret på grund af dårlig kemi med Kathleen Kennedy som tidligere beskrevet, men konkret var det manuskriptet, som parterne ikke kunne enes om.

Det fik i første omgang Lucasfilm til at hyre “Harry Potter”-forfatteren Jack Thorne som manus-hjælper til Trevorrows hold, men det hjalp ikke – uenighederne var for store.

Det har blandt andet forlydt, at Trevorrow ikke ville have slået Luke Skywalker og Snoke ihjel i “The Last Jedi”, men i stedet bygge videre på disse karakterer i “Episode IX”. Sådan gik det som bekendt ikke.

“Star Wars: Episode IX” får premiere d. 19. december i 2019.


Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Johnny42 1 år siden

Hvor interessant kunne historien ikke have udviklet sig, hvis de to karakterer fortsat havde været i live. Nu finder vi aldrig ud af det. Hvis Rian johnson var vendt tilbage var jeg nærmest nået det punkt, hvor jeg ville være fuldstændig ligeglad med episode IX.

Vi har en First Order der består af en masse bumbling idiots, med hofnarren general Hux i spissen og ledet af emo Kylo Ren. I The Resistance/Rebel Alliance har vi endnu en bumbling idiot i form af Finn, og en Mary 'Rey' Sue, med ufejlbarlige superkræfter.
Hun er faktisk den første main protagonist i Star Wars der har overlevet 2 film uden at miste nogen lemmer, faktisk uden at få så meget som en skramme.

Det bliver faktisk sagt rimeligt glimrende i slutningen af The Last Jedi:
'how do we build a rebellion(movie) from this'. Rigtig mange interessante karakterer fra The Force Awakens er nærmest blevet ødelagt i The Last Jedi, så med Rian Johnsons ville deres deroute bare have fortsat.

MEN der er et håb, hvor spinkel den end er, at JJ Abrams ville rette skuden op igen. Når Kathleen Kennedy kan tage så meget fejl på dette område, så bliver hun nød til at trække sig som producer, hvilket faktisk godt kan være sandsynligt bliver offentliggjort hen over sommeren, efter at Solo har kørt i biograferne.
Gravatar

#2 Blandet Landhandel 1 år siden

Johnny, meget af din kritik passer også på The Force Awakens. Er du sikker på, at det ikke ligeså meget er JJ Abrams skyld?

Skriv ny kommentar: