Dommen var entydig: Ingen vil se den, når den er blevet vist som serie på tv først. Det er Cinemateket i København ligeglad med, så nu sætter de som eneste danske biograf filmudgaven af Ole Bornedals “1864” op i februar.

Se også: Ulrich Thomsen: Kritikken af “1864” er idiotisk

Den debatterede og næsten otte timer lange DR-serie er blevet klippet ned til en film på 125 minutter med titlen “1864 – Brødre i krig”. Den proces er der blevet brugt omkring 7,5 millioner kroner på, selv om ingen biografer indtil nu har ønsket at vise den.

Formanden for Danske Biografer, Kim Pedersen, forklarede i december, hvorfor ingen biografer ønskede at vise den:

”Vi ved, at tv-serier ikke kan omdannes til biografilm, for det vil folk ikke se. Derimod kan det glimrende gå den anden vej, hvor film laves om til TV-serier. Jeg advarede i 2013 om, at DR burde begynde med at lave en film og derefter lave den om til en tv-serie. Men DR ville ikke lytte,” udtalte Pedersen til Berlingske.

Det Danske Filminstitut og andre branchefolk deler Danske Biografers vurdering af rækkefølgen i distribueringen af serie og film, men det lader Cinemateket sig altså ikke påvirke af. De viser “1864 – Brødre i krig” i perioden 1.-22. februar.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (15)
Gravatar

#11 Therewillbeblod 7 år siden

Geekalot (6) skrev:
#3 ikke medmindre du går under en anden bruger herinde ogse der hedder Kim Pedersen :)


Ahh, allright, mente heller ikke at jeg havde været inde på det du nævnte.
Fuck Jurassic World!!
Gravatar

#12 Geekalot 7 år siden

#11 tror jeg heller ikke du har :) Barre huske Kim P var inde at forsvare den beslutning der blev taget, men som sagt kan være cinemateket går uden om det :)
Gravatar

#13 Therewillbeblod 7 år siden

# 12, I see.

Jeg syntes det var lidt en chance forspildt....altså selve serien...emnet var interessant og der KUNNE være kommet en udemærket periode-film ud af det....serien skød helt forbi syntes jeg og ville alt for mange ting...det var som om der skulle bankes ekstra tid ind i serien, frem for måske at fortælle historien på 2 timer...det var ærgeligt...

Men at bruge så mange penge, på at koge en serie (som i forvejen var latterlig dyr) ned til spillefilms længde....jeg forstår ikke pointen...
Fuck Jurassic World!!
Gravatar

#14 Geekalot 7 år siden

#13 har ikke set den, da der ikke var nogen der syntes den var god. Historikerne sagde at den var fuldstændig forskruet og viste noget der ikke var sandt. Så den chance jeg havde for at se den bliv kyllet ud af vinduet :) Og ja prisen for den, burde det have været noget minde værdigt som Matador, der kunne blive et dansk "eje" . Men endnu engang røg der bare en masse livens penge ud af vinduet, men der er jo mere normalt nu om dage en det er unormalt.
Gravatar

#15 Therewillbeblod 7 år siden

Jeg så den ikke færdig...en bekendt havde båndet (old school) hele lortet og jeg tror jeg nåede til sidste episode, som dog ikke blev set færdig...

Den fortjente en chance og det er jo ikke altid flertallet har ret...men i dette tilfælde var det.
Fuck Jurassic World!!

Skriv ny kommentar: