James Cameron opfandt med hjælp fra sprogprofessoren Paul Frommer et helt nyt sprog – Na’vi – til “Avatar”, og hvis man vil dykke helt ned i filmfænomenet, der lige nu skraber store pengesummer sammen i alverdens biografer, og kunne blære sig med at tale samme sprog som de blå væsner fra Pandora, er der nu hjælp at hente.

En guide er nemlig blevet lagt ud på nettet, hvor man kan læse om sproget, dets grammatik og struktur og se en ordliste med indtil videre 500 ord og vendinger.

learnnavi.org kan man således lære, hvad ord som eltungawng, lehrrap og fyawìntxu betyder.

Læs Filmz’ biografanmeldelse af “Avatar”.Vis kommentarer (46)
Gravatar

#21 Riqon 14 år siden

#20 - Hmm, ham Cameron har åbenbart et eller andet for stærke kvinder... Sarah Connor (2'eren, that is), Ripley, delvist Kate Winslets rolle i Titanic, og nu Neytiri (Zoe Saldana). Colonel Miles Quaritch var til gengæld næsten lige så ensidigt skurk som en terminator (jeg vil næsten påstå, at Arnold havde mere personlighed i 2'eren). Ja, karakterer med dybde er nok ikke Camerons stærkeste side - han holder sig mest til dem, han allerede har opfundet.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#22 filmz-ab 14 år siden

#21

Miles var jo slet ikke skræmmende som Arnold var i etteren. Han spiller jo en robot, hvordan skal han ellers spille den :-) Vi kan dog være enige om, hvem af dem der er mest husket. Og jo, der er lidt mere personlighed i Arnold i T2, men karakteren har taget en anden retning.

Ja, han har noget med kvinder, og Zoe Saldana kommer ikke i nærheden at de andre.
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#23 Michael Andersen 14 år siden

#20 Jo, lidt meget ;) Jeg prøvede bare at sige at fantastisk dialog og skuespil måske ikke lige er kendetegnende for Camerons film ;) Zoe Saldana som Neytiri kan vist også komme med i din klub.
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#24 filmz-ab 14 år siden

#23

Michael Andersen (23) skrev:
dialog og skuespil måske ikke lige er kendetegnende for Camerons film


Det er ihvertfald blevet dårligere med tiden :-) Jeg kunne som sagt godt lide Hamilton, Weaver, Arnold og Furlong :-) For mig er de faktisk ret mindeværdige karakterer. Fik du i øvrigt ikke lavet en årets liste??
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#25 Michael Andersen 14 år siden

#24 Syntes du ikke engang at Zoe Saldana gjorde det godt?

Fik du i øvrigt ikke lavet en årets liste??


Jeg er ikke helt med. Hvad tænker du på? :)
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#26 filmz-Bruce 14 år siden

Michael Andersen (15) skrev:
Prøv at fortæl det til Frank Capra :) Om der er 1 eller 100 klichéer med i en film er ikke et kvalitetstempel. For så ville Cameron være en verdens bedste instruktør i forhold til Capra, som jo badede i konventioner og klichéer, og ligesom Cameron blev han også King of the World på det. Der er mange mainstream-instruktører, som Cameron og Capra der er/var ret sort/hvide i det (det ligger i mainstreamens natur), så det interessante er ikke at en instruktør bruger klichéer, men hvad han får ud af dem.


It's a Wonderful Life, Mr. Smith Goes to Washington, It Happened One Night, Arsenic and Old Lace, Mr. Deeds Goes to Town, You Can't Take It with You, Meet John Doe,

Og igen er det min personligt opfattelse, at Camerons eksekvering af historien virkelig er på det jævne, i og med han generelt har et meget svagt manuskript i sine hænder, formentlig nedprioriteret ifht. filmens visuelle side. Det kommer til udtryk i de allerede ovennævnte film klichéer, som er set eksekveret langt bedre i film før denne. Men visuelle genialiteter og nyskabelser, kan succesfuldt være med til at skubbe dette i baggrunden. Men ikke i længden, hvorfor jeg siger ... 10 år.

Forskellen på Cameron og Capra ses eksempelvis ud af Capras højst ratede film, hvor ovenstående på nær én alle var nominerede eller vandt Oscar for manuskript. Capra satte det tunge skyts ind på den gode historie og skuespillernes præstationer, hvilket formentlig er en grund til, at de film 60-70 år efter stadig er klassikere pga. skuespil og historie.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#27 Riqon 14 år siden

Zoe Saldana som Neytiri = det bedste i hele filmen. Basta.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#28 filmz-ab 14 år siden

#25

Altså liste over årets film :-) Top 5 eller 10, om du vil :-)


Michael Andersen (25) skrev:
Syntes du ikke engang at Zoe Saldana gjorde det godt?


Altså, intet særligt må jeg indrømme (dog ikke skidt, slet ikke). Hun kunne erstattes af stort set alle, derfor står hun i skyggen af hendes idoler, som var Hamilton og Weaver (har jeg læst). Den bedste var, trods alt, hovedrollen. Jeg havde bare ønsket man gjorde liiiiidt mere ud af ham.
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#29 mr gaijin 14 år siden

#27 Ja, hun har nogle lækre... øh... ansigtsbevægelser.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#30 filmz-ab 14 år siden

bruce (26) skrev:
han generelt har et meget svagt manuskript i sine hænder, formentlig nedprioriteret ifht. filmens visuelle side


Også hans tidligere film? Der er jeg altså ikke enig i, da jeg synes han er en glimrende historiefortæller - aliens, og T-filmene behøver ingen intro, og de er netop ikke blevet glemte da - og de er efterhånden mere end 10 år gamle :-)
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?

Skriv ny kommentar: