Der er mange forskelle på de tre første “Star Wars”-film fra 70’erne og 80’erne og så prequel-trilogien, der udkom 20 år senere. Det gælder ikke mindst lyssværdskampene, hvor “Star Wars: Episode VII”-instruktør J.J. Abrams er klart størst tilhænger af stilen i de gamle film.
Se også: J.J. Abrams’ “Star Wars”-inspiration kommer fra Malick, Ford og Kurosawa
Dengang var kampene langsommere, ondere og mere grynede i stilen, hvorimod Yodas kamp imod Count Dooku i “Star Wars: Episode II – Klonernes angreb” var langt hurtigere og mere CGI-glat.
”Når du ser på ‘Star Wars: A New Hope’ og ‘Empire Strikes back’, ser du, at det er helt anderledes lyssværdskampe, men for mig var de mere kraftfulde, fordi de ikke var helt så glatte,” siger Abrams til Screenrant.
Derfor er Abrams vendt tilbage til rødderne i franchisens syvende afsnit, der trækker på instruktørens egne barndomsminder:
”Jeg vil lave noget mere primitivt, aggressivt og hårdere, en tilbagevenden til den slags hjertestoppende lyssværdskampe, jeg husker at være så begejstret for som barn.”
“Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” får premiere den 16. december 2015.
#51 Ruger 8 år siden
Jeg tvivler på du læser, hvad jeg skriver. Men lad os da antage, at du gør. Jeg prøver igen. God historie/fortælling er IKKE = indhold. Jf. mit eksempel med "Raiders of Lost Ark". Politik er der intet af i den gamle trilogi, mens prequels forsøgte at etablere temaet, desværre uden held og på meget overfladisk vis. Familieintriger kan jeg gå med til. Der er karakterudvikling men konflikterne stikker aldrig dybere end eventyret tillader det. Og det er ikke meget anderledes end i den første Star Trek film, hvor Kirk og Spock havde et dramatisk psykologisk dyst kørende.
Over and out.
#52 Business Monkey 8 år siden
Hvilken første 'Star Trek'? Den originale eller rebootet?
Jeg synes en væsentlig pointe, der er blevet overset er, at en "god", sammenhængende fortælling selvfølgelig (gennem sin skildring af karakterer og alt andet "tonalt" sammenhængende med plottet) er et udtryk for "godt" indhold (og substans).
Skrækeksemplet er en film som 'Star Trek: Into Darkness', der på ingen måde fremskrider fortællingen på en logisk eller sammenhængende måde.
Logikken i den films manus virker mere til at være:
"Åh, hvor ville det være fedt, hvis X skete mellem A og B, og så kunne det være TOTALT SEJT hvis Y skete mellem B og C." Dog uden at tage forbehold for om A og C overhovedet giver mening...
Men det er vel også, hvad man kan forvente af forfatterholdet bag 'Lost'...
Til dem, der har tiden. Jeg kan varmt anbefale 'Poetikken' af Aristoteles.
Kort og præcis læsning. (Modsat mine rants her på siden.) :D
Han lægger det ret klart ud, hvordan en "god" fortælling hænger sammen, og med få (mere kunstnerisk selvstændige) afstikkere, så har den formel holdt ret godt i snart 2300 år - indtil Lindelhof, Kurzman og Orci kom på banen med deres improviserede TV manusskrivning.
Og netop fordi JJ Abrams har været fjerde hjul på den forfejlede trio, så kan jeg fuldstændigt forstå bekymringen.
#53 Ruger 8 år siden
Det var rebootet jeg havde i tankerne, som trods alt er en velmodtaget og hyldet film. Efterfølgeren..... not so much!
Jeg kommer sådan set selv ind på, hvilke elementer der er succeskriteriet for en vellykket underholdningsfilm. Driver, som begynder at ridse op i politik, familieintriger etc. opfatter jeg som noget, vi skal tillægge dybere værdi - deraf filmens status, som der bliver henvist til.
Måske er ordet "indhold" blot malplaceret i mine øjne. Jeg nød faktisk "Raid" og jeg vil nødig sætte et lighedstegn mellem den og så "indhold" :)
#54 Driver 8 år siden
Tak, jeg er bare glad for at selve pointen med mit indlæg, godt kan blive forstået. :)
#55 Driver 8 år siden
Indholdet er jo en del af den gode historie, vil jeg mene. Familieintrigerne er en del af historien osv. Al fortælling kræver jo basalt set et indhold.
Hvorvidt prequels'ene lykkedes med at etablere et politisk tema, det er i og for sig ikke det essentielle for det jeg mener, for jeg giver dig ret i, at de ikke lykkedes med særlig meget generelt, men det essentielle er, at de prøvede - Hvor meget de prøvet, er måske diskuterbart, men de prøvede.
Jeg opfatter Lucas Star Wars film som film, der alle prøvede at levere indhold i højere grad end jeg gør med Abrams Star Trek film, som jeg opfatter lidt ala #52 og derudover bare en masse action og pompøse visuelle-effekter.
Men nu kan vi vist heller ikke tærske mere langhalm omkring det. Jeg skal se filmen under alle omstændigheder.
#56 doctor doom 8 år siden
Jeg tror at Morten er Yellow-TV.