Der er mange forskelle på de tre første “Star Wars”-film fra 70’erne og 80’erne og så prequel-trilogien, der udkom 20 år senere. Det gælder ikke mindst lyssværdskampene, hvor “Star Wars: Episode VII”-instruktør J.J. Abrams er klart størst tilhænger af stilen i de gamle film.
Se også: J.J. Abrams’ “Star Wars”-inspiration kommer fra Malick, Ford og Kurosawa
Dengang var kampene langsommere, ondere og mere grynede i stilen, hvorimod Yodas kamp imod Count Dooku i “Star Wars: Episode II – Klonernes angreb” var langt hurtigere og mere CGI-glat.
”Når du ser på ‘Star Wars: A New Hope’ og ‘Empire Strikes back’, ser du, at det er helt anderledes lyssværdskampe, men for mig var de mere kraftfulde, fordi de ikke var helt så glatte,” siger Abrams til Screenrant.
Derfor er Abrams vendt tilbage til rødderne i franchisens syvende afsnit, der trækker på instruktørens egne barndomsminder:
”Jeg vil lave noget mere primitivt, aggressivt og hårdere, en tilbagevenden til den slags hjertestoppende lyssværdskampe, jeg husker at være så begejstret for som barn.”
“Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” får premiere den 16. december 2015.
#41 doctor doom 8 år siden
#42 Business Monkey 8 år siden
Nu er fænomenologi faktisk ikke direkte forenelig med Freuds psykoanalyse, og ses derimod meget mere i gestaltpsykologi, but I get the point... :D
#43 Elvira39 8 år siden
den fedesludder Ruger#44 Ruger 8 år siden
Korrekt. Men det er ikke "sanseapparatet" jeg anfægter her. Lad os lige få det på plads. Personligt er jeg blot ikke tilhænger af endeløse tolkninger og "frit valg på alle hylder" dansk-folkeskole-princip, hvor "anything goes". Det interessante ligger i modtagerens argumentation ellers bliver kunst jo blot reduceret til endeløse tolkninger og misfortolkninger, som ikke holder vand. Nuvel, jeg vil ikke frarøve folks frihed til at "finde på" en tolkning som måske strider imod den gængse, hvis det - på et personligt plan - gør værket "større". Men det forbliver "på egen regning" og dermed ikke en universal sandhed.
#45 Business Monkey 8 år siden
Vi er grundlæggende enige, synes bare du ignorerer, at en universal sandhed ikke kan opnås, men det bedste vi kan opnå i stedet er en "konsensus" om sandhed, hvilket også ses i enhver videnskab, der fører "evidens" for sine tolkninger. :D
Blot fordi præmissen er noget vi ikke kan udelukke, betyder det ikke at vi ikke kan arbejde os mod en brugbar konsensus.
Sorry, skriver eksamen for tiden, og det smitter... :D
#46 Ruger 8 år siden
Så er vi enige. Der var lidt forvirring om mit ordvalg, men "konsensus" er mere passende ord.
God eksame :)
#47 Business Monkey 8 år siden
Yup. Taxa!
#48 Driver 8 år siden
Der er ingen, som siger, at Star Wars er det syvende vidunder eller leverer banebrydende eksistentialisme. Jeg forholder mig til den substans (indhold - hvis du endnu ikke har fattet det, eller blot bare vil være på tværs) af historie, politik og familieintriger, som filmene trods alt indeholder, hvorimod Abrams Star Trek film mest af alt var actionprægede show-off uden indhold.
At du prøver at gøre det til en snak om kunst, eksistentialisme og andet pis, det må du selv om, men det er så evindeligt ligegyldigt og slet ikke, hvad det her handler om.
Jeg begynder også at tro, du er den fede.
#49 Elvira39 8 år siden
Set med dine øjne og de holdninger du argumenterer fint for som du har til emnet giver jeg dig egentlig grundlæggende ret Driver.
#50 Morten Vejlgaard Just 8 år siden