Der er mange forskelle på de tre første “Star Wars”-film fra 70’erne og 80’erne og så prequel-trilogien, der udkom 20 år senere. Det gælder ikke mindst lyssværdskampene, hvor “Star Wars: Episode VII”-instruktør J.J. Abrams er klart størst tilhænger af stilen i de gamle film.

Se også: J.J. Abrams’ “Star Wars”-inspiration kommer fra Malick, Ford og Kurosawa

Dengang var kampene langsommere, ondere og mere grynede i stilen, hvorimod Yodas kamp imod Count Dooku i “Star Wars: Episode II – Klonernes angreb” var langt hurtigere og mere CGI-glat.

”Når du ser på ‘Star Wars: A New Hope’ og ‘Empire Strikes back’, ser du, at det er helt anderledes lyssværdskampe, men for mig var de mere kraftfulde, fordi de ikke var helt så glatte,” siger Abrams til Screenrant.

Derfor er Abrams vendt tilbage til rødderne i franchisens syvende afsnit, der trækker på instruktørens egne barndomsminder:

”Jeg vil lave noget mere primitivt, aggressivt og hårdere, en tilbagevenden til den slags hjertestoppende lyssværdskampe, jeg husker at være så begejstret for som barn.”

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” får premiere den 16. december 2015.

Følg Filmz på Facebook.


Vis kommentarer (56)
Gravatar

#1 Carmul 4 år siden

Ja tak... og så håber jeg at R2-D2 (hvis han da overhovedet er med) IKKE kan flyve. Forstår ikke helt hvorfor han skulle flyve i de første 3 afsnit (eller hvilken af de 3 dele det nu var). Det havde gjort afsnit 6 så meget nemmere da de står ved transformatorstationen.. ude i en skov. Så kunne han da lige være fløjet derover.
Gravatar

#2 Kaizer Soze 4 år siden

Han taler mit sprog :)

Og ja...R2-D2 er med! Og ku være hover katalysatoren var defekt lige denne dag :)
Gravatar

#3 Business Monkey 4 år siden

Carmul (1) skrev:
Ja tak... og så håber jeg at R2-D2 (hvis han da overhovedet er med) IKKE kan flyve. Forstår ikke helt hvorfor han skulle flyve i de første 3 afsnit (eller hvilken af de 3 dele det nu var). Det havde gjort afsnit 6 så meget nemmere da de står ved transformatorstationen.. ude i en skov. Så kunne han da lige være fløjet derover.


Enig, selv om det er ret tydeligt at Abrams tager virkelig få cues fra prequeltrilogien, så det bekymrer personligt ikke mig for meget.

Hvad angår logikken bag de der raketter, så tror jeg simpelhen det skyldes, hvor nemt det pludselgt blev at flytte rundt på ham, idet han for det meste var computeranimeret i Episode 2 og 3 (han flyver ikke i Episode 1).

Det er ingen hemmelighed, at de fysiske R2D2 modeller, altid har været utroligt besværlige at filme.
Der har altid skulle laves mindst et par stykker til hver slags funktion R2 nu skulle udføre foran kameraet; en der kører, en der bevæger hovedet (den Kenny Baker var i for det meste), en der tager en arm ud, en der åbner en eller anden lem i sin krop, en med en bestemt funktion som røgsløret i Episode 5, etc.
Desuden var der en masse tekniske fejl og problemer, der opstod, og som forsinkede og/eller ødelagde mange optagelser.
Faktisk var R2D2 lidt som hajen i 'Dødens Gab', den virkede meget sjældent, og selv optagelser, som endte med at blive brugt er ofte blevet klippet på måder, hvor fejlene og problemerne ikke er for åbenlyse - tænk på, hvor ofte R2 bevæger sig langsommere og er meget bag ved Luke og Co., og hvordan der klippes til en ny indstilling, når han når nogle trapper og lign.

Så da George Lucas, som klart har udtalt, at han ikke kan lide at instruere, og som gerne vil gøre det så nemt for sig selv som muligt, gik fra Episode 1 til 2 og 3, som begge næsten er 100% filmet indendørs i et studie med en overvægt at green- og bluescreen, besluttede han (ligesom med Yoda) at gøre karakteren computeranimeret, og så kan man pludseligt nogle helt andre ting, og der tror jeg simpelthen, at raketterne er blevet en nødløsning for at få R2D2 hurtigere rundt i de computerskabte landskaber og samtidigt en måde at gøre R2D2 "mere spændende" på.

Men ja, det har jo den manglende sans for, hvordan hans karakter bliver opfattet i den oprindelige trilogi (selv den simpleste handling/bevægelse betyder noget for en karakters udvikling), og der tror jeg "svaret" simpelthen er, at R2D2 er i en langt værre stand, da Rebellerne ikke har samme ressourcer som dengang Republikken eksisterede, så de kan ikke opretholde alle de smarte, teknologiske dele som R2D2 har, men det ser jeg klart som en nødløsning - især i lyset af, at C-3PO er GULDFARVET og de begge arbejder på et Diplomatskib, når Episode 4 begynder, men HEY, måske gik de i stykker, da nødkapslen landede... (Men det leder igen an til spørgsmål om, hvorfor de så ikke også fikser hans raketter i slutningen af Episode 4, når han bliver repareret...

En ting jeg dog er kommet i tanke om mens jeg har skrevet alt det her, er at den nye robot BB-8, selvfølgeligt ud over at være "næste generations" robot for Rey og Finn, nok også er endt med det design det har, idet det faktisk er et design, der praktisk virker langt bedre end R2D2s, når de nu har villet optaget filmen under mere "traditionelle" filmforhold.
Måske er R2D2 blevet valgt fra som ny robot, fordi dens design simpelthen er for besværligt at filme. (Han er med, men han ser ikke ud til at være synderligt meget med - ligesom C-3PO.)
Gravatar

#4 Business Monkey 4 år siden

...og ang. artiklen, så synes jeg det går fint i tråd med Abrams' projekt med at give det filmiske univers en fysisk tyngde og bundethed i en relatérbar virkelighed. :D
Gravatar

#5 region 2 killer 4 år siden

ZZZZZZZZ...

Fan boy detailjer. Bare giv os en solid film.
Jaws 3 makes Jaws 2 look like Jaws and if Jaws: The Revenge hadn't surfaced to make Jaws 3 look like Jaws 2, Jaws 3 would have been known as the bigge
Gravatar

#6 Business Monkey 4 år siden

region 2 killer (5) skrev:
ZZZZZZZZ...

Fan boy detailjer. Bare giv os en solid film.


Dit navn virker pludseligt så passende...

Du går tydeligvis ikke ind for at folk gør et ordentligt arbejde ved at sætte sig ind i tingene, men forventer samtidigt at noget skal være "godt". Yup...
Gravatar

#7 Dj Kold 4 år siden

#3 - faktisk er 3PO Guldfarvet MED et sølv ben og nu i EP7 lader det til at han har fået en ny farverig arm også :)
Gravatar

#8 Business Monkey 4 år siden

Dj Kold (7) skrev:
#3 - faktisk er 3PO Guldfarvet MED et sølv ben og nu i EP7 lader det til at han har fået en ny farverig arm også :)


Ja, Abrams er ikke lige så subtil som Lucas var tilbage i halvfjerdserne... :D
Gravatar

#9 Driver 4 år siden

Jeg har mine bange anelser med J.J. Abrams. Synes ofte, at hans film er mere stil over substans, for ikke at nævne hans utallige lens flares. Jeg frygter også, at vi med Rey og Finn ikke får samme ikoniske effekt i hovedkarakterne, som vi gjorde med Luke, Han og Leia.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#10 Ruger 4 år siden

#9

Det er jo action eventyr for pokker da. Har den gamle trilogi da mere "substans"?

Skriv ny kommentar: