“Avengers: Endgame”-forfatter Stephen McFeely fortæller om arbejdet med at placere A-Force-scenen i MCU-afslutningen.

Det var afgørende for manuskriptforfatterne, at kvindescenen i “Endgame” – en hyldest til A-Force-tegneserierne – ikke kun blive et blæreøjeblik, men at det passede ind i historien:

”Det handlede om at retfærdiggøre det på et historie-niveau, så det ikke bare var sådan: ‘Hey, se alle de kvinder, vi har.’ Det tog lidt tid at finde det rette sted til det i kampen,” siger Stephen McFeely ifølge ComicBook.

A-Force-scenen sker midt under Slaget om Jorden, hvor Spider-Man behøver hjælp.

Det får han fra Captain Marvel (Brie Larson), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Valkyrie (Tessa Thompson), Okoye (Danai Gurira), Mantis (Pom Klementieff), Shuri (Letitia Wright), The Wasp (Evangeline Lily), Gamora (Zoe Saldana), Nebula (Karen Gillan) og Pepper Potts (Gwyneth Paltrow).

Scenen kom til ret sent i produktionen – læs om det her.

Image result for a-force endgame gif


Vis kommentarer (46)
Gravatar

#11 Mejse 10 måneder siden

#10 alt i en film er tvunget ned over publikum, at du så lidt vælger at tage det for noget de nu på alle måder, har grundigt forklaret deres grunde til, og du så vælger at ignorerer det fordi at du vil TVINGE dine meninger ned over deres grunde, er jo lidt et dig problem :)

de har fortalt deres bevæggrund for scenen, og det er jo så det som er den info vi har, hvilket gør dit tuderi til intet andet end præcis det :)

og igen husk nu din egen kommentar om fans der skulle snuppe en tudekiks ;)
Gravatar

#12 SublimeKen 10 måneder siden

Problemet med den scene var for mig ikke at den skulle ære kvinderne i marvel universet. Altså, selvfølgelig var det pointen med den, det er åbenlyst for enhver med en smule intelligens. Om man så synes det er fedt at ære kvinderne i mcu eller man er stærkt imod det kommer selvfølgelig an på ens egne fordomme og generelt bias. Jeg synes ideen var fed. Problemet ligger bare i at Captain Marvel er alt for stærk, så scenen giver ingen logisk mening. Hun har ikke brug for de andre kvinders hjælp efter man lige har set hende fuldstændig smadre Thanos skib. Det er det der ødelægger scenen for mig.
Gravatar

#13 Reborn Sith 10 måneder siden

#12 Bare fordi at der er en karakter, som er de andre overlegen, betyder det jo ikke at de andre ikke må dele lidt øretæver ud.
It's all good man. Saul Goodman
Gravatar

#14 SublimeKen 10 måneder siden

#13

Scenen blev præsenteret som om hun havde brug for hjælp, hvilket hun på ingen måde havde. Derfor fungerede scenen ikke, og derfor fungerede scenen hvor Thor ankommer i Wakanda så godt.

Peter Parker "dont know how you are Going to get it through all that"

The female heroes: Dont worry.....she got help.

Problemet er at folk absolut skal snakke om politisk korrekthed til hvorfor den scene ikke fungerede, hvilket får de politisk korrekte til at forsvare scenen uden at tænke yderligere over den narrative logik. Men det handler ikke om politisk korrekthed. Faktum er at scenen ikke fungerede fra et narrativt perspektiv. Alt den forbandede snak om politisk korrekthed eller ej drukner fuldstændig folks logiske mentale evner. Både dem der er for og imod.
Gravatar

#15 Gorman 10 måneder siden

#14 jeg tænker her du bla mener mig? Hvordan kan du afgøre min logiske evner i den scene? Jeg synes som #13 at scenen fungerer helt ok. Ja det er rigtigt at hun er de andre overlegne, men og hvad så. Det er superheltefilm, ikke alt er simpel logik. Du nævner selv Thors ankomst i Infinity War. Kan han i den scene flyve gennem og smadre Thanos’ skibe? Ja, og alligevel har han i den grad brug for hjælp til at bekæmpe Thanos selv. Det er følelsen i scenen hos publikum der tæller. Hos mig - og eksempelvis mine døtre - giver scenen med alle supertøserne en fed fornemmelse - sejt at de samles og vil løse en vigtig opgave. Ligesom følelsen da Thor ankommer i infinity war. Hos andre er scenen måske lidt ligegyldig eller et filmisk fejlskud (fair nok), og for dem som bla føler sig truet af kvinders position, så oplever de had/afsky pga scenen, og bedømmer den til udelukkende at skyldes politisk korrekthed, hvilket nu så direkte skydes ned af dem der har lavet filmen. Tag bla The Correcter som flere gange har skrevet at han direkte hader “den bitch til cap marvel”! Javel ja, meget logisk ifht alle de andre superhelte? Næh han hader bare stærke kvinder der stikker snuden frem, og det er den følelse han bedømmer scenen på og ikke logik eller tegneseriematerialet - imo.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#16 Mejse 10 måneder siden

#15 enig.

#14 for mig fungere den nu fint nok på et narrativt plan, for det første er det som #15 siger tegneserier ting der foregår, logik gælder ikke rigtig altid, heller ikke logik inden for deres egen verden, umiddelbart er der da flere på den slagmark der kunne have taget et skib af den størrelse ned i et hug, og ud over det synes jeg heller ikke scenen bliver fremstillet som at hun har BRUG for hjælp, men at hun får den, og ligemeget hvor stærk man er, så er hjælp da altid rart :) så ja det er fint du mener noget andet, at mene scenen ikke fungere er åbenlyst helt okay, men at dikterer andres brug af logik som kaput fordi den ikke følger din, er godt nok en stor mangel på logik ;)
Gravatar

#17 SublimeKen 10 måneder siden

#15 og 16

Jeg kan godt se argumentet i at det foregår i et tegneserie univers, så behøver alt ikke give logisk mening, og hvis man allerede har slået sin hjerne fra der, så giver det ikke mening at være selektiv med hvor man sætter logik ind.

Problemet er faktisk at Marvel følger helt specifik logik i deres film, de staver den bare ikke ud. Tror nok man skal være virkelig nørdet og lægge seriøst mærke til detaljer i deres film for at se den. Jeg ser den nok også kun fordi jeg læser de virkelig nørdede debatter på området. Uden at gå alt for meget i detaljer, fordi det orker jeg simpelthen ikke at oversætte nu, så nej Thor ville ikke have været i stand til at nedlægge Thanos skib på det tidspunkt. Med alt den interne logik som marvel filmene rent faktisk indeholder hvis man rent faktisk følger med (Eller det måske ikke fair, det måske snarere hvis man rent faktisk virkelig seriøst følger med) så var det en af de faktisk meget få scener i MCU der gik direkte imod sin egen interne logik for et fedt helte team up øjeblik.

Som sagt så synes jeg scenen var en fed ide, men man skulle nok have enten undladt Captain Marvel eller svækket hendes kræfter på en eller anden måde.

Gorman, du behøver ikke forklare mig hvorfor folk der er imod politisk korrekthed skyder den ned. Det var lidt min pointe at understrege det.

Mejse, den giver ikke narrativt mening, fordi den ikke følger den logik, som givet nok kun de virkelige nørdede forstår sig rigtig på, som universet faktisk har sat op. Det er selvfølgelig for meget forlangt at folk der bare ser det som underholdning, og ikke nødvendigvis bruger tid på at læse om materialet Thanos krigsskib er lavet af, og andet fiktionsfakta omkring mcu, har samme logiske forståelse for universet. På det her punkt er jeg sgu nok lidt for nørdet til jer andre mere casual fans af mcu.
Gravatar

#18 Mejse 10 måneder siden

#17 men er sådan noget som hvad Thanos skib er lavet af, etableret MCU fakta eller fanteorier, er alt den logik MCU fakta eller fanteorier, osv osv....og selv med det i baghovedet, så er der masser af forskellige instruktører og forfattere på marvel filmene, så logikken du holder fast i er der, vil aldrig være et gennemgående tema for det der er logisk for den ene er ikke for den anden, og ja der er topstyring i MCU, men er der så meget topstyring ?

men det er også lige meget, det er jo som sådan ikke vigtigt, selv hvis logikken siger hun er for stærk og ikke behøver hjælp, så ændre det jo ikke på at narrativt giver det stadig mening, for mig, da den narrative mening for mig ikke er det samme som den du mener er rigtig, og intet i det har noget med nørderi eller casual fan eller noget andet at gøre, bare hvordan man ser scenen :)
Gravatar

#19 SublimeKen 10 måneder siden

#18

Du vil blive overrasket over graden af topstyring og logisk kontinuitet mcu filmene imellem.

Det virker lidt som om du ikke helt har forstået hvad narrativt betyder? Jeg mener ikke narrativt i subjektiv forstand i denne kontekst. Det virker meget på mig som om du prøver at reducere alt til at være subjektivt. Det er meget fint, men det er ikke altid rigtigt :)
Gravatar

#20 Mejse 10 måneder siden

#19 oki doki fint du har den opfattelse, men ja så er der jo ikke mere at snakke om :)

Skriv ny kommentar: