Avengers Endgame kvinde scene Marvel A-Force / Filmz.dk

Marvel-forfatter kommenterer på kvindescene i “Avengers: Endgame”


“Avengers: Endgame”-forfatter Stephen McFeely fortæller om arbejdet med at placere A-Force-scenen i MCU-afslutningen.

Det var afgørende for manuskriptforfatterne, at kvindescenen i “Endgame” – en hyldest til A-Force-tegneserierne – ikke kun blive et blæreøjeblik, men at det passede ind i historien:

”Det handlede om at retfærdiggøre det på et historie-niveau, så det ikke bare var sådan: ‘Hey, se alle de kvinder, vi har.’ Det tog lidt tid at finde det rette sted til det i kampen,” siger Stephen McFeely ifølge ComicBook.

A-Force-scenen sker midt under Slaget om Jorden, hvor Spider-Man behøver hjælp.

Det får han fra Captain Marvel (Brie Larson), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Valkyrie (Tessa Thompson), Okoye (Danai Gurira), Mantis (Pom Klementieff), Shuri (Letitia Wright), The Wasp (Evangeline Lily), Gamora (Zoe Saldana), Nebula (Karen Gillan) og Pepper Potts (Gwyneth Paltrow).

Scenen kom til ret sent i produktionen – læs om det her.

Image result for a-force endgame gifVis kommentarer (46)
Gravatar

#21 Gorman 1 år siden

#17 okay, du har nok ret mht min forklaring om holdning til scenen.
Synes nu også selv jeg er lidt nørdet omkring Marvel og MCU - men dog ikke til et stadie af hvad Thanos’ skib er lavet af :-) (hvad er det lavet af?). Så vi har hver vores udgangspunkt at tolke scenen på - og sådan vil det være.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#22 Nie 1 år siden


SublimeKen (14) skrev:
#13

drukner fuldstændig folks logiske mentale evner. Både dem der er for og imod.


#14

Halløj SublimeKen

Fra mit subjektive synspunkt giver din argumentation god mening og jeg erklære mig enig.

Påstand: Captain Marvel har ikke brug for hjælp i denne situation.
Belæg: Har lige demonstreret hendes styrke ved at springe Thanos’s skib i stumper og stykker. Hendes superkræfter er ikke udfordret i denne situation.
Hjemmel: Når hun lige har bevidst sin absolutte vanvittige styrke, kan en bemærkning om at hun har brug for hjælp virke malplaceret.

Der kan opstå en situation hvor hendes kræfter bliver påvirket og derved reduceret i styrk og derigennem kan hjælp blive nødvendig, men set i lyset af det netop demonstreret styrke niveau, kan det vurderes som forholdsvist usandsynligt.

Der hvor du taber mig er så snart du begynder at bedømme folks “logiske mentale evner” og “casual fans” status. Det gav så god mening indtil her, hvad i alverden gik galt?

Når man betinger sig autoritet på et område, hjælper det ikke ens troværdighed blot at beskrive at man har læst en masse debat indlæg uden at henvise til de kilder som kan legitimere ens argumentet og ekspertviden. Det hjælper heller ikke at tromle andres troværdighed og beskylde andre for blot at være casual fans (fordi de ikke efter din mening udviser viden inden for dette specifikke område i MCU universet) og samtidigt ophøje egen viden og autoritet uden kildehenvisning.

Hvis du besidder en ekspertviden omhandlende dette området/situation, tror jeg du er det helt rigtige sted, hvor folk er interesseret i den viden du besidder og hvor man kan læse mere om det. Jeg kan personligt sige jeg interesseret i at vide mere om Thanos’s skib, det lyder spændende.

Set i forhold til den korte tid vi har her på denne smukke støv plet i det uendelige univers, kan jeg godt forstå, man ikke har lyst til at prioritere sin værdifulde tid til at uddybe nørde faktas fra højre til venstre.
Men man behøver ikke være arrogant omkring sin visdom, del endeligt ud, hvis man vil prioritere det.

God dag her fra.
Gravatar

#23 SublimeKen 1 år siden

#23

Jeg har ingen intention om at leve op til normerne i en dansk analyse af sagprosa på HF/gymnasie niveau. Som du selv kommer ind på, så gider jeg simpelthen ikke priotere min værdifulde tid på det.

Jeg er ærlig talt fuldstændig ligeglad med at bevise min autoritet og generelt bruge etos argumenter. Jeg er ked af hvis jeg lyder arrogant. Jeg har bare oplevet virkelig mange gange at folks viden herinde omkring MCU er virkelig begrænset i forhold til hvad jeg selv ved, så har lidt sat dem i bås med casual fans i forhold til mig selv. Det var ikke ment som en fornærmelse, og det var bestemt ikke ment som ros til mig selv at kalde mig virkelig nørdet på dette område, nærmest det modsatte. Jeg bruger aaaaalt for meget tid på at læse og se videoer om MCU, og det ser jeg ikke nødvendigvis som værende positivt.

Hvad jeg ikke gad og forklare, var min pointe med at netop MCU faktisk har en ekstrem sammenhængende fokus på detaljer, og intern logik på trods af skift af instruktører. At sige det modsatte virker virkelig som om personen er total ignorant omkring MCU i min optik. Men jeg ved godt at min viden er kommet fra at bruge ekstrem meget tid på at nørde området, så det er selvfølgelig fuldstændig unfair at jeg forventer andre gør det. Samtidigt for at jeg skulle bevise min pointe, skulle jeg begive mig ud i et ekstremt langt indlæg, hvor jeg er nødt til at finde alle mine kilder frem, sortere i dem og gå dem igennem, og formulere dem til et informativt og struktureret indlæg, noget jeg simpelthen ikke gad og bruge energi på. Jeg ved jeg har ret, og det er nok for mig. Jeg har min viden fra utallige hjemmesider, forums, tegneserier og youtube videoer. Hvis folk laver deres egen research, vil de finde ud af det samme.

Det er på ingen måde for at lyde arrogant, men man kommer generelt bare til at lyde sådan når man bare ved mere end andre, retter dem og ikke gider bruge energien på at bevise det fordi man ved hvor meget tid det kræver. Det har jeg affundet mig med, så må jeg lyde arrogant og min autoritet blive taget fra mig. Jeg er virkelig ligeglad, det kunne ikke rage mig mindre. Lav jeres egen research og modbevis min påstand hvis det betyder så meget for jer :)

Thanos's krigsskib var bare et eksempel. Men altså for lige at gøre det kort. Der er beviser for at Thanos's krigsskib er lavet af et materiale der er stærkere end Vibranium, ligesom hans sværd der flækker Cap"s Skjold, noget Thors Hammer ikke kunne. Der er dog også beviser for at de skibe som Thor smadrede i Infinity War ikke er lavet af de samme som Thanos's krigsskib, da de eksploderede ved sammenstød med Vibranium (husk på at kuplen over Wakanda også består af Vibranium) Jeg kunne komme med de beviser, men de består af meget lange logos argumenter, med referencer til flere af filmene, som jeg ærlig talt ikke gider og bruge min energi på, når jeg sidder på min tlf. Måske en dag når jeg sidder ved min computer, og ikke har andet og bedre at tage mig til :)
Gravatar

#24 Gorman 1 år siden

# 23 okay, stærkere end vibranium, spændende og giver god mening mht. Thanos' sværd (men "beviser" er alligevel et stærkt ord :-) ).
Men det er sikkert rigtigt. Så har jeg et spørgsmål! Hvorfor er det alligevel et problem i din optik at cap marvel smadrer igennem skibet, selvom det består af et materiale, der er stærkere end vibranium? Hendes power er vel bare større (der er altid et større fisk), og så er den ikke længere! Kedeligt måske, men i princippet vel netop ikke anderledes, end at der er et materiale der er stærkere end vibranium? Det er jo bare samme logik. På et tidspunkt møder cap marvel Infinity, the beyonder, eller Galactus og så finder hun ud af at hendes kræfter er svagere i visse sammenhænge ifht de nævnte. Og sådan kan vi blive ved, det er jo netop Marvels styrke - der er altid en der er stærkere :-)
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#25 SublimeKen 1 år siden

#24

Jeg tror måske du har misforstået mig. Jeg synes ikke det er et problem at hun smadrer igennem skibet. Hvis der er en ting de har etableret i MCU, så er det at Infinity Stenene nærmest slår alt. Det er derfor både Captain Marvel og Scarlett Witch, nok er de mest kraftfulde helte i MCU, fordi deres kræfter kommer fra Infinity Sten. Vision smeltede næsten også Ultron med Mind stone og hjælp fra Iron Man og Thor da Ultron bestod af udelukkende Vibranium. Det giver fint mening at hun smadrer skibet. Det giver bare ikke mening at hun med den styrke overhovedet har brug for hjælp. I min optik, og hvis vi skal bevæge os over til det subjektive, så ville scenen måske have fungeret bedre narrativt set, hvis det var Nebula, da hun rent faktisk havde et ark i filmen, og Captain Marvel bare komme udefra som en bikarakter der skal udføre denne vigtige opgave, uden hverken logisk set at have brug for hjælp, eller narrativt set heller intet ark havde i filmen. Jeg kunne blive ved sikkert, men skal til at spise, så slutter den lige her. Hvis du ønsker jeg skal uddybe, skal jeg nok gøre det senere :)
Gravatar

#26 Mejse 1 år siden

#25 det giver god mening med et stærkere end vibranium, og det ville helt sikkert betyde at ikke alle kunne ødelægge hans skib :) min mening var aldrig at betvivle din viden eller dit nørderi på emnet, som jeg er sikker på er højt på godt og ondt, satte bare spørgsmåls tegn ved etableret fakta, mod velbegrundet fanteorier, men jeg kan da sagtens komme om bord på denne her :)

men igen hele diskussionen var jo ikke omkring skibet, men om scenen fungeret historiefortæller mæssigt fungeret (søreme om jeg ikke kender ordet narrativt) og det vil altid være subjektivt :) imodsætning til din fejltagne ide om at jeg prøver at gøre alt subjektivt, foretrækker jeg objektivt med flere mil, men noget som om en fortælling, fungere eller ej kan aldrig være andet end subjektivt, for det kommer helt an på hvad der gør det fungere for en, så kan der være nogen elementære "regler" som måske ikke blive fulgt og man kunne argumentere for at det så ikke fungere, men tja sådan er det jo ikke :)

min pointe var som du igen siger, nemlig at ingen siger hun har brug for hjælp, men at den er der, derfor fungere det stadig for mig, jeg er enig, hvis hun stod der og sagde at hun ingen chance havde alene, så havde det heller ikke fungeret for mig, men det sker jo ikke, tværtimod siger en skræmt teenager der lige er blevet kastet rundt, hvordan kan du klare det, og så dukker en masse hjælp op, hele hun har brug for hjælp delen kommer fra øjnene der ser scenen, og derfor er det netop subjektivt om det fungere :)
Gravatar

#27 Gorman 1 år siden

#25 ja okay, det kan jeg godt se ved en gennemlæsning, så har jeg nok blandet diverse argumenter sammen med dine indslag, sorry.
Iøvrigt: cap marvels styrke kommer da som jeg husker det ikke fra infinity stenene (ihvertfald ikke i filmen). Den kommer fra noget kree-forskningsudstyr og noget med hvide soles kraft - eller her husker jeg måske også forkert :)
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#28 Mejse 1 år siden

#27 det kommer fra den der eksploderende motor ting, men den får sin energy fra en infinity stone :)
Gravatar

#29 Nie 1 år siden

SublimeKen (23) skrev:
#23

Jeg har ingen intention om at leve op til normerne i en dansk analyse af sagprosa på HF/gymnasie niveau.#23

Halløj igen SublimeKen

Først. Din argumentation gav mening, jeg kritiserede din måde at skrive på, fordi alt det andet var så godt, pludseligt vendte den gode kommunikation, det kunne jeg ikke lade være. (Samt var jeg interesseret i dine kilder) Der er en tendens til at vandene kan gå lidt højt her inde på denne hjemmeside og der er argumenter fra andre personer som fortjener at blive set mere i sømmene.

Den gode gamle Stephen Toulmins argumentationsmodel, bliver også brugt på uni niveau (det kan man vurdere som man lyster). Min intention var at ramme din argumentation ind i en videnskabligmodel, jovist meget simplificeret, men det viste at påstanden kunne bestå. At en påstand kan fremstilles som et fint argument igennem en videnskablig model et godt argument. Det vi kommuniker skal vel helst give mening. Klar kommunikation, det kan jeg lide.

Etos troværdighed og autoritet.
Kildehenvisninger styrker dette område, især hvis man påstår at man har en mere valid påstand end andre. Om man vil opfylde det eller ej, det er jo op til en selv.

Vurdering af folks viden, det er jo den subjektive oplevelse man gør sig, igennem det man læser. Hvis det er en gennemgribende observation du har gjort dig (casual fans påstanden), så er det forståeligt at man vurder at det ofte er sådan det forholder sig.

"Jeg bruger aaaaalt for meget tid på at læse og se videoer om MCU, og det ser jeg ikke nødvendigvis som værende positivt"
Kender det alt for godt, der er nogle virkelig interessante youtube kanaler og artikler, som udgiver meget detaljerede materiale om MCU universet, Starwars og andre franchises.

MCU-universet er meget strukturet og sammenhængende. Det har stærke og komplicerede karakter, med forskellige evner, der kan analyseres på flere måder. Derfor er jeg bare personligt meget interesseret i at vide mere om dine kilder, fordi jeg gerne selv vil læse/se dem, fordi jeg er en MCU nørd og kan lide at undersøge disse områder. Personligt synes jeg ikke det negativt at være nørd.

Derudover lyder det du skriver fornuftigt. Har været på research jagt, så den dyrebare tid, kan du som sagt bruge til noget andet meningsfuldt, det er i sidste ende det vigtigeste.

God aften.
Gravatar

#30 Gorman 1 år siden

#28 okay den infinity sten overså jeg så totalt ( hvilken af dem var det?), men jeg har så også kun fået set cap marvel filmen 1 gang indtil videre :)
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!

Skriv ny kommentar: