Det har skabt postyr hos enkelte “Spider-Man”-fans, at Marvel har castet Disney-stjernen Zendaya – der har en sort far og en hvid mor – som Mary Jane i rebootet “Homecoming”. Men hudfarve betyder intet, mener Marvel-instruktør.

Se også: Disney-stjerne bliver Spider-Mans Mary Jane i “Homecoming”

For selv om Mary Jane i tegneserierne er hvid med rødt hår, så er det ikke det, der definerer karakteren, mener “Guardians of the Galaxy”-instruktøren James Gunn. Ligesom det heller ikke var det med Johnny Storm i sidste års “Fantastic Four”:

”Jeg tror ikke, at en karakter er lig med farven på hans eller hendes hud. Da Michael B. Jordan blev castet som Johnny Storm, så forstod jeg ikke modstanden. De primære karakteristika ved Johnny er ikke, at han er hvid eller har lyst hår, men at han er energisk, sjov og stor i munden. Derfor var jeg glad for, at han blev spillet af en af de mest charmerende unge skuespillere, der findes,” skriver James Gunn på Facebook.

Marvel og Sony har offentligt udtalt, at det er en ambition for dem at gøre “Spider-Man: Homecoming” til en mangfoldig film.

“Spider-Man: Homecoming” får premiere d. 6. juli i 2017.

Følg FILMZ på FACEBOOK.Vis kommentarer (35)
Gravatar

#1 HighFlyer15 5 år siden

"So we found the perfect Peter Parker/Spider-Man! Let's change a whole lot of other things to make the movie fail."
Jeg har intet imod ny hudfarve på Mary Jane, men det er netop hendes fantastisk store røde hårpragt som gør at jeg husker hende.
Men når det er sagt så kan hun stadigvæk være brunette. Det er karakteren som skal være korrekt. Kirsten Dunst's karakter var fin nok, men meget svag. Mary Jane er model og soap tv-stjerne. Hun behøver ikke være begge, men giv hende for pokker en stærk personlighed. Hun skal tro på sig selv og ikke være den svage person i Peters liv. Mary Jane holdte tit Peter sammen når hans dobbeltliv var ved at falde fra hinanden.
Gravatar

#2 MaxXDk 5 år siden

Sjovt .. Dobbeltmoral er åbenbart dobbelt så godt ..

Man hører ikke nogen skuespillere begræde når en karakter skifter fra værende en hvid mand, til en anden hudfarve eller køn. Men lige så så snart at en karakter skifter fra at være enten sort eller asiatisk, eller anden, til at være hvid, så kæfter alle op omkring det.
One mans evil can become the curse of all...
Gravatar

#3 Nicki52 5 år siden

#1
Tror ikke hun er den Mary Jane vi tror. Skuespilleren har beskrevet sin rolle som akavet og tør ligesom hende selv.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#4 Star Trek fever 5 år siden

Lav en film med en hvid Shaft. Og læn dig tilbage og se hvad der sker. Racisme kortet bliver smidt hurtigere end man kan nå og blinke
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#5 Clint 5 år siden

#4 ja, og en med en hvid Storm, Black Panther (vel kun dragten der skal være sort), Blade, Luke Cage osv.

Marvel lærte åbenbart ikke af fejlen at gøre Johnny Storm sort. Eller Electro...

Jeg er en af nørderne med flere tusind tegneserier liggende, og synes det er godt træls, at de bare skider højt og flot hvordan karakterene rigtigt ser ud. Håber bare at folk ikke tager ind og ser deres makværk, ligesom jeg selv ikke gør. Så må de jo bare mærke det på penge pungen endnu engang - forhåbentlig.
Gravatar

#6 CaGoDa 5 år siden

men som jeg skrev i det andet indlæg hvad med Nick Fury han er da blevet en succes trods han oprindelig var hvid igen jeg ville se traileren og derefter bedømme om det er en film for mig

P:S:Clint det er ikke Marvel Studios som havde ansvar for de film Fant4stic er Fox mens Sony som har lavet de 5 andre Spiderman film men det er netop Sony som samarbejder med Marvel Studio/Disney om at producere Spiderman:Homecoming.
Gravatar

#7 Star Trek fever 5 år siden

Jeg kommer heller ikke til at se denne.
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#8 JesperIlmer 5 år siden

Hvis de går så meget op i at pointere at det er ligemeget med hudfarven, hvorfor er der så aldrig mørke tegneseriekarakterer der bliver spillet af hvide?
Gravatar

#9 kblood 5 år siden

Hvis man ændre meget på en karakter, burde den karakter også skifte navn vil jeg mene og ikke prøve at forestille at være samme karakter.

Som der tidligere blev skrevet, så er Mary Jane kendt for at være rødhåret. Engang imellem fungere det at ændre på en karakter, men så synes jeg det er vigtigt at det man ændre ikke er for stor en del af rollen.

Nogen nævnte Shaft, og han er vidst ret meget defineret af at være sort, og man snakkede om at lade en sort skuespiller spille James Bond, det synes jeg også er at gå for langt, så burde han jo blive til en agent som erstateter James Bond istedet. 00 agenter har det jo med at skulle udskiftes. Hvis man ikke er villig til det, så giver det heller ikke mening at ændre så meget på karakteren.

I Ghost in the Shell filmen synes jeg nu ikke det ændre så meget at Motoko spilles af en hvid skuespiller, for jeg syntes nu aldrig hun virkede specielt asiatisk. En asiat ville endda ligne hende mindre.

Synes det er en lidt fin balance.
Gravatar

#10 Adagio 5 år siden

Jeg kan ærligt talt ikke se hvorfor det her altid skal være den store diskussion når det drejer sig om karakterer der ikke nødvendigvis er skrevet til en bestemt etnicitet.

Som jeg ser Mary-Jane så er hendes karakter ikke bestemt til at være hvid, andet end at hendes karakter er kendt for hendes røde hår. Så længe hun har den samme personlighed som hun oprindelidt har, så ser jeg ikke nogen problem. Men lige ved hende kan jeg godt forstå hvorfor nogle folk vil have noget imod det


Jeg er enig at hvis en karakter i tegneserie/bog/whatever er skrevet til at være en bestemt etnicitet, så skal man ikke lave om på det. Man vil ikke kunne lave en film om Hagar den skrækkelige, hvor Hagar spilles af en sort. Så vidt jeg ved så er en af kendetegnene ved Shaft at han er sort (men nu er jeg ikke ligefrem Shaf ekspert, så hvad ved jeg), så han vil ikke kunne spilles af en hvid. Og man skal nok heller ikke sætte en hvid eller sort skuespiller til at spille en asiat eller omvendt.


Og til jer der siger at der vil give et ramaskrig hvis det var en sort karakter der skulle spilles af en hvid, det er da højst sansynligvis rigtigt nok, men det betyder ikke at vi skal gå ned på deres niveau.

Når det ikke drejer sig om tegneserier karakterer, så sker det dog ofte at en sort karakter bliver spillet af en hvid. Jeg har set at man ofte f.eks. når man laver en historisk film hvor ægypterne er det gode, så bliver ægypterne spillet af hvide, men når ægypterne er det onde, så bliver de spillet af sorte.


På den anden side så kan man så lige spørge om hvor mange tegneserier har sorte karakterer som en af hovedpersonerne? Nu er jeg ikke den store tegneserie læser, så jeg ved det ærligt talt ikke, men efter en hurtig google søgning så dukker der næsten kun ukendte frem. Men som sagt så er jeg ikke ligefrem ekspert i området

Skriv ny kommentar: