Matt Damon og Robert Downey Jr. er de seneste Hollywood-stjerner til at blive castet i Christopher Nolans næste film, “Oppenheimer”, rapporterer Deadline.

De to herrer slutter sig til Cillian Murphy, der spiller filmens titulære hovedrolle, J. Robert Oppenheimer. Thrilleren fortæller den virkelige historie om Oppenheimer — ét af de førende hoveder bag atomben —, der for at redde verden må lave et våben, der kan risikere at ødelægge den.

Tidligere på måneden blev også “A Quiet Place”-stjernen Emily Blunt castet. Hun har efter sigende fået rollen som videnskabsmandens kone, Katherine Oppenheimer.

Damon, der i øjeblikket er aktuel med Ridley Scotts seneste storfilm, “The Last Duel”, skal spille Generalløjtnant Leslie Groves, direktøren bag Manhattan-projektet, der stod for at udvikle den første atombombe.

Downey Jr. skal spille formanden for Atomenergikommissionen, Lewis Strauss, der igangsatte høringerne, som satte spørgsmålstegn til Oppenheimers loyalitet, og som i sidste ende kostede fysikeren hans sikkerhedsgodkendelse.

Nolan både instruerer og skriver “Oppenheimer”, der markerer instruktørens første film siden “Memento”, som ikke produceres hos Warner Bros. I stedet er det Universal, der har fået rettighederne til den kommende thriller.

Læs også: “Warner Bros. mister Christopher Nolan: Instruktørens næste film bliver hos Universal”

Filmen baseres på Kay Bird og Martin J. Sherwins Pulitzer-vindende bog, “American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer” fra 2005.

“Oppenheimer” får premiere den 21. juli 2023.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: