Mikkel Munch-Fals har ikke klaret skærerne fra populær filmanmelder til filminstruktør særlig godt – i hvert fald ikke, hvis man måler ud fra et kommercielt synspunkt.

Hans debutfilm “Smukke mennesker” blev lunkent modtaget af anmelderne, da den havde premiere i sidste måned, og heller ikke biografgængerne har vist den store lyst til at indløse billet til filmen.

Se, hvor mange stjerner anmelderne gav “Smukke mennesker”.

“Smukke mennesker” er årets største danske flop i biograferne med et billetsalg på kun lidt over 5000 billetter. I den senest opgjorte uge (7.-13. oktober) er der kun blevet langet 804 billetter over billetlugerne. Det skriver Politiken.

Filmen, der har fået 5 mio. kroner i støtte fra støtteordningen New Danish Screen, er efter 25 dage nu taget af plakaten i de fleste biografer.

Til sammenligning bliver de danske biografgængere tilsyneladende aldrig trætte af den velkendte familieunderholdningsformular – “Far til fire – på japansk” er med 430.417 billetter således den danske film, der har solgt flest billetter i år.

Se også: Mikkel Munch-Fals anmelder sin egen film – og giver den 32 stjerner.



Vis kommentarer (19)
Gravatar

#1 Kviesgaard 13 år siden

En ting er at anmelde en film.

Noget ganske andet er det at lave en film.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#2 Riqon 13 år siden

Et risky move af en filmanmelder at gå ind i at lave film og vise om han rent faktisk "kan gøre det bedre selv". Surt show for ham.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#3 [email protected] 13 år siden

av av den gør ondt.. jeg tror muligvis også den er noget kun orienteret mod et 'specielt' publikum.. men damn, 5000 billetter.
Ny film app Gruvi på facebook - nyheder, trailers mm. www.facebook.com/gruvifans
Gravatar

#4 nwinther 13 år siden

Det er en billet-støtte på 1000,- pr. billet!!! Det er jo Kongelige-Teater-Niveau!

Men helt ærligt, er udgangspunktet ikke for elitært? Jo, jeg kan godt lide film med historier i - et godt plot, nogle skæve historier med nogle skæve eksistenser osv. Men film om seksuelle afvigere - (der er gjort før - jeg var vild med Shortbus) i et eller andet Fassbender-dystert sceneri - som man så skal sidde og have ondt af. Så skal jeg godt nok være i det rigtige humør!
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#5 filmz-Sichlau 13 år siden

Ironisk. Det er grunden til at filmfolk aldrig burde anmelde film, og at anmeldere aldrig burde lave film. Forhåbentlig kan han vende dette nederlag til en sejr på et personlig plan.
Gravatar

#6 rammy 13 år siden

Det er satme ærgerligt for det er en fantastisk lille beskidt perle af en film. Og det kommer fra en der ellers ikke er så begejstret for danske film...
Grindhouse-geeks, horror-buffs, gore-hounds & exploitation-aficionados! Velkommen til www.sorensencinema.blogspot.com
Gravatar

#7 travelogue 13 år siden

Synd ellers en rigtigt god film, der lover godt for hans karriere.

#4, Det er slet ikke en film hvor man skal have ondt af personerne, tvært i mod. Det er en film om at alle mennesker har noget godt i sig og at man skal kunne se det. Den største fejl i filmen er at denne pointe måske bliver skåret lige lovligt ud i pap. Der er også en lille sidehistorie der egentligt mest var fyld.
Men alt i alt en rigtigt fornuftig film der fortjener at blive set at flere end 5000. Det er ikke en film for masserne, men den er heller ikke så smal som folk her giver udtryk for.

edit:
Mikkel Munch-Fals (født 25. oktober 1972 i Næstved) er en dansk filminstruktør, manuskriptforfatter og tv-vært.

Mikkel Munch-Fals er uddannet cand. mag. i filmvidenskab fra Københavns Universitet. Siden 2001 har han arbejdet for Nimbus Film som manuskriptforfatter og filminstruktør.

I 2007 vandt hans kortfilm, 'Partus, Robert for bedste kortfilm.

I 2008 blev han ansat på DR2 som vært for programmet Premiere. Samme år blev han kåret som årets tv-vært af Politikens læsere.

I 2010 havde han rollen, som kunstnerisk leder af Odense Internationale Film Festival - også kaldet OFF10.
Gravatar

#8 Billy Blaze 13 år siden

Hele debatten omkring støtte til danske film er meget interessant og det er da også yderst relevant i disse krisetider. På den ene side er det lidt grotesk at man overhovedet støtter film, især når man ser nedskæringer andre steder. Mange vil mene at filmindustrien ikke er så meget anderledes end andre som ikke modtager støtte. Det bliver virkelig udstillet når en film, rent publikumsmæssigt flopper fælt og man kan spørge sig selv om disse film skal støttes. Problemet er selvfølgelig at det er svært at vurdere på forhånd hvilke film som vil få succes og hvilke som vil floppe. Man kan så spørge sig selv om det er retfærdigt at der sidder et udvalg og vælger hvilke film som er "kunstneristiske" nok til at få støtte. Hvis man har støtte, bør alle film så ikke få en bid af kagen?

På den anden side vil folk nok mene at uden støtte vil dansk filmindustri ikke kunne overleve. Det er simpelthen for risikabelt rent økonomisk at lave film i Danmark, hvis ikke man er sikret at den er finansieret. En film som flopper og en filmproducent vil gå konkurs. Derudover er nogle danske film med til at vise en del af Danmarks historie og man støtter jo også museer.

Personligt synes jeg lidt at man bør lade falde hvad ikke kan stå. Det gør lidt ondt i pengepunge når man ved at man har været med til at finansiere noget som så få har set, fordi det rent publikumsmæssigt ikke har været godt nok. Og er det ikke det som tæller? Det er trods alt publikummet som er "kunden".

Men dermed ikke sagt at vi ikke bør have en vis form for filmstøtte. Jeg synes at det er fint at man støtter film som har fokus på Danmarks historie. Sådan en film som Flammen & Citronen fik med garanti en masse danskere til at undersøge lidt mere om den danske frihedsbevægelse under besættelsen. Det er helt fint med mig, men jeg bryder mig så tilgengæld ikke om at der sidder nogle "elitære" dommere og bestemmer hvordan denne støtte skal fordeles. Som jeg ser det bør man have en pulje som alle kan få glæde af, udover at man støtter de historiske film. De støtteordninger jeg kender til virker lidt elitære. Det med at man støtter de erfarne filmskabere og de "kunstneriske" synes jeg er forkert. Det lugter lidt af at man klapper hinanden på skuldrene og støtter dem man "kender" i branchen.
Gravatar

#9 Antlion 13 år siden

Sichlau (5) skrev:
Ironisk. Det er grunden til at filmfolk aldrig burde anmelde film, og at anmeldere aldrig burde lave film.


Ehm, jeg går ud fra, at du aldrig har hørt om Cahiers du Cinéma?
Gravatar

#10 Benny_blanco 13 år siden

Det er sjovt som folk kan fryde sig, bare fordi han er tidligere anmelder.
Det er super ærgerligt for Mikkel Munch, ligesåvel som det ville have været
ærgerligt for Susanne Bier hvis hun lavede en film der floppede.

I man who search nothing, is a dangerous man

Skriv ny kommentar: