”Det her er ikke meget andet end en omgang kristen propaganda, der underminerer enhver anden tro og fremstiller den som sekundær.”
Således lyder kritikken af Disneys nye film “Narnia: Løven, heksen og garderobeskabet” fra foreningen Pierce County Democrats, der ser kritisk på eventyrets angiveligt stærke religiøse undertoner.
Der peges bl.a. på, at filmatiseringen af C.S. Lewis’ roman rummer en symbolsk Kristus figur i skikkelse af den heroiske løve Aslan, der i filmen personificeres af Liam Neeson.
“Narnia: Løven, heksen og garderobeskabet” får dansk premiere 1. juledag.
#11 Lowkey 18 år siden
Hvis man ved at der er religiøse undertoner, så er det da klart at de fremstiller anden tro som sekundær.
Hvis man skulle sammenligne det med fodbold, som jeg i øvrigt heller ikke tror på, så kunne jeg da heller ikke forestille mig en film der var lavet af nogen der tilbad FCK forherlige Brøndby.
Jeg ville dog nok have et problem hvis var direkte religiøs propaganda henvendt til børn der var tale om, men jeg tror at langt de fleste unger bare ser eventyret.
Desuden skal børn vel også have lov til at tro på noget magisk og det så er trolde, nisser, gud(er) eller julemanden kan i princippet komme ud på et.
#10
Jeg tror at Aslan symboliserer Mufassa.
#12 DerMann 18 år siden
Det er langt ude at man ikke kan lave en film uden nogen amerikanere eller andet godtfolk skal brokke sig. Jeg har læst noget af Narnia-serien i kristendomsundervisningen og til konfirmationsforberedelse. Jeg forbinder den dermed med kristendommen. Hvilket også burde være fint for de hoveder. Og det er sku ikke engang fordi det er en nødvendighed, som #10 er inde på.
#10 Men den bliver nu tolket som en bog baseret på bibelske fortællinger af mange.
#13 DerMann 18 år siden
#14 filmz-Trenox 18 år siden
#15 Confused101 18 år siden
#16 DerMann 18 år siden
#17 Riqon 18 år siden
#18 DerMann 18 år siden
#19 filmz-bitbandit 18 år siden
Alt det her religionsbavl er så pisse overflødigt, og jeg er ikke engang ateist, agnostiker eller tandtrådsfetishist...
#20 BN 18 år siden
Jo, der findes desværre også ateister, der gør ligeså meget ud af at proklamere/forkynde deres ateistiske tro som visse kristne grupper gør ud af forkynde deres kristne tro. I DK har vi to aviser, Politiken og JP, der gør mig ud af at ynderstrege deres ateistiske holdninger og skælde ud på enhver, der tror på en Skaber. (Hvis man gør dét - altså tror på en Skaber, er man bagstræberisk, uvidenskabelig, fanatisk, fundamentalistisk, farlig, uvidende o.s.v.)
Narnia-eventyret interesserer mig ikke, men det gjorde "Ringenes Herre" heller ikke, før jeg så den første film i trilogien ... så måtte jeg overgive mig. Jeg tvivler dog på, at "Narnia" vil fange mig i samme grad. Men det skyldes nu ikke, at jeg er betænkelig ved at der skulle være kristne temaer lagt ind i eventyret, for det var der også i "Ringenes Herre" og jeg er i øvrigt selv kristen. ... Næh, min tøven med at se "Narnia" skyldes udelukkende, at foromtalen af den ikke har gjort mig interesseret. Måske vil jeg give den en chance på DVD ... jeg ved det ikke.
Jeg synes også, at folk bare skal have lov til at nyde eventyret, og dem der har ondt i en vis legemsdel over at der muligvis er underliggende kristne temaer i det C.S. Lewis skrev, kan jo bare være ligeglade og se en anden film i stedet for.
Jeg tilslutter mig derfor det der er blevet sagt i #8 og #9.