Ny “Superman”-trilogi?

Mark Millar kunne i et interview med G4 fortælle, at han sammen med en velkendt instruktør har en ide til en ny “Superman”-trilogi hos Warner Bros.

”Jeg har haft denne plan igennem omkring 10 år om en stor trefilms lang “Superman”-ting – ligesom et “Ringenes herre”-epos, som ville starte fra bunden igen med en syvtimers “Superman”-historie. En film udgivet om året.”

Millar fortæller samtidig, at projektet afhænger af, hvorvidt “Man of Steel”, Bryan Singers opfølger til “Superman Returns”, bliver en realitet. Millar håber på en afklaring, om hvilken “Superman”-film Warner vil lave, om et par uger.

I interviewet snakker Millar også om filmatiseringen af “Kick-Ass”, som instruktøren Matthew Vaughn og manuskriptforfatteren Jane Goldman, der tidligere har filmatiseret Neil Gaimans “Stardust” sammen, er i gang med at udvikle .

Filmatiseringen af Millars tegneserie “Wanted” har været en stor økonomisk succes i biograferne i år, og en efterfølger har allerede i fået grønt lys.



Vis kommentarer (25)
Gravatar

#11 filmz-medc 15 år siden

Mark millar har skrevet nogle af de fedeste tegneserier : Red Son, The Ultimates, Kick-ass, Civil War. Der er nogle af dem som kunne blive til fede film. Hvis der kom en ordentlig instruktør på.. Red son er faktisk en superman historie, hvor superman lander i sovjetunionen i stedet for kansas
Gravatar

#12 Kviesgaard 15 år siden

#10

Jeg synes nu ellers det er et af Mark Millars Kvaliteter, at han vinkler historierne, som han gør. Min personlige favorit er hans Ultimates 1 + 2. Her begynder både figurer og historier efter min mening at blive interessante igen. Noget jeg tit synes jeg må spejde længe efter ved andre forfattere. Men det her er kun min egen personlig mening.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#13 filmz-gofferoffer 15 år siden

Og ikke bare Ultimates 1 + 2, men også Ultimate X-Men, der var fuldkommen suveræn i Millars hænder.

Desuden har Millar måske nok fået idéen efter at have hørt om projektet i de begyndende faser, f.eks. da de begyndte at filme Ringenes Herre, ikke nødvendigvis da filmene udkom, hvilket jo netop forklarer, at han har haft idéen i godt og vel 10 år (Ringenes Herre startede optagelser i '99, så det er vel ikke en urimelig antagelse).

Desuden skal Millar ikke hænges op for Wanted. Han skrev tegneserien, ikke filmen, og han har slet ikke været med i netop den kreative proces. Den er jo ikke engang trofast! Hele superheltetemaet blev droppet til fordel for udelukkende at omhandle snigmordere, der kan mestre kugler og tilsyneladende er overdrevent trænede.

Jeg er spændt på at se, hvad Millar kan tilbyde. Før eller siden bliver der vel afsløret nogle ting om projektet, når skriveprocessen går i gang, og først der kan folk vel vide, om det lader til at blive et godt projekt eller ej.
Men at some time are masters of their fates: The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are the underlings.
Gravatar

#14 BN 15 år siden

#5 - Kadann:

Back to the Future 2 og 3 blev jo filmet i ét hug og udgivet med et års mellemrum og det foregik altså næsten et årti før LOTR blev en realitet.


Sandt nok. Men det vi her taler om, er planlægningen af TRE film, med én udgivet hvert år + det forhold, at dette har været planlagt lige fra starten. ..... Men nu bunder min replik heller ikke så dybt - det er bare ved at være lidt af en trættende kliché det med, at man i forbindelse med nye eller kommende eventyrfilm drager den ene eller den anden form for parallel til 'Lord of the Rings'.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#15 Spanner 15 år siden

Det er da altid noget, at han siger det før den første film udkommer.

Jeg synes at der har været langt større tendens til at smide den første film i produktion, og hvis den så klarer sig godt, så er der straks et hav af producenter og instruktører, der påstår, at det hele tiden har været planen at lave en trilogi.
"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem
Gravatar

#16 Riqon 15 år siden

Der skal virkelig noget magi til at gøre Superman interessant i dag, tror jeg. Han fungerede sikkert fint i 30'erne, men i dag er det bare svært at tage historien seriøst.

Der er så meget tåbeligt i den historie. En mand, der er så ædel, at han ikke kan lyve; som kan se gennem alt (undtagen bly??); som kan brænde ting med laserstråler fra øjnene (kan til nøds accepteres hos Marvel's Cyclops, der ikke kan andet); som kan flyve og er sindssyg stærk (gør ham vel nærmest uovervindelig); hvis eneste svaghed er en grøn sten (en eller anden svaghed skulle han jo have) - og ja, så er der den gode gamle flyverdragt med de røde underbukser udenpå, som fremhæver diverse ædlere dele. Han kom fra rummet og er altså 100% rumvæsen, dog ligner han et menneske - han er tilmed forelsket i ét?

De seneste blockbusters har alle sammen vundet mere eller mindre ved at fokusere på de menneskelige aspekter ved protagonisten. Spider-Man slog igennem som frustreret teenage knægt, der er mere fokuseret på at vinde nabopigen end at bruge sine superkræfter til ædle gerninger. X-MEN (den første) var på samme måde en historie om mutanters kamp for at blive accepteret som mennesker - med Rogue-figuren som det udtrykte billede. Hvad man end syntes om den første HULK, så var Ang Lee i den grad ude på at humanisere det grønne monster og give det psykologisk kant. Batman Begins gjorde den mørke ridder ære ved at fjerne alt det barnlige James Bond-lir og i stedet kigge på mennesket, der fandt motivationen for at bekæmpe kriminalitet i sin kamp med sine personlige dæmoner (og flagermus). Kort sagt: Superheltegenren lever på, at vi kan relatere til figurerne, hvis konflikter og motiver er menneskelige.

Men hvordan relaterer vi dog til Superman (med alle disse mærkelige karakteristikker og en tåbelig oprindelseshistorie) i en grad, hvor vi ville kunne finde ham interessant nok til at se på ham i en trilogi på 7 timer? Det mest menneskelige aspekt ved Superman er hans forelskelse i Lois Lane, og den kan næppe uddybes mere (eller bedre), end det blev gjort i Superman II fra 1980. Med en stærk skuespiller (som Christopher Reeve var) kunne det måske lade sig gøre, men selv da måtte man lukke øjnene for, hvor ualmindelig banal og 30'er-agtig historien fra Metropolis er.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#17 filmz-Kadann 15 år siden

#16 -

Du taler om Superman for 20+ år siden i tegneserien, figuren er noget anderledes i dag.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#18 kayzee 15 år siden

#11 og #12
Jeps enig, det ER fede tegeneserier og samtidig fremragende eksempler på det jeg mener. Red Son er en Elseworld-historie ... end "hvad-nu-hvis" ... og ville aldrig fungere i den regulære kronologi. Ultimate-serierne er netop også et helt nyt univers uden for den normale Marvel-kronologi ... ret mig hvis jeg tager fejl men ultimate-universet er stadig ikke større end det regulære Marvel-kronologi: Historierne og karaktererne er for langt fra det oprindelige. Og endelig Civil War: Millar voldtog Spiderman i en grad, så de opfandt lidt magi for at slette alle fejltagelserne og bringe Spiderman tilbage til det oprindelige.

Det kan sagtens lade sig gøre at lave lidt gejl og lir med en superhelt i serieform ... men film er så meget mere bastant et medie, at man er nødt til at holde sig nogenlunde til den årelange baggrund superheltene har. Spiderman, Batman, X-men er gode eksempler på at det lader sig gøre.

#16
Jeg er slet ikke enig - selvfølgelig kan Superman gøres interessant og der er masser af historier fra serien hvor det er lykkedes. Og snakker vi om næsten uovervindelige helte med en latterlig oprindelse og udseende, så synes jeg nok Hulk slår Superman med flere længder ... og alligevel kunne historien jo gøres interessant.
Gravatar

#19 Riqon 15 år siden

#17 -

Hvilke af de nævnte ting har ændret sig? Er han ikke stadig en rummand i røde underbukser, der kan flyve, brænde ting med øjnene, hvis eneste svaghed er grøn sten og hvis eneste menneskelighed er et crush på en kedelig journalist? At figuren, jeg beskriver, er 20+ år gammel er vist en sandhed med komplikationer, for "Superman Returns" tog nøjagtig samme koncept op i 2006, og resultatet var forfærdeligt.

#18 -

HULK lever også primært på portrættet af Bruce Banner, men selv da var det rigtignok svært at tage figuren særlig seriøst, hvilket nok er årsagen til, at ingen af filmene fik den succes, producenterne havde håbet på. Superman kan sikkert gøres interessant, men det kræver nok virkelig, at man bevæger sig væk fra kildematerialet (mit kendskab til nyere fortolkninger af Superman i tegneserieverdenen er godt nok ret begrænset).
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#20 Michael Andersen 15 år siden

#19 Som du siger er "Superman Returns" i familie med de gamle film, men Superman er også en tegneserie, remember? :)

Der har fornyligt være en diskussion omkring den gamle og nye Superman.
Smile, you son of a bitch!

Skriv ny kommentar: