Eksperterne har længe holdt på “Get Out” som Oscar-favorit til Bedste film. Ud af det blå har “In Bruges”-instruktør Martin McDonaghs “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” dog overhalet de øvrige favoritter i feltet. Oscar-kapløbet er vendt på hovedet.

Se også: Anmeldelsen af “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”

I hvert fald hvis du kigger til flertallet af de amerikanske Oscar-eksperter hos GoldDerby, der samler Oscar-forudsigelserne på tværs af medier.

Her var “Get Out” i front for to uger siden, men må nu se sig overhalet af “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. Hvad er der sket?

Vi har først og fremmest fået nomineringerne hos de tre vigtigste amerikanske brancheforeninger – SAG (skuespillerne), PGA (producenterne) og DGA (instruktørerne), der alle har nomineret “Three Billboards” til deres hovedpriser – dog også sammen med “Lady Bird” og “Get Out”.

Men blandt de tre favoritter til Bedste film var det kun “Three Billboards”, der fik en Bedste film-nominering ved briternes BAFTA, hvortil 10 procent af Oscar-akademiet også stemmer.

Som en sidste – men knap så vigtig begivenhed i Oscar-sammenhæng – så vandt “Three Billboards” fire og altså flest Golden Globes, heriblandt for Bedste drama.

Samlet set betyder det nu, at “Three Billboards” aktuelt er Oscar-favorit, men det kan meget vel ændre sig hen over weekenden, hvor priserne ved SAG Awards og PGA Awards uddeles. Det kan igen vende Oscar-kapløbet på hovedet.

Oscar uddeles d. 4. marts.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Snipp 4 år siden

Det er også en rigtig god film og det er Get Out også. Jeg kan næsten ikke vælge mellem dem. Francis spiller så godt i Three Billboard.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#2 Bishop 4 år siden

#2
Enig skuespillet i Three Billboards er virkelig godt og Sam Rockwell bør også belønnes for hans præstation.
Gravatar

#3 Snipp 4 år siden

#2 Ja helt klart! Jeg blev overrasket over hans præstation også.
I was once in a story... guess what, I was awesome!

Skriv ny kommentar: