2018 bliver næppe året for Premium VOD. Biograferne er bange, mener Paramount-chef.

Tidligere på året meddelte verdens største biografkæde, at der ikke kommer PVOD i den nærmeste fremtid. Der kan ikke opnås enighed om en aftale.

Premium VOD var oprindeligt en idé, der blev født hos flere af Hollywood-selskaberne, der var interesseret i at give forbrugerne i hjemmebiografen hurtigere adgang til premierefilm.

Men biograferne var bange for tiltaget, mener Paramount-chefen Andrew Gumpert:

”Der er tydeligvis ikke konsensus… Biograferne er nervøse og bange for det, fordi man kan argumentere for, at det er ødelæggende for dem,” siger Gumpert til Variety.

Foruden Disney har de øvrige filmselskaber på et eller andet tidspunkt været positive over for idéen, men det har ikke været muligt at opnå enighed om en aftale med biograferne.

En førende biograf-ekspert tror dog stadig på en fremtid for Premium VOD.Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Kim Pedersen 6 år siden

Som sædvanlig er Filmz ualmindeligt dårligt inde i sagerne, og er ikke antydningsvis interesseret i at præsenterer deres læsere for noget der blot minder om sandheden. Citathistorier præsenteres blot i en lang hovedløs strøm. Og med lys og lygte ledes der efter citathistorier som underbygger Filmz’ besynderlige agenda. Historierne, som ikke underbygger Filmz agenda, ignoreres.

Det væsentligste problem med Premium VOD er, at de amerikanske studier ikke indbyrdes kan blive enige om noget som helst og to studier ikke er nok til at løfte opgaven. Efter Disneys opkøb af 20th Century Fox, kan også sidstnævnte trækkes fra blandt studier der har interesse i Premium VOD. Det har fået de øvrige studier til at trække følehornene til sig.

En førende biograf-ekspert citeres i artiklen for at have sagt han sig stadig tror på en fremtid for Premium VOD. En udtalelse han fremkom med for TO måneder siden. Tingene i Hollywood går hurtigt, og hvad der var sandheden i går, er ikke nødvendigvis sandheden i dag.

Premium VOD er stendød.

Men skyd ikke skylden på biograferne. Biograferne ejer ikke filmene, det gør rettighedshaverne. Rettighedshaverne (bl.a. de amerikanske studier) har deres frihed og selvstændighed til at gøre med deres film som de lyster. Så det er sidstnævnte man bør skyde på, hvis der i det hele taget skal skydes på nogen.

Hvis Premium VOD var en så genial idé, var gennemført for længst. Studierne kunne jo blot gå udenom biograferne. Intet forhindrer det.

Med venlig hilsen
Kim Pedersen, Formand, Brancheforeningen Danske Biografer
Gravatar

#2 Justin 6 år siden

Jeg er helt enig med Andrew

Hvis man lige ser bort fra IMAX 3D :)

Så er der bare flere fordele ved at se film derhjemme
Gravatar

#3 Geekalot 6 år siden

Gud fader, hvor jeg savner ignore funktionen.....
Gravatar

#4 Bachone 6 år siden

vil da ikke tro at premium vod er STENDØD, kan være det kommer på et tidspunkt men måske på meget udvalgte film. Kunne forestille mig tegnefilm kunne blive en PVOD success.

man ved aldrig.

Skriv ny kommentar: