Førende biograf-analytikere har forudset, at 2018 bliver året for Premium VOD – premierefilm hurtigere til hjemmebiografen. Men den analyse skyder den største amerikanske biografkæde nu ned: Der er ikke længere forhandlinger om Premium VOD.

Se også: Biograf-mareridt fortsætter: Aktierne i frit fald på grund af Premium VOD

De store filmselskaber – på nær Disney – har ellers længe diskuteret muligheden for Premium VOD. Men biograferne er ikke interesseret i den løsning. Det slår økonomichefen i AMC Entertainment Holdings fast:

”Vi er ikke aktivt involveret i samtaler… Det er ikke så varmt et emne, som det var tidligere… Der er bare ikke enighed om det på nuværende tidspunkt,” siger Craig Ramsey ifølge Celluloid Junkie.

Det er særligt to punkter, der angiveligt skiller parterne. Først er der spørgsmålet om biograf-vinduet. Hvor lang/kort tid efter biograf-premieren skal der gå, før en film kan tilbydes som Premium VOD?

Og så er der naturligvis spørgsmålet om pris. Hvad skal det koste? Ingen af delene er det enighed om i filmbranchen.

Så hvis selskaberne, der er presset efter et mindre godt 2017, stadig ønsker Premium VOD, så er de sandsynligvis nødt til at gå enegang uden en aftale med biograferne.

Følg Filmz på Facebook.

Vis kommentarer (32)
Gravatar

#1 Kim Pedersen 5 måneder siden

Filmz forudsætter dermed, at det skulle være en økonomisk fordel for de amerikanske studier at introducere Premium VoD. Sådan er det langt fra. HVIS der virkelig var en økonomisk fordel, var det blevet indført for længst. Hele problematikken handler jo om at FORØGE filmindustriens SAMLEDE skrantende indtægter. Indtægter som er skrantende pga. manglende betalingsvillighed fra forbrugernes side på de digitale tjenester.

Det er også noget rent vrøvl når Filmz konkludere at "biograferne ikke er interesseret i en løsning." De er jo alle pænt troppet op til forhandlingsbordet og har diskutere muligheden. Det kan jo ligeså godt være de amerikanske studier som har mistet interessen.

Man har snakket om dette i 30 år, og hver gang er fortalere sprunget op som løver, men er faldet ned som lam, når konsekvensen er gået op for dem.

Disneys chef, Bob Iger, udtalte for 12 år siden at simultanudsendelse af film på alle platforme var vejen frem. I dag er han den argeste modstander og Disney har sagt klart nej til Premium VoD.

Distributionsselskabet Roadside Attractions var de varmeste fortalere for et kort biografvindue - eller intet biografvindue - og udsendte rent faktisk tre film med intet eller kort biografvindue. I dag er de modstandere af hurtig udsendelse af film på de digitale medier. Det kan simpelthen ikke betale sig.

Sådan har vi alle lov til at blive klogere. Også Filmz.

I virkeligheden drejer denne diskussion sig om grundlag for fortsat at kunne tilbyde forbrugerne film af høj kvalitet, eller reducere tilbuddet til lavbudget-ragelse. Såfremt man ønsker det første, er et solidt biografvindue forudsætningen.

En korrekt gengivelse af problematikken kan læses her: http://danske-biografer.dk/luften-er-gaaet-af-prem... hvor sjovt nok Warners chef udtaler det samme som biograferne. Det faktum har Filmz behændigt undgået at fortælle sine brugere.
Gravatar

#2 Geekalod 5 måneder siden

filmz ER allerede “klogere”, kim. Morten vinkler de her historier bevidst i en negativ retning. sådan fungerer hans “journalistik”. han har aldrig kunnet formå at forholde sig objektiv til sandheder som disse og manipulerer dermed sine læseres holdninger. noget som man allerede kan spore har virket på flere af brugerne i forummet. det er det rene propaganda og som du selv så pænt kalder det: luder journalistisk. du skriver for blinde øjne når du bruger din tid på at pille hans argumenter fra hinanden for hans svar til det bliver aldrig anderledes end at påpege de sandheder der er i hans artikler fremfor at undskylde for de usandheder der gemmer sig rundt omkring. det er ulækkert og der er en grund til at hans fanbase og læsere er et snævert antal fordomsfulde individer.
Gravatar

#3 Morten Vejlgaard Just 5 måneder siden

Kim Pedersen (1) skrev:
Filmz forudsætter dermed, at det skulle være en økonomisk fordel for de amerikanske studier at introducere Premium VoD.


Nej, men det mener/tror/tænker nogle af selskaberne. Og det gengiver vi journalistisk til læserne - også selv om du og biograferne er uenige med selskaberne.
Gravatar

#4 Kim Pedersen 5 måneder siden

Også nu? Warners chef udtaler jo at selskabet ikke arbejder med at afkorte vinduet. Jeg er ikke uenig med selskaberne. Findes der en måde hvorpå filmindustrien SAMLEDE indtægter kan stige, skal man da forfølge det mål. Disney er modstandere af Premium VOD. Warner har ingen planer om at afkorte vinduerne. Prøv lige at følge med udviklingen, Filmz! Det kunne jo være selskaberne er blevet klogere, som de er blevet det så ufattelig mange gange de sidste 30 år. Den fordomsfuldhed der præsenteres er en journalistisk fadæse.
Gravatar

#5 Kim Pedersen 5 måneder siden

#2: du har så ret, at det gør ondt. Bemærk også Filmz nægter at tilrette, men blot ignorerer påtaler om konklusioner som der intet grundlag er for at drage. Måden Filmz fastholder deres idioti minder om Komiske Ali under krigen i Irak.
Gravatar

#6 Morten Vejlgaard Just 5 måneder siden

#4 Vil du ikke linke til udtalelsen fra Kevin Tsujihara, som du gengiver på din DB-blog? Så skal jeg naturligvis kigge på den del af ligningen. Jeg har ikke kunne finde den.

Gravatar

#8 Morten Vejlgaard Just 5 måneder siden

#7 Tak. Hvad mener du, Tsujihara siger i det interview, som står i modsætning til ovenstående artikel?

At de ikke aktuelt er ved at fjerne vinduet, er vel ikke i modsætning til, at selskaberne igennem det meste af 2017 - på nær Disney - har diskuteret Premium VOD? En diskussion, som vel ikke er groet i biografernes have?

Der står intet i artiklen om, om PVoD er godt eller skidt, men konstaterer blot, at AMC ikke længere er involveret i diskussionen.

Tsujihara udtaler endda videre i interviewet, som du linker til: 'We’ve got to make it more seamless for consumers to find what they want when they want it.' - det kan vel godt læses som fortsat interesse i en udgave af PVoD, eller hvordan læser du den del?
Gravatar

#9 Kim Pedersen 5 måneder siden

Du konkluderer: “Biograferne er ikke interesseret i en løsning”. Har du talt med nogen i USA? Har du en kilde? Et citat? Der skal som regel to parter til at finde en løsning på de fleste problematikker. Men du giver biograferne skylden for der ikke er fundet en løsning. Det er udokumenteret og yderst fordomsfuld. Men okay, det er jo generelt sådan Filmz opererer. Og det gran salt bør enhver tage med når de læser dine ofte manipulerede citathistorier. Journalistik har Filmz i al fald ikke det fjerneste begreb om.
Gravatar

#10 Morten Vejlgaard Just 5 måneder siden

#9 Du fejlciterer mig. Der står "den løsning" - underforstået den specifikke, der har været på bordet, hvorfor de har forladt forhandlingerne. Det lægges der vel ikke skjul på.

Skriv ny kommentar: