I Ron Howards kommende film “The Dilemma” beskriver Vince Vaughns figur på et tidspunkt en elektrisk bil som “bøsset” (“gay”).

Det har fået den amerikanske organisation Bøsser og Lesbiske mod Krænkelser (GLAAD – Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) op i det røde felt, og de har krævet, at Howard fjerner bøsse-kommentaren fra filmen.

Se også: Er Jim Carrey-filmen “I Love You Phillip Morris” for bøsset for amerikanerne?

Det nægter Howard dog at gøre. Han fortæller, at kommentaren ikke er hevet ud af det blå, men stod i manuskriptet og er beregnet til at vise, at Vaughns figur i filmen langt fra er perfekt og siger nogle groteske ting.

GLAAD mener, at kommentaren bruger ordet “bøsse” på nedsættende vis, og at Howard ved at lade den blive i filmen er med til at styrke problemet med, at ordet ofte bruges negativt.

Se også: Trailer til “The Dilemma” med Vince Vaughn og Kevin James.

Organisationen udtaler: ”Forhåbentlig vil Howard og Universal i fremtiden erkende den magt, deres ord har, og bruge deres film til at bringe folk sammen i stedet for at skille os ad.”

Howard mener dog ikke, at vejen frem er at fjerne potentielt krænkende jokes fra film. ”Jeg forsvarer retten til at føle sig krænket over en joke ligeså meget, som jeg forsvarer retten til at bruge joken i filmen,” siger Howard.

Synes du, at Howard bør fjerne bøsse-kommentaren fra filmen, eller er det GLAAD, der er for fintfølende? Klik i ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere.Vis kommentarer (50)
Gravatar

#21 North 11 år siden

føj GLAAD vil få travlt hvis de vil afskaffe alle sådan nogle bøsse jokes, har alligevel set en del stand up hvor sådan nogle jokes indgår :D
Gravatar

#22 davenport 11 år siden

Jeg kunne sgu godt snart tænke mig at blive pløjet i fugen. Det er for længe siden!
Anal-onani er bare ikke helt det samme!

Bn, nogle kommentarer?

:D
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#23 Batsy 11 år siden

nu menter jeg os neger er det samme som nigger efter min menning.
"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".Gravatar

#24 davenport 11 år siden

Enkelte etniske danskere med afrikansk afstamning kunne være uenig i det ;)
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#25 Batsy 11 år siden

24# Ja, men jeg syndes nigger og neger minder meget om hinanden :)
"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".Gravatar

#26 Lord Beef Jerky 11 år siden

Jeg synes det er synd for bøsserne. Fjern kommentaren!
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#27 davenport 11 år siden

Neger var ganske almindeligt, indtil det blev politisk ukorrekt, Nigger har altid været et nedsættende ord for sorte. (Eller hedder det farvede??) Jeg ved det sgu ikke længere.

Hedder det egentlig stadig vertikal udfordret person når jeg skriver om dværge???
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#28 JTToft 11 år siden

Jeg er super duper ligeglad.
Gravatar

#29 Eraserhead 11 år siden

Det ville være det samme hvis man skulle fjerne alle nazisterne WWII film fordi vi ikke er enige i deres holdninger. Dumme svin findes i virkeligheden så hvorfor må de ikke være med i film. Skal en fiktiv person absolut være politisk korrekt. Det er da bare at lukke øjnene for virkeligheden.
Gravatar

#30 HonoDelLoce 11 år siden

natterjack (18) skrev:
Nu er der jo den forskel at homoseksuelle er en minoritetsgruppe, som stadig oplever diskriminering i større eller mindre grad. Derfor synes jeg, at det er ganske glimrende at holde parader, hvor der i høj grad netop lægges fokus på, at det er okay at være homoseksuel.


Problemet er jo, at diskriminieringen ikke bliver mindre af det - tværtimod, hvis du spørger mig..

Hver gang der har været en homo-parade, gøres der i stor stil grin med det.. Hvis man nu lod være med at udstille sig, ville den provokerende interesse nok lige så stille fordufte af sig selv..

Fynboen (19) skrev:
ligesom jeg oprigtigt tvivler på at de ville få ondt i røven over hvis vi gjorde det samme med heteroseksualitet.


Jeg synes da netop at den sag her viser, at de nok skal brokke sig, hvis der er noget som helst, der bare på en eller anden latterlig måde kan stille dem i et dårligt lys - efter deres mening..

Fynboen (19) skrev:
Faktisk virker det (og jeg kan let læse for meget ind i det her) som om du generelt ville foretrække ikke at blive konfronteret med bøsser og lesbiske i det åbne rum, mere end du synes det er overflødigt med en parade.


Lad mig da starte med at give dig ret.. Du læser HELT forkert..

Jeg har absolut intet problem med at blive konfronteret med homoseksuelle.. Hvis jeg møder en person privat, der er homoseksuel, så rører det mig ikke en disse.. Men han/hun skal da på ingen måde sær-behandles, fordi de har andre seksuelle præferencer end mig.. Jeg behøver da ikke beundre og tale for, at de er homoseksuelle, eller høre om det, ganske ligesom det samme gælder heteroseksuelle.. Jeg er fuldstændig ligeglad med, om man er til almindelig missionær med en person af det modsatte køn eller er til dåsegnidning eller sport i 2'eren med en person af det samme køn.. Vi er alle mennesker, lavet af samme stof, og burde opføre os sådan.. Så kan vi holde en Human Pride Parade.. Men ingen Gay Pride, ingen Black Power og ingen asiat-, indianer- eller tysker-favoriserende parader..

Men jeg kan da også bare læse for meget ind i dit indlæg og få en idé om, at du i virkeligheden har brug for at folk bekender kulør, fordi du er utryg ved din egen seksualitet, og derfor har behov for at sikre du ikke kan tages for noget, du ikke er..
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!

Skriv ny kommentar: